FOTBAL  »  Superliga  »  TRAGEDIE

Marin Ivaşcu, fostul atacant al Sportului Studenţesc, a murit la 43 de ani » Blestemul Regiei

Articol de - Publicat joi, 23 decembrie 2010 00:00

Colegul lui Răzvan Lucescu şi al lui Şumudică s-a stins prematur, duminică, din cauza unui stop cardiac şi a fost înmormîntat, ieri, la Cimitirul Ghencea Militar. Dispariţia lui Ivaşcu întregeşte tabloul trist al dramelor altor fotbalişti ai Sportului.

Duminică s-a stins din viaţă, la doar 43 de ani, fostul atacant al Sportului Studenţesc din anii '90, Marin Ivaşcu. Încă un nume pe lista blestemelor care au îndoliat Regia de-a lungul anilor.

Ivaşcu (dreapta), alături de Gabi Răduţă (centru) şi de Cristian Petre pe stadionul din Regie

Geniul ucis de tren
Şirul tragediilor alb-negrilor a început, practic, în 1979, cînd talentatul mijlocaş Aurel Rădulescu a murit la 25 de ani, călcat de tren, la Hanovra, în timpul unui turneu întreprins cu Sportul în Germania. Fotbaliştii şi-au dat seama că se urcaseră din greşeală într-un alt tren şi au sărit din mers. Gică Stroe, care se aruncase primul, a avut noroc şi a scăpat cu viaţă după ce s-a lovit la cap de un stîlp.

Şi Bozi a plecat de tînăr
"Studenţii" au fost zguduiţi din nou în 1998 de dispariţia fulgerătoare a lui  Laurenţiu Bozeşan. Fostul mijlocaş stînga din echipa de aur a Sportului din perioada '84-'87 şi-a pierdut viaţa, la 39 de ani, într-un tragic accident rutier petrecut tot în Germania. "Bozi", cum îi spuneau prietenii, s-a prăbuşit în prăpastie cu camionul pe care îl conducea.

Au murit în aceeaşi zi
Blestemele au lovit din plin Regia şi în 2006. Într-o singură zi, 24 martie, au decedat alţi doi foşti fotbalişti reprezentativi din ani '70-'80. E vorba de Nicolae Tănăsescu şi de Ion Munteanu II, zis  "Cabrini". Ironia sorţii, ambii au fost învinşi de ciroză, la 59, respectiv 51 de ani.


"Avea probleme cu inima"
Marin Ivaşcu a evoluat 7 ani la Sportul Studenţesc, între 1987 şi 1994, după care a mai jucat în Belgia şi Israel.

Soţia Luminiţa a povestit cu inima sfîşiată de durere ultimele clipe ale bărbatului său: "Sîmbătă am fost la parastasul tatălui lui Marin, care a murit acum 6 săptămîni, iar duminică seară, după ce am venit de la cumpărături, i s-a făcut rău şi a suferit un infarct miocardic".

Luminiţa era avertizată: "Marin avea probleme cu inima. În 2005 a trecut cu bine peste primul infarct, iar în 2008 i-a fost pus un stent. N-a vrut să mergă deloc la controale, îmi zicea «Lasă-mă, dragă, că sînt sănătos». A continuat să muncească la cizmăria pe care o aveam în Berceni, la Piaţa Obregia, să facă bani pentru a plăti băncile. N-a renunţat la ţigări şi la cafele, iar medicii n-au mai avut ce să-i facă. L-am pierdut, viaţa mea nu mai are rost. N-avem nici un copil! Nu ştiu de ce mor de inimă atîţia fotbalişti!".


"Nu-mi vine să cred că a murit atît de tînăr! N-avea probleme cu inima cînd a jucat la Sportul. Era un atacant puternic, atletic, bun în jocul aerian"
Romeo Chihaia, fost antrenor Sportul

36 de meciuri jucate şi 6 goluri marcate are Marin Ivaşcu pentru Sportul Studenţesc în primul eşalon

Ei au învins destinul
Au existat şi poveşti cu final frumos printre fotbaliştii Sportului Studenţesc. Mircea Sandu, fostul atacant din Regie şi actualul preşedinte al FRF, a încheiat fericit socotelile cu cancerul la colon şi la ficat. De asemenea, Cristian Petre a trecut victorios peste un infarct declanşat chiar pe terenul de fotbal, pe cînd era secund la FC Braşov, în anul 2009. Amîndoi au acum mult mai multă grijă de sănătate şi şi-au schimbat radical modul de viaţă.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
bobbypintilie
bobbypintilie  •  24 Decembrie 2010, 00:49

Dumnezeu sa-l Odihneasca in Pace!...

lucell
lucell  •  23 Decembrie 2010, 11:51

dumnezeu sa`l ierte. multi fotbalisti care se retrag renunta brusc la activitatile sportive si asta e o mare greseala.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează