FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID - UNIREA URZICENI 1-1

Manea a ameninţat cu demisia, iar Copos i-a făcut pe plac » Varga şi Bălan rezolvaţi!

Dacian Varga, Tibi Balan, Rapid
Dacian Varga, Tibi Balan, Rapid

Articol de , - Publicat marti, 02 martie 2010 00:00

Antrenorul a spus că pleacă din cauza lipsei de soluţii din lot, dar patronul s-a înţeles aseară cu Şiman pentru împrumutul celor doi jucători

Remiza cu Unirea Urziceni (1-1) a agitat din nou apele în Giuleşti. Nicolae Manea nu mai vrea să continue pe banca  tehnică, lucru care nu i-a picat foarte bine lui Copos. Cum antrenorul s-a declarat nemulţumit de subţirimea lotului, patronul s-a întîlnit ieri în regim de urgenţă cu Vasile Şiman pentru a urgenta transferurile lui Varga şi Tibi Bălan.
Vezi rezumatul meciului Rapid - Unirea 1-1  (video)

După mai multe ore de negocieri, Copos a bătut palma cu patronul Sportului. Varga şi Bălan vor fi de astăzi fotbaliştii Rapidului, ei urmînd să vină sub formă de împrumut pînă la vară. Imediat ce a rezolvat achiziţiile celor doi, Copos l-a anunţat pe Manea că îi va avea pe cei doi la dispoziţie inclusiv pentru meciul cu Poli Timişoara, din etapa viitoare.

Manea a acceptat să rămînă în continuare "principal" şi să pregătească şi derby-ul cu trupa depe Bega. Totuşi, dezamăgit de faptul că i s-a strigat demisia de către o parte a galeriei la partida cu Urziceni, ar putea să-şi pună în practică decizia de a demisiona după jocul cu bănăţenii.

Printre românii liberi de contract care ar avea dreptul să stea pe bancă acum sînt: Mircea Rednic, Ilie Dumitrescu, Victor Piţurcă, Ladislau Boloni şi Gheorghe Hagi, însă toţi sînt antrenori scumpi pentru patronul rapidist.

11 săptămîni au trecut de cînd Varga şi Bălan au jucat ultimul lor meci oficial: Unirea Urziceni - Poli Iaşi 2-0, pe 14 decembrie 2009

"Cred că e momentul să fac acest pas şi să plec de pe bancă. Poate că echipa are nevoie de un şoc. Am vrut să demisionez şi în iarnă, dar Copos m-a convins să rămîn"
NICOLAE MANEA, antrenor Rapid

"Să nu uităm că Manea nu a pierdut nici un meci în turul campionatului. Nu ştiu ce aş putea să fac pentru a fi bine Rapidului"
GEORGE COPOS, patron Rapid

Bergodi, Grigoraş sau Pustai, din vară
George Copos se gîndeşte ca la finalul sezonului să apeleze din nou la serviciile lui Cristiano Bergodi, italianul demis din Giuleşti în 2007, fără să cunoască înfrîngerea. Bergodi e aşteptat în Grant şi de colaboratorul său Renzo Rossi. O altă variantă pentru banca tehnică a Rapidului o reprezintă şi Petre Grigoraş, actualul tehnician al lui Poli Iaşi. "Omul ăsta chiar ştie fotbal, peste tot a făcut treabă", le-a spus patronul apropiaţilor săi. Pe lista preferaţilor lui Copos se mai află şi Cristi Pustai, de la Gaz Metan.

Lazăr şi Bozo, suspendaţi!
Manea are probleme mari în centrul liniei mediene, acolo unde Lazăr e suspendat, iar Herea a suferit o entorsă şi sînt şanse mici pentru a fi recuperat pînă la meciul cu bănăţenii. Astfel, nea Nae îi va folosi pe Darijan Matici şi pe tînărul Alexandru Coman (19 ani). O altă problemă o reprezintă postul de fundaş stînga. Vladimir Bozovici e şi el suspendat, iar locul său ar putea fi luat de noua achiziţie, uruguayanul Diego Ciz. Mardare, alt jucător care ar fi putut evolua acolo, are piciorul în ghips!

Maftei: "Mi-e dor de casa mea"
Vasile Maftei spune că i-a fost foarte greu să joace împotriva Rapidului, în Grant: "M-am simţit aiurea ca adversar. A fost ceva emoţionant şi chiar mi-au tremurat puţin picioarele. Mi-aş dori să mai îmbrac în viitor tricoul alb-vişiniu. În Giuleşti e casa mea şi îmi e dor de ea". După nouă sezoane la Rapid, Maftei s-a transferat la Urziceni în vara trecută pentru 400.000 de euro.

MM se ia de Copos
Managerul general al Unirii Urziceni, Mihai Stoica, i-a răspuns lui George Copos, după ce patronul giuleştean a criticat prestaţia arbitrului Alexandru Tudor. "Copos se pricepe la fotbal ca mine la savarine. Toată viaţa lui a vorbit fără să aducă argumente. Cum să zici că arbitrul a ţinut cu Unirea, cînd golul lor a fost marcat după un fault clar la Brandan?! Nu mai zic că Bozovici şi Herea ar fi trebuit eliminaţi!", a spus MM la Recursul etapei pe GSP TV.

Noutăţi din Giuleşti:
- Diego Ciz a efectuat ieri vizita medicală la INMS. Uruguayanul a semnat cu Rapid pe 4 ani de zile şi, dacă îi va sosi cartea verde, va fi în lot vineri, cu Timişoara.
- Alexandru Coman (19 ani) a debutat duminică în Liga I: "A fost greu, dar colegii m-au ajutat foarte mult pe teren. Le mulţumesc şi antrenorilor că au avut încredere în mine". Coman l-a înlocuit pe Herea, care a ieşit accidentat.
- Adrian Iordache şi Marius Constantin sînt incerţi pentru meciul cu Timişoara. Ambii acuză probleme musculare, dar medicii speră să-i poată recupera pînă la ora jocului.

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (37)
 •  02 Martie 2010, 15:09
Postat de pe 02 Martie 2010, 13:59

Nici pomeneală,au început returul şi diviziile inferioare,se mai pot face doar transferuri de jucători LIBERI DE CONTRACT,asta dacă nu a modificat MITICĂ de la ligă regulamentul azi noapte.

Mitica a zis ca la ei sunt inregistrati la Rapid din urma cu o saptamana. Si chiar daca n-ar fi,i-ar transfera la Rapid 2 si de acolo i-ar chema la prima echipa? Greu e sa gandesti...

rapidistu_andrei
rapidistu_andrei  •  02 Martie 2010, 14:35

Sincer va zic iar ca nu cred nimik pana nu-i vad in tricoul Alb-Visiniu :X FzR

kily
kily  •  02 Martie 2010, 14:04
Postat de digei pe 02 Martie 2010, 09:00

Astia doi s-au mai fript o data cu imprumutul la Urziceni...La al doilea imprumut deja nu mai baga osul,de ce sa riste o accidentare grava daca la vara or sa fie din nou dati de ex. la Timisoara sau la Steaua sau la care da mai mult pe ei sau pe fiecare in parte...Asadar Rapid ti-ai mai luat o tzeapa...hahahahaha

Cata dreptate ai! Mai ales in cazul celor doi, doi obisnuiti ai imprumuturilor...

Vezi toate comentariile (37)
Comentează