FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Mihai Stoica a găsit metoda cu care să-şi motiveze jucătorii pentru returul campionatului

Articol de , - Publicat duminica, 20 februarie 2011 00:00 / Actualizat duminica, 20 februarie 2011 18:30

Oficialul din Ghencea are ca reper jocul Napoli - Steaua în ce priveşte atitudinea pe care trebuie să o aibă fotbaliştii la fiecare meci în care îmbracă tricoul roş-albastru


Pe Steaua o mai despart 8 zile de startul părţii a doua a campionatului, iar Mihai Stoica, omul numărul 1 pe plan sportiv în Ghencea, a găsit o metodă prin care speră să-i convingă pe elevii lui Lăcătuş să fie determinaţi şi să se sacrifice pentru echipă.

MM le-a spus oamenilor din staff că se va ocupa personal pentru a face o selecţie de faze din meciul Napoli - Steaua 1-0, ultimul oficial pe 2010, după care le va pune pe un DVD şi îi va da fiecărui fotbalist cîte unul. Chiar dacă Steaua a pierdut acea întîlnire şi a ratat calificarea în primăvara Europa League, MM a fost impresionat de modul în care jucătorii s-au luptat pe teren.

"Mesajul meu va fi de genul «Uite că puteţi să jucaţi şi în acest mod, să daţi dovadă de un sacrificiu total pentru echipă!»", le-a spus MM colaboratorilor săi.

Napoli - Steaua 1-0 s-a disputat într-o atmosferă incendiară, în faţa a peste 50.000 de spectatori. Roş-albaştrii au reuşit o partidă eroică, în condiţiile în care au şi lipsit cîţiva titulari importanţi, dar au încasat golul înfrîngerii în ultimul minut. Cavani a marcat cu capul după un corner. La 0-0, "militarii" ar fi mers mai departe în Europa League.

"Oftica mea e că n-am jucat şi în campionat cu aceeaşi determinare din Europa League! Dacă am fi fost şi în Liga 1 agresivi ca la Napoli, acum am fi păstrat şanse mai mari la titlu"
Helmuth Duckadam, preşedintele Stelei

"De ce e MM important pentru jucători? Ştie să vorbească, are mai mereu idei bune, ştie şi fotbal, îl simţi tot timpul ca pe un sprijin"
George Galamaz, fundaş Steaua

Eroul Martinovici
Tot la Napoli şi-a cîştigat admiraţia suporterilor Stelei Novak Martinovici. Fundaşul sîrb a făcut un joc foarte bun şi a terminat partida însîngerat, după un contact avut cu un adversar. Fanii au fost impresionaţi de spiritul de sacrificiu al lui Martinovici şi la scurt timp după jocul din Italia, l-au votat drept căpitanul de echipă preferat de ei, într-un sondaj pe www.gsp.ro.

"Jucătorii au fost gladiatori"
Şi la vremea respectivă Mihai Stoica a apreciat modul în care jucătorii care au fost folosiţi s-au luptat şi au dat totul pe teren împotriva lui Cavani şi compania. "Mare păcat că am pierdut, însă pentru mine toţi jucătorii din această seară au fost nişte adevăraţi gladiatori", a spus MM după meciul din Italia.

Echipa care a jucat la Napoli:
Tătăruşanu - Bonfim, Martinovici, Geraldo, Latovlevici - Gardoş (Bicfalvi, 65), Ricardo - Szekely (C. Matei, 89), Anghelov (Răduţ, 89), Surdu - Stancu

3 luni au trecut de cînd Mihai Stoica a fost instalat ca manager general al Stelei

Ce alte decizii a mai luat MM la Steaua
1. A impus ca jucătorii să stea în cantonament în seara de după meci, pentru o mai bună recuperare după efort
2. A schimbat locul de cantonament de la stadion la un hotel din apropierea arenei
3. I-a adus pe Gabi Matei, pe Nicolae Dică şi pe Burdujan
4. L-a adus ca secund al lui Lăcătuş pe Gabriel Caramarin, pe care îl cunoştea de la Urziceni

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează