FOTBAL  »  Superliga  »  RAPIDISTI.RO

Mărinimosul Copos

Lucian Raduta
Lucian Raduta

Articol de , - Publicat miercuri, 26 august 2009 00:00

Patronul i-a mărit salariul lui Răduţă cu 50 la sută, de la 1.000 de euro pe lună la 1.500

Lucian Răduţă e omul momentului în Giuleşti. A fost titular cu Alba Iulia, a marcat ambele goluri ale rapidiştilor şi se pare că şi-a cîştigat locul de titular. Atacantul de 21 de ani are unul dintre cele mai mici salarii din Grant, chiar dacă venitul său a fost majorat la începutul sezonului cu 50 la sută.

La cererea lui Viorel Hizo, Copos a acceptat în urmă cu două luni să-i majoreze contractul lui Răduţă şi l-a chemat pe atacant la renegocieri. De la 12.000 de euro pe an, vîrful a ajuns la 18.000 de euro, adică suma pe care o încasează Spadacio lunar. Totuşi, conform unei clauze, Lucică poate cîştiga aproximativ 60.000 de euro, dacă va evolua în 75 la sută din meciurile Rapidului.

Damaschin premiat cu 2.000 de euro
După partida de sîmbăta trecută, cînd Răduţă a reuşit "dubla", Copos s-a interesat la club de la ce grupă de juniori provine fotbalistul. "Grupa '88, a fost a lui Damaschin", a venit răspunsul. Patronul din Grant l-a sunat apoi pe fosta glorie rapidistă, Iosif Damaschin, antrenorul lui Răduţă de la juniori, şi l-a anunţat: "Bravo, ai scos un jucător de mare valoare! Vei încasa o primă de 2.000 de euro".

Şi Straton a primit o mărire
În vară, un alt fotbalist a primit o majorare salarială. Portarul Cătălin Straton (20 de ani) şi-a renegociat contractul şi cîştigă în prezent 1.000 de euro pe lună. Sezonul trecut, cînd Hizo l-a chemat la prima echipă, Straton avea un venit lunar de 1.200 de lei, adică mai puţin de 300 de euro. Tînărul goalkeeper mai încasează încă 300 de euro pentru chirie, dar preferă să oprească banii şi să locuiască în cantonamentul de la Pro Rapid. (Ştefan Apostol)

Ultimele noutăţi:
- Viorel Hizo nu ştie pe cine să mai folosească pe postul de mijlocaş dreapta. "Trebuie să găsesc o soluţie pentru că avem probleme mari acolo", s-a plîns antrenorul apropiaţilor. Variantele lui Hizo sînt Herea şi Buga, însă ambii jucători au dezamăgit.
- Copos se felicită că l-a păstrat pe Marius Constantin. "În fiecare an, cei din conducere au vrut să-l vîndă pe Marius, iar eu m-am opus mereu. Anul trecut, Dinamo Kiev dădea bani mulţi pe el, iar vara asta l-au dorit cei de la Terek", a zis Copos în Adevărul.
- Radomir Djalovici s-a despărţit de Rapid. Atacantul muntenegrean trebuia să semneze aseară cu croaţii de la Rijeka, formaţie de la care a venit în Giuleşti. Vîrful de 27 de ani va fi împrumutat un sezon.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (7)
 •  26 August 2009, 22:11

copos asta ii intruchiparea generozitatii=))))

 •  26 August 2009, 16:41
Postat de pe 26 August 2009, 16:38

Asta o crede fraierii, sunt convins ca Damaschin nu a primit nici un leu cat despre salariul lui Raduta? Multe de ??????

In acest loc nu ai voie sa scrii ce vrei? Va da copos ceva? Am spus ca asta poate crede doar frai.... asa poate ramane scris

 •  26 August 2009, 16:38
Postat de pe 26 August 2009, 01:54

sa mai spuneti ca e Copos zgarcit...:))))

Asta o crede fraierii, sunt convins ca Damaschin nu a primit nici un leu cat despre salariul lui Raduta? Multe de ??????

Vezi toate comentariile (7)
Comentează