FOTBAL  »  Superliga  »  GAZETA ESTE ÎN CANTONAMENT CU STEAUA

Mihai Răduţ a fost în concediu la Bangkok şi povesteşte despre oameni care trăiesc pe canale şi mănîncă gîndaci: "Thailanda m-a şocat!"

Articol de , - Publicat miercuri, 19 ianuarie 2011 00:00

După experienţa thailandeză, mijlocaşul Stelei crede că românii exagerează cînd se plîng de sărăcie.

Steaua a plătit o avere pentru el, dar n-a confirmat. Mihai Răduţ are 20 de ani, a ratat debutul în Ghencea şi încearcă să-şi recîştige locul de titular. Printre antrenamente tari şi lupta dură pentru un loc în echipă, îşi aminteşte şi de experienţa pe care a trăit-o în vacanţa recent încheiată. A fost opt zile în Thailanda şi a descoperit un mod de viaţă care l-a uimit.

- Care e cea mai tare amintire din Thailanda?
- Totul mi-a rămas în cap, tot! E o altă cultură, ceva ce n-are legătură cu Europa, imagini pe care n-am cum să le uit.

- Cum arată, concret?
- Am văzut oameni incredibil de săraci, care trăiau în nişte case construite pe canale. Practic, sînt persoane care îşi duc acolo întreaga viaţă, nu apucă să descopere nimic altceva. Abia aveau ce mînca! Mă gîndeam, cînd mă uitam la ei, cum noi, românii, ne tot văităm că sîntem săraci şi că am vrea o ţară mai bună. Sînt alţii care chiar o duc greu, eu am văzut asta!

- Mîncarea?
- Pfa! Nu credeam să văd vreodată fast-food-uri cu gîndaci! Serios! Erau oameni care trăiau pe străzi, vindeau diverse lucruri şi cînd li se făcea foame cumpărau din restaurante d-astea mici gîndaci, care erau expuşi afară, agăţaţi. A fost incredibil!

- Ai încercat şi tu?

- Eşti nebun? Mi-a fost frică! Bine, adevărul e că n-am testat nici o specialitate de-acolo, n-am îndrăznit. Am prefarat mîncarea europeană din restaurante, ca să nu risc. Mai sînt şi tot felul de boli pe acolo.

- Ţi-ai cumpărat ceva din Thailanda?
- Aaa, mi-ai adus aminte. Am vrut să-mi iau haine din mall, dar n-am avut cum. De ce? Acolo măsurile n-au nici o treabă cu cele din Europa. Am cerut M, dar cînd am văzut cămaşa am crezut că e luată de la copii. Am zis: "M". "Da, asta e M", mi s-a răspuns. Erau făcute pentru thailandezi, care sînt foarte mici. Am încercat XL, da' era largă ca un sac, deci nici p-aia n-aveam cum s-o îmbrac.

- Cît te-a costat excursia?
- Nu vreau să-ţi zic preţul exact, dar să ştii că drumul a fost scump. În schimb, mîncarea ieftină. Mărfurile importate, din malluri, spre exemplu, erau foarte scumpe, fiindcă taxele sînt foarte mari.

- Bangkok cum e?
- Şocant! Aici un hotel, dincolo o clădire frumoasă, iar în centrul oraşului, junglă! Serios, junglă! Am fost şi la o fermă de crocodili, m-am pozat pe spatele unuia, mi-a stat inima cît a durat pînă s-au făcut pozele. Dar sînt amintiri plăcute şi am satisfacţia că am văzut un loc în care n-am cum să ajung des. Am fost acolo cu prietena mea şi cu nişte amici şi chiar a fost "funny".

"Sufăr că n-ajut echipa!"
- Să trecem la fotbal. N-ai apărut prin tabloide, la poker sau în club, şi totuşi nici n-ai confirmat de cînd ai ajuns la Steaua. De ce?
- Mi-e greu şi mie să-ţi răspund la întrebarea asta. Am început titular, am jucat 7-8 meciuri, după care s-au schimbat antrenorii şi ştii cum e, fiecare vine cu o idee, cu un stil. Cred că asta m-a afectat.

