FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Mingicari şi vitezişti, nu genii

Articol de , - Publicat joi, 04 februarie 2010 00:00

Specialiştii spun că geniile poartă număr mic la ghete. Stoichiţă n-are genii în lot, dar un studiu spune însă că jucătorii foarte tehnici au maximum 43, iar media Stelei e de 42,5

Mărimea contează şi în fotbal. Se spune că marii jucători ai lumii au purtat numere mici la picior, exemple fiind Maradona (38), Messi (39) şi Hagi (39), sau că n-au avut mai mult de 44. Steaua n-are genii în lot, însă vestea bună pentru Stoichiţă e că "piciorul" echipei e de calitate, media celor din lot fiind 42,5.

Fotbaliştii tehnici care se apropie cel mai mult de mărimea purtată de Hagi sînt Andrei Ionescu şi Cristi Tănase. Primul are măsura 40 şi e şi stîngaci, ca "Regele", iar piteşteanul are 41,5 şi e jucător de ambele picioare. Fraţii Karamian intră şi ei în aceeaşi categorie. "Eu am 41, la fel ca fratele meu", a spus Arman ieri.

La polul opus, Jelev şi Tătăruşanu sînt cei care joacă "pe picior mare", avînd 45 la gheată. Neamţul Gunter Netzer, considerat unul dintre cei mai mari mijlocaşi din istorie, purta 45 la un picior şi 47 la celălalt! Kapetanos, golgeterul echipei, are acelaşi număr ca fostul mare star al lui AC Milan, Ruud Gullit: 44,5.

39 e cea mai mică mărime purtată de vreun jucător al Stelei, ea aparţinîndu-i lui Petre Marin, cel mai scund fotbalist din lot, el măsurînd doar 1,69 metri

37 e cea mai mică mărime purtată la gheată de un jucător care a evoluat vreodată în Divizia A în ultimii ani, e vorba de brazilianul Elton, care măsura în înălţime doar 1,56 metri

50 e cea mai mare mărime purtată la gheată de un fotbalist în ultimii ani în Europa, e vorba de atacantul ceh Jan Koller, care avea 2,02 metri înălţime şi 99 de kilograme

"Piciorul uman e superlucrare de inginerie şi o operă de artă"
Leonardo da Vinci

10 kilometri aleargă în medie un fotbalist în timpul unui meci

5 kilometri merge în medie un om normal într-o zi obişnuită

CE SPUNE HAGI
> "Ştiu că fotbaliştii de o calitate tehnică deosebită nu au purtat, de regulă, mai mult de 42-44. Eu am purtat 39, Maradona 38, însă sînt şi exemple ca Gunter Netzer sau Gullit, aveau peste 44 şi au fost fotbalişti grandioşi"
> "Dacă ai laba piciorului mai mică, suprafata cu care loveşti mingea este mai mare şi automat ai un control crescut, o biomecanică bună. De aici şi traiectoriile ciudate pe care le poţi imprima balonului, aşa cum îmi ieşeau şi mie de multe ori"
> "Cei care poartă numere foarte mari, de peste 43, nu prea pot să lovească bine cu şiretul şi de-asta nici nu apelează prea des la acest procedeu"

Karamienii au crescut procentul de stîngaci
Steaua    Parametru    Medie mondială
74 %    Jucători dreptaci    80 %
18,5 %    Jucători de picior stîng    17 %
7,5 %    Jucători de ambele picioare    3 %

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (14)
 •  04 Februarie 2010, 10:32

ionescu stangaci :-o ??????vai d capu vost...

 •  04 Februarie 2010, 10:28

dati-ne si marimea la chiloti,hahalerelor.Fituica de kk vanduta oaiei depipere.Ha!Cenzurati-ma bai cacarezelor.Penibili ati ajuns

 •  04 Februarie 2010, 10:27

Locuri de munca la domiciliu! Salariu : 800 – 1200 euro garantati prin contract de colaborare. Oferta este foarte serioasa si nu presupune nici o plata in avans. Pentru informatii suplimentare, trimiteti un email la adresa : [email protected] Oferta are o durata limitata de timp. Apreciem seriozitatea!

Vezi toate comentariile (14)
Comentează