FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Mihai Stoichiţă despre transferuri: "Nu mai depinde de mine!"

Mihai Stoichita, Stoichita, Steaua
Mihai Stoichita, Stoichita, Steaua

Articol de - Publicat duminica, 17 ianuarie 2010 00:00

Stoichiţă se declară neputincios în privinţa transferurilor, dar repetă condiţia pentru cîştigarea campionatului: achiziţionarea unui stoper şi a unui atacant

- Domnule Stoichiţă, de ce aţi programat un singur amical pentru stagiul din Antalya?
- Fiindcă vom avea destule jocuri de pregătire în cel de-al doilea cantonament. Primul e rezervat acumulărilor. O să lucrăm intens la pregătirea fizică, asta ne interesează.

- Deci veţi aştepta pînă în februarie ca să evaluaţi echipa?
- Bineînţeles. Deocamdată, obiectivul meu este să mă întorc la Bucureşti, la sfîrşitul lui ianuarie, cu toţi băieţii sănătoşi, să fim feriţi de accidentări.

- Timişoara şi CFR Cluj au plecat tot în Antalya şi în aceeaşi zi, dar cu mai multe noutăţi în loturi decît are Steaua. Vă îngrijorează asta?
- Am văzut că au făcut investiţii, s-au întărit şi unii, şi ceilalţi. Dar şi noi avem o mutare bună, e vorba despre Jelev.

"Doar doi îmi mai trebuie"
- Va rămîne singura?
- Nu ştiu, nu depinde numai de mine.

- Dar aţi mai discutat cu Gigi Becali despre achiziţii?
- Nu, de ce să discut? Ce, patronul are nevoie să-i spun eu ce să facă? El ştie foarte bine ce are de făcut. Numai conducerea poate să aibă iniţiative. Eu, ca antrenor, doar îmi spun părerile, fac cunoscute anumite dorinţe pe care le am la un moment dat.

- Şi care vă sînt dorinţele în momentul ăsta?
- Încă un fundaş central şi un atacant. Dacă-i voi avea, voi fi mulţumit.

- Sînteţi supărat că întîrzie achiziţiile?
- Arăt eu a om supărat? Nu cred asta.

- Aţi fost de acord cu cedarea lui Dayro la Timişoara?
- Moreno e liber să facă ce vrea, depinde de el unde îşi doreşte să meargă. Eu cred sincer că el nu e pierdut iremediabil pentru fotbal.

"Tudela e suferind după primele antrenamente. În Antalya vom vedea exact ce poate americanul, fiindcă nu doar talentul contează la un fotbalist"
Mihai Stoichiţă, antrenor Steaua

"Karamienii, avem tricouri pentru voi!"
Fraţii Karamian au zburat cu Timişoara în acelaşi avion cu steliştii, cu care s-au întîlnit în aeroport. Stoichiţă i-a salutat pe Artiom şi pe Arman, care au venit în România, la Rapid, la recomandarea lui: "Ce faceţi? Aţi semnat prelungirea contractului cu Poli?". "Nu", au răspuns gemenii pe care "Lippi" i-a antrenat la "naţionala" Armeniei. Antrenorul a glumit după aceea: "Cred că mai avem tricouri în plus în bagaj cît să le dăm şi lor două".

A citit despre Hitler în avion
Stoichiţă a apărut în aeroport ţinînd în mînă o carte despre Adolf Hitler. "Sînt unele chestii interesante legate de cel de-al doilea Război Mondial, lucruri care mă interesează", a explicat antrenorul. "Lippi" s-a îmbarcat ultimul, după jucători.

"Mă bucur cînd îl văd pe Ghionea"
Pe lîngă faptul că nu i s-au adus jucătorii pe care i-a cerut, Stoichiţă mai are un motiv de îngrijorare. "Răsuflu uşurat în fiecare dimineaţă cînd îl găsesc pe Ghionea în parcarea stadionului", a zis antrenorul, făcînd referire la faptul că fundaşul de 30 de ani poate pleca în orice moment, dacă Steaua primeşte 100.000 de euro. Fără actualul căpitan, Stoichiţă ar mai rămîne cu doar trei fundaşi centrali: Jelev, Baciu şi Tudose.

Lotul deplasat de Steaua în Antalya:
Portari: Zapata, Tătăruşanu, Lungu
Fundaşi:  P. Marin, Ghionea, Jelev, Golanski, E. Baciu, Emeghara, Ninu, Al. Tudose, Al. Filip
Mijlocaşi: Cr. Tănase, Szekely, Nicoliţă, Pleşan, Toja, Ov. Petre, Onicaş, Bicfalvi, A. Ionescu, Tudela, Bejan, Năstăsie
Atacanţi: Kapetanos, Surdu, B. Stancu

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Ședința s-a încheiat! Cristiano Bergodi a plecat OFICIAL de la Rapid: „Mulțumim pentru momentele frumoase”


Comentarii (10)
geomexicanu
geomexicanu  •  17 Ianuarie 2010, 10:27

Mai oameni buni,Becali acest oier al patriei nu stie sa conduca un club ca Steaua ,el adus aceasta echipa in 'sapa de lemn',neavand bani de transferuri stam si ne gandim cat mai are degand sa ne oribileze cu prezenta sa in industria sportului.Dumnezeu cu mila.FORTA STEAUA!

 •  17 Ianuarie 2010, 10:04

steaua,o echipa de ratati...te apuca rasul cand citesti numele jucatorilor.

 •  17 Ianuarie 2010, 08:39

daca toti care scrieti ati fi stelisti adevarati ati incuraja steaua nu lati tot injura pe becali.

Vezi toate comentariile (10)
Comentează