- Ai avut şi nişte probleme la spate. Ţi-ai revenit?
- Da, acum sînt OK. Uite, şi accidentarea m-a afectat, a trebuit să stau cam o lună. M-a cam tras în jos.

- Care a fost cel mai dificil moment de cînd ai ajuns la Steaua?

- Meciurile cu Dinamo, cu Rapid, cel de la Napoli. Le-am privit de pe margine şi e teribil de frustrant, să ştii! Adică te gîndeşti: "Băi, aş putea să ajut echipa, să fac şi eu ceva". Dar n-ai cum!

- Ai avut vreo discuţie cu Lăcătuş? Te-a întrebat ce s-a întîmplat de n-ai dat randamentul pe care-l aştepta lumea?
- Nu, despre asta n-am vorbit.

- E mai bine că Lăcătuş schimbă sistemul şi joacă iar 4-3-3, ca Piţurcă?
- Da, cred că pentru mine ar fi mai bine. Da' şi aşa, tot trebuie să muncesc, să trag de mine ca să recuperez timpul pe care l-am pierdut şi să ajung la nivelul pe care-l vor şi conducerea, şi suporterii. Cînd am venit la Steaua, aveam încredere în mine, ziceam: "Sigur mă descurc, sigur fac faţă!". Aşa vreau să fie din retur, să le arăt tuturor ce pot!

"Se exagerează cînd se vorbeşte întruna despre excesele pe care le-ar face jucătorii de la Steaua. Cred că sîntem cel mai cuminte lot din România!"
Mihai Răduţ

"Mi se părea tare să fi jucat un amical cu Dinamo înaintea returului, în Antalya. Păcat că un joc de pregătire între Steaua, Dinamo şi Rapid nu se poate disputa vreodată"
Mihai Răduţ

"Lăcă, nu te mai lăsa umilit!"
Emeric Ienei e de părere că Lăcătuş ar trebui să nu mai stea în Ghencea din vară. "E foarte neplăcut ca patronul să vorbească despre alţi antrenori, cum a făcut Gigi, lăudîndu-l pe Olăroiu. Cred că dacă va cuceri un trofeu la vară, Lăcătuş ar trebui să plece. Ar fi o ieşire frumoasă din scenă. Lui Marius îi curge Steaua prin vene şi de aceea a acceptat atîtea, dar cred că e prea mult!", a spus Ienei la DigiSport.

Primul amical, de la 18:00
Steaua a stabilit orele la care va disputa cele două partide de verificare din primul stagiu de pregătire. Vineri, trupa lui Lăcătuş va juca împotriva echipei secunde a ruşilor de la Lokomotiv Moscova, întîlnirea urmînd să înceapă de la 18:00, ora urmînd să fie aceeaşi şi la confruntarea cu austriecii de la Kapfenberg, pe 24 ianuarie. Ambele meciuri vor fi transmise în direct de televiziunea sportro.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (6)
gorobert
gorobert  •  19 Ianuarie 2011, 15:00

Saracu, ce prost e asta!!!

mihaidinthailanda
mihaidinthailanda  •  19 Ianuarie 2011, 12:49

Ce sti tu despre Thailanda?ai fost aici doar sa te dai mare,cum poti spune asa tampenii? cred ca ar trebui sa te plangi agentului ca nu ti-a aratat adevarata fata a Thailandei...te-a tinut ca pe un prost intr-o barca si ti-a arat canalul din Bangkok ca si mijloc de transport,de ce nu te-a dus si cu Sky-train ca asa ceva nici nu exista in Romania , de ce nu vorbesti si de cultura care o au sa nu mai vorbesc de paradisul de la mare sau malluri si toate celelalte,ai pierdut banii prostovane...

ghita49
ghita49  •  19 Ianuarie 2011, 10:12

D-le jucator M. R. care ai fost in concediu in Thailanda si zici ca te-a socat, sa sti ca tot asa te soca si Romania daca faceai concediu in tara ta pe care nu o cunosti!

Vezi toate comentariile (6)
Comentează