FOTBAL  »  Superliga  »  FC VASLUI - DINAMO, MÎINE, ORA 21:30, ÎN DIRECT PE DIGI 1 ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Mănuşi cu ochelari » Bălgrădean a fost învins de două ori de Sînmărtean cu lovituri de la distanţă

Bărgrădean e cotat la 2,5 milioane de euro. Dintre dinamoviști, doar Alexe stă mai bine la acest capitol, cu o cotă de 2,6 milioane
Bărgrădean e cotat la 2,5 milioane de euro. Dintre dinamoviști, doar Alexe stă mai bine la acest capitol, cu o cotă de 2,6 milioane

Articol de - Publicat vineri, 17 mai 2013 00:00 / Actualizat joi, 16 mai 2013 19:40

Bălgrădean se reîntîlneşte cu Sînmărtean, cel mai bun marcator de la distanţă din Liga 1 şi cel care l-a bătut pe portar cu două astfel de execuţii în ultimele întîlniri.

Dinamo n-a mai bătut Vasluiul de patru ani, iar ultimele şase confruntări au însemnat tot atîtea eşecuri pentru "cîini"! Roş-albii speră ca sîmbătă să rupă lanţul rezultatelor negative cu moldovenii, mai ales că doar o victorie le mai poate ţine în viaţă speranţele pentru o participare în cupele europene.

Meciul are o semnificaţie aparte şi pentru Cristian Bălgrădean, portarul avînd un duel personal cu Lucian Sînmărtean, care i-a marcat, de la distanţă, două goluri în confruntările din ultimii doi ani. Unul campionatul trecut, în FC Vaslui - Dinamo 3-1, celălalt în partida tur, cînd roş-albii au pierdut pe Arena Naţională, 0-1, după o reuşită de la 20 de metri a mijlocaşului de 33 de ani.

Teama de Sînmărtean este cu atît mai mare cu cît Lucian este primul în Liga 1 la goluri înscrise din afara careului, patru, la fel ca Budescu, de la Astra. Iar Bălgrădean a fost învins de cinci ori de la distanţă în acest campionat, goluri ce i-au costat puncte importante pe "cîini".

Primii la faze fixe
Dacă în anii precedenţi toţi antrenorii care ajungeau la Dinamo încercau să îmbunătăţească defensiva la fazele fixe, în acest sezon, "cîinii" au primit cele mai puţine goluri din astfel de momente ale jocului. Roş-albii au încasat doar 8 goluri din faze fixe, la fel ca Rapid, următoarele fiind Steaua şi Petrolul, cu cîte 9. Cei de la Bistriţa parcă au pitici în defensivă, ei fiind cei mai slabi din Liga 1 la acest capitol, cu 25 de goluri luate din faze fixe!

14 luni au trecut de la ultima înfrîngere a Vasluiului pe teren propriu, contra Braşovului, 0-1, pe 22 martie 2012, de atunci înregistrînd 15 victorii şi 6 remize

4 înfrîngeri din tot atîtea meciuri a înregistrat în deplasare Dinamo în acest sezon, în faţa echipelor clasate în primele şase locuri: Steaua, Astra, Petrolul şi Pandurii

571822-balgradean-caseta.jpg

ALTE ŞTIRI DESPRE DINAMO

Dinamo II la Vaslui
În perspectiva meciului de mîine, Ţălnar are numeroase probleme de lot. Pe lîngă Boubacar, Matei, Filip, Munteanu, toţi accidentaţi, şi Muşat, suspendat, au mai apărut alte două indisponibilităţi. Curtean a acuzat dureri musculare la antrenament, nu se ştie dacă va face deplasarea la Vaslui, iar Dorin Rotariu, care trebuia să fie titular în Moldova, a fost convocat la selecţionata Under 18. Astfel, Dinamo ar putea juca în următoarea formulă la Vaslui: Bălgrădean - Rus, Luchin, Dandea, Nica - Strătilă, Grigore, Stănescu, Alexe - Dănciulescu, Cristea.

"Alexe să plece!"
Ionel Dănciulescu îl sfătuieşte pe Marius Alexe să se transfere într-un campionat puternic în această vară. "E un moment foarte bun pentru Marius, a reuşit să înscrie destul de multe goluri, a făcut un sezon extraordinar. Pentru el, pentru cariera lui mi-aş dori să plece, să meargă pe o pantă ascendentă. În acelaşi timp, mă gîndesc că avem nevoie de el ca jucător, ca factor mobilizator", a zis Dănciulescu la DolceSport.

Nicolae Badea la Iaşi?
CSMS Iaşi ar putea avea iar un investitor dinamovist, după ce Ionuţ Negoiţă a fost acţionar, cîteva luni, la gruparea moldoveană în 2010. Nicolae Badea ar putea reveni în fotbal la clubul din Copou, primarul oraşului explicînd la Digi 1 că Badea ar putea deveni acţionar. "Da, este adevărat că am discutat cu dînsul despre această posibilitate!", a spus Gheorghe Nichita.

Nu vrea în Europa
Cornel Ţălnar a surprins ieri, cînd a transmis că o calificare în cupele europene ar da peste cap programul echipei! "Ar fi probleme dacă ne-am califica în preliminariile Europa League. Ar da peste cap toată perioada de pregătire. Sînt foarte mulţumit de ce am realizat eu la Dinamo de cînd am preluat echipa. Locul e foarte bun la ce condiţii am avut aici. Au fost pe final ceva sincope, dar am şi avut probleme de lot".

Inbox:
- Ţălnar tînjeşte la transferurile Stelei: "Sînmărtean e unul dintre cei mai buni jucători din România. Stanciu e un puşti talentat, care vine tare din urmă. Steaua îşi ia fotbalişti foarte buni!".
- Ionel Dănciulescu la DolceSport: "Trebuie să luăm maximum din aceste trei meciuri şi vom vedea la final unde sîntem. Sîntem realişti, e greu să prindem un loc în Europa, dar ne jucăm şansa pînă la capăt".
- Alin Roman şi Raphael Stănescu, ambii 19 ani, sînt în lot pentru partida de la Vaslui. "Sînt supărat că nu mai am jucători, «fiare» cu care să luptăm", s-a plîns Ţălnar.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (6)
gymd
gymd  •  17 Mai 2013, 16:20

drunk_driver: De ce il vrea si pasta Jiji :))))))))))))))))) :)))))))))))))) e mai portar ca GAFARUSANU ala al vostru, care sare mingea peste el :)))))))))))))))) sa-i spuneti sa-si cumpere ochelari daia de cal, poate numai iese din careu cand e mingea la vrun fundas da-l vostru :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

acid02
acid02  •  17 Mai 2013, 11:57
Postat de drunk_driver pe 17 Mai 2013, 09:53

O fi Pooolgradean portar ,,si nu stim noi ?????

e mai portar decat tentativa aia de GAFARUSEANU

drunk_driver
drunk_driver  •  17 Mai 2013, 09:53

O fi Pooolgradean portar ,,si nu stim noi ?????

Vezi toate comentariile (6)
Comentează