FOTBAL  »  Superliga  »  SISTEM

Mircea Sandu despre Liga 1: "Un campionat slab şi cu prea multe echipe! Ar fi bine să trecem la 14 echipe"

Articol de GSP - Publicat joi, 05 aprilie 2012 00:00 / Actualizat joi, 05 aprilie 2012 14:08

Mircea Sandu, preşedintele FRF, a vorbit despre nivelul Ligii 1, dar şi despre măsurile care ar trebui să fie luate pentru a creşte valoarea.

" Liga 1 este un campionat slab şi cu prea multe echipe. Prea puţini jucători români, prea puţini jucători români buni. Cred că un campionat cu 14 echipe ar da mai multă consistenţă fotbalului românesc.

Noul sezon al Ligii 1 va începe pe 21 iulie, iar Comitetul Executiv a cerut ca pînă pe 15 decembrie să se joace 20 de etape. Ultima etapă va avea loc pe 29 mai, va fi o singură intermediară, iar finala Cuperi României va fi pe 1 iunie 2013", a spus Mircea Sandu.

Citeşte şi: Mircea Sandu în cazul Craiova: "Nu am nici o emoţie! DREPTATEA e la FRF!" » NU vor fi arbitri străini la meciurile Ligii 1!

"UEFA ne-a atenţionat de trei ori că sînt meciuri suspecte"
Acesta a vorbit şi despre posibilile aranjamente din Liga 1 pentru pariuri: "Am primit nişte documente de la sistemul de alertă de la UEFA, care îmi spune că fluctuaţia la pariuri e foarte mare la unele meciuri. Am fost atenţionat de trei ori pînă acum. Ce pot să le fac eu?

Nu e numai în România această problemă. Sînt convins că sînt oameni în fotbal care pariază, dar n-am ce să le fac. Acest lucru se întîmplă şi în Germania, Italia sau alte campionate mari".

...despre Liga B: "Următorul sezon al Ligii B va fi tot cu 16 echipe, din 2013 urmînd să treacă la 14. Iar din 2014 vom începe cu 12 echipe cu sistem play-off şi play-out"

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează