FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Mănuşi sigure » Giedrius Arlauskis începe să îşi revină: cum e caracterizat de colegii săi la antrenamente

Arlauskis a venit gratis în Ghencea și a semnat un acord pe un sezon, cu drept de prelungire // Foto: Alex Nicodim (St. George's Park)
Arlauskis a venit gratis în Ghencea și a semnat un acord pe un sezon, cu drept de prelungire // Foto: Alex Nicodim (St. George's Park)

Articol de - Publicat luni, 07 iulie 2014 00:00 / Actualizat duminica, 06 iulie 2014 22:30

Goalkeeper-ul de 26 de ani a început să-şi dirijeze apărătorii din faţă şi să se impună vocal.

Giedrius Arlauskis a fost adus să-l înlocuiască pe Ciprian Tătăruşanu, plecat gratis la Fiorentina. Lituanianul de 26 de ani, fost campion al României în 2009 cu Unirea Urziceni, a avut cîteva faze ezitante în startul pregătirii de vară, însă pare că este pe drumul corect pentru a fi numărul 1 din poarta roş-albaştrilor, astfel că va începe cu siguranţă titular în Supercupa de vineri, cu Astra.

New Tătă
Balticul urmează paşii pe care i-a făcut predecesorul său dintre buturile campionilor. Şi Tătăruşanu, ajuns titularul "tricolorilor", a avut mănuşile nesigure la începutul său în Ghencea.

Arla plăteşte şi pentru faptul că n-a fost titular la Rubin Kazan în ultimii ani, iar lipsa jocurilor s-a simţit la începutul aventurii sale la Steaua. De aceea s-a pregătit suplimentar şi este apreciat de către coechipieri.

"Are o voinţă de fier. Face întocmai ce i se cere la antrenamente", au povestit coechipierii. Mai ales că vrea să revină titular şi în "naţionala" Lituaniei.

Comunicativ
Portarului i s-a cerut să se impună în teren şi să fie un conducător al defensivei, iar Arlauskis a învăţat să strige şi să-i coordoneze pe jucătorii din faţa sa. Nu are o voce puternică şi încă nu s-a impus cum a făcut-o Tătă, însă i s-a transmis să fie perseverent. Lituanianul stă deja alături de coechipieri, nu este un tip solitar, fiind comunicativ cu toţi colegii.

Omul din umbră
Antrenorul cu portarii Ştefan Preda reprezintă un sprijin pentru lituanian. În timpul amicalelor, ploieşteanul vine pe marginea terenului, într-o zonă în care i se permite accesul, şi-l ajută cu diverse informaţii pe Arla, încurajîndu-l nonstop.

Au renunţat la căutări
Staff-ul tehnic al Stelei dorea cooptarea a 4 jucători în lot în vederea noului sezon, printre care încă un portar. Dar Gâlcă şi colaboratorii săi au renunţat la ideea de a mai aduce un goalkeeper, bazîndu-se deplin pe lituanian, dar şi pe ceilalţi doi apărători ai buturilor, Niţă şi Cojocaru.

7 goluri a încasat Arlauskis în tricoul Stelei în cele 3 meciuri amicale în care a fost folosit. Cinci dintre ele le-a primit la debut de la Lugano, iar cu Ludogoreţ şi cu Oldham a primit cîte un gol

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (3)
submarina
submarina  •  07 Iulie 2014, 11:46

Majoritatea lituanienilor sunt disciplinati si muncitori. Arla este unul dintre ei.

shab
shab  •  07 Iulie 2014, 11:28
Postat de vasglo pe 07 Iulie 2014, 09:43

Citesc pe celalalt site de sport, zis si PROS(por)T, ca Arla are o mare problema, nu comunica cu coechipierii!..:))) Pe cine sa cred, pseudojurnalistilor??!!.....

Pe niciunul.

vasglo
vasglo  •  07 Iulie 2014, 09:43

Citesc pe celalalt site de sport, zis si PROS(por)T, ca Arla are o mare problema, nu comunica cu coechipierii!..:))) Pe cine sa cred, pseudojurnalistilor??!!.....

Vezi toate comentariile (3)
Comentează