FOTBAL  »  Superliga  »  INEDIT

Megaplan de extindere a Ligii 1 în străinătate » Dragomir vrea pămînt în Antalya!

Articol de - Publicat duminica, 30 ianuarie 2011 00:00 / Actualizat duminica, 30 ianuarie 2011 22:02

Preşedintele LPF are în plan să cumpere cel puţin 10 hectare de teren în Antalya pentru a face 10 terenuri de fotbal pentru ca românii să se pregătească gratis iarna.

Dumitru Dragomir a venit în vizită de lucru în Antalya. Şi ca să inspecteze cum se antrenează echipele din Liga 1 Bergenbier, dar şi ca să achiziţioneze pămînt! Şeful Ligii are un plan-gigant de a extinde puterea Ligii peste hotare. Vrea să cumpere hectare întregi de teren pentru a construi baze sportive pe care să le folosească echipele de fotbal din prima ligă, într-o fază de început, în cantonamentele de iarnă pe care le fac în această zonă a Turciei.

Are nevoie de aprobarea Adunării Generale
Varianta a fost confirmată ieri pentru Gazeta Sporturilor chiar de către Dragomir: "Vreau să iau în jur de 10-15 hectare ca să construiesc 10-12 terenuri de fotbal unde să se pregătească formaţiile româneşti. Acum sînt în căutări, am văzut deja un lot de 5 hectare, dar e prea mic pentru ceea ce visez eu. O să mai sondez piaţa. Domne, o să fac ceva super! Şi, reţineţi, n-o să iau nici un ban cluburilor din România! Şi încă un amănunt, foarte important: o să achiziţionez pămîntul doar după ce iau aprobarea Adunării Generale a Ligii".

Mai ieftin decît în ţară
Şeful LPF a răspuns la întrebări apoi. Din ce bani se vor achiziţiona hectarele de teren? "Staţi liniştit, v-am zis, nu iau nici un leu de la cluburi. Banii o să-i fac eu rost, personal. O să-i aduc de la diverşi sponsori, de la prieteni, o să facem ceva de calitate, cum e şi sediul LPF. Mai am de gînd să trăiesc vreo 40-50 de ani, dar planul va fi materializat în cîţiva ani, unul, doi, o să vedem", a replicat Dragomir.

De ce în Turcia şi nu în România? "E mai ieftin, sînt condiţii bune de antrenament, iar din ianuarie şi pînă în martie echipele pot sta aici să se pregătească. În Turcia se mănîncă şi se doarme ieftin, iar bazele de antrenament de aici sînt la o oră şi un sfert de mers cu avionul de România, nu sînt departe".

"Vreau să iau teren nu mai departe de 10 kilometri de hotelurile din zonă, ca să fie aproape de echipe. Hotel nu fac, n-am atîţia bani! Hotelul şi-l plătesc românii"
Dumitru Dragomir, preşedinte LPF

2.500 de euro costă, în general, o zi de cantonament, cu antrenamente, cazare şi masă, în Turcia

"Dumitru Dragomir este un vizionar, am încredere în ideile lui. Nu ar fi prima dată cînd el ajută echipele româneşti, de aceea este atît de susţinut în fruntea LPF"
Cristi Borcea, acţionar Dinamo

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (21)
zeul_football
zeul_football  •  30 Ianuarie 2011, 23:21

Daca va intereseaza sa aflati lucruri despre dezastrul aerian din 1958, cand echipa lui Manchester United a pierdut multi jucatori din celebra generatie "Busby Babes", intrati pe Zeul Football.

zeul_football
zeul_football  •  30 Ianuarie 2011, 23:21

Daca va intereseaza sa aflati lucruri despre dezastrul aerian din 1958, cand echipa lui Manchester United a pierdut multi jucatori din celebra generatie "Busby Babes", intrati pe Zeul Football.

boolq
boolq  •  30 Ianuarie 2011, 23:17

"Varianta a fost confirmată ieri pentru Gazeta Sporturilor chiar de către Dragomir"...asta e tare...pai el v-a zis...voi n-ati descoperit nimic...ce jurnalisti!

Vezi toate comentariile (21)
Comentează