FOTBAL  »  Superliga  »  ACUZAȚII

EXCLUSIV Directorul de la „Arcul de Triumf”, acuzat de fostul consilier că l-a lovit cu pumnul: „Am chemat salvarea, am fost internat!” + Replică în direct: „Îmbătrânește urât”

Marcel Nicolaescu, la GSP Live
Marcel Nicolaescu, la GSP Live

Articol de , - Publicat luni, 09 octombrie 2023 10:14 / Actualizat luni, 09 octombrie 2023 11:56

Marcel Nicolaescu (70 de ani) i-a fost consilier directorului Complexului Sportiv Național „Arcul de Triumf”, Radu Popa, și îl acuză pe acesta că l-a lovit cu pumnul în față, agresiune care l-ar fi făcut să demisioneze.

În această dimineață, Marcel Nicolaescu, fost viceprimar al Municipiului București, a fost invitat la GSP Live, emisiune în cadrul căreia l-a acuzat pe Radu Popa de agresiune fizică.

De departe marea surpriză a Cupei Mondiale! » Prima lor victorie la un turneu final + programul complet al „sferturilor”
CUPA MONDIALĂ
De departe marea surpriză a Cupei Mondiale! » Prima lor victorie la un turneu final + programul complet al „sferturilor”

Nicolaescu a lucrat la CSN „Arcul de Triumf” pentru scurt timp în poziția de consilier al lui Radu Popa și a demisionat în luna mai a acestui an, pe motiv că directorul complexului l-ar fi lovit. 

Marcel Nicolaescu: „Radu Popa m-a lovit! Am chemat salvarea, am fost internat”

„De ce am plecat de acolo? Eram supus unor presiuni atipice, din punctul meu de vedere. După câteva luni în care mi-am petrecut timpul acolo, mi-am dat seama că acolo este o dictatură, nu un colectiv în care să existe specialiști, oameni care să-și aducă contribuția la bunul mers al lucrurilor.

Am continuat, apoi am avut o mică altercație cu directorul și mi-am depus demisia. A avut o ieșire necorespunzătoare, m-a chemat în birou la el și m-a lovit. M-a lovit, vă spun foarte sincer. Am rămas extrem de surprins, am avut un moment de... dezechilibru. Am chemat salvarea, am fost internat două zile la Spitalul Elias. Am simțit o presiune imensă.

De ce m-a lovit? A aflat amănunte din jurul lui, de la oamenii aduși de el, neprofesioniști. Din declarațiile lor a aflat că aș fi dorit eu, printr-o viitoare trecere a stadionului la Federația de Rugby, să-i iau locul. Total neadevărat.

A avut această ieșire grosolană, un comportament total necivilizat. De fapt, dacă ne uităm la istoricul lui în alte firme, același comportament l-a avut peste tot. A avut condamnare la Bursa de Mărfuri.

Din punctul meu de vedere, în prima fază a fost încadrat ilegal la Ministerul Tineretului și Sportului, el având cazier. Mi se pare stupid ca un om cu cazier să poată fi încadrat într-o instituție publică. Acest comportament l-a avut în toate celelalte instituții în care a lucrat”, a afirmat Nicolaescu în prima fază.

Directorul de la „Arcul de Triumf”, acuzat de fostul consilier că l-a lovit cu pumnul: „Am chemat salvarea, am fost internat!” + Replică în direct: „Îmbătrânește urât”
Septimiu Dan Radu Popa, directorul CNS „Arcul de Triumf” // sursă foto: Facebook

Marcel Nicolaescu: „Pumn în obrazul stâng!”

„Altercația a avut pe 24 aprilie 2023. La două săptămâni distanță am demisionat. 

Am o mare experiență managerială, am fost director la Romtelecom, la Poșta Română, la Compania Națională a Sării, la ELCEN, viceprimar general al Capitalei, și nu am avut de-a face cu asemenea oameni, cu astfel de comportamente dezechilibrate.

M-am gândit să merg în instanță, dar vă spun că n-am vrut să mai fiu niciodată față în față. Pentru mine, acest om nu mai există, din momentul în care m-a pocnit. Mi-a dat cu pumnul în partea stângă (n.r. - arată spre obraz). Aș vrea să nu-mi mai amintesc despre acest incident grosolan”, a completat fostul consilier al lui Radu Popa.

Cum a reacționat Radu Popa în direct

Ulterior, cel acuzat de agresiune, Radu Popa, a intervenit telefonic. Acesta a afirmat:

„Ferească Dumnezeu! Ferească Dumnezeu! Îmi pare rău că unii oameni îmbătrânesc așa urât. Vă spun cinstit că îmi e milă de dânsul că a ajuns în halul ăsta. Asta e tot ce vă pot spune, că îmi e milă de dânsul că îmbătrânește foarte urât.

N-am ce comenta cu un asemenea om față de care am un dispreț total. Îmi pare rău că l-am cunoscut. În rest, justiția va stabili exact legalitatea lucrurilor care se desfășoară acolo. În scurt timp, veți vedea!”, a fost replica lui Nicolaescu.

Radu Popa a fost instalat ca director al Complexului Sportiv Național „Arcul de Triumf” de către ministrul Sportului de la acea vreme, Eduard Novak, în vara lui 2022. 

La acea vreme, Sindicatul Național pentru Sport și Tineret, SNST, prezenta o condamnare pe care Popa ar fi primit-o în perioada în care activa la Bursa Română de Mărfuri:

„Pe 1 februarie 2018, Curtea de Apel București a decis, definitiv, să fie condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare pentru delapidare în formă continuată și fals în înscrisuri.

În dosarele în care a fost cercetat, se regăsesc caracterizările și expresiile: delapidare în formă continuată, înscrisuri false, închisoare cu suspendare, daună, condamnat, însușire necuvenită, traficat pentru sine și pentru altul, inculpat, prejudiciu, interzicerea ocupării unei funcții publice, fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată, sentință penală, 2 ani de închisoare.

Inițial, instanța de fond, Judecătoria Sectorului 5, l-a condamnat pe Popa, la doi ani și jumătate de inchisoare cu suspendare si o munca neremunerata in folosul comunitatii, pe o perioada de 90 de zile lucratoare, in cadrul DGASPC Sector 4.

Conform motivării instanței, pe cand acesta ocupa funcția de director al Bursei de Mărfuri București «folosindu-se de înscrisuri false, și-a însușit și traficat pentru sine și pentru altul, bani și bunuri pe care le administra, creând un prejudiciu în dauna societăților BRM S.A. în valoare totală de 219.539,80 lei din care s-a recuperat suma de 24.800 lei».

Citește și: 

Dănuț Lupu, încătușat pe aeroport și preluat de autorități » Toate imaginile venite de la reporterii GSP

11 detalii care nu s-au văzut la TV în meciul dedicat memoriei lui Cătălin Hîldan » Fotbalistul cu VW Polo + rapidist vechi, cu fularul lui Dinamo la gât

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
steaua.libera
steaua.libera  •  09 Octombrie 2023, 11:11

De ce n-ai mers in instanta? Ascunzi ceva? Astia amandoi par 2 grasi bugetari cocotati pe spatele prostimii. Functii fara numar prin toate institutiile. Nu vor sa se dueleze in ring? Poate ramanem doar cu 1.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează