FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA - POLI TIMIŞOARA, DUMINICĂ, 20:30, DIGISPORT ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Mitică Ultras » Dragomir a decalat meciul Stelei pentru ca suporterii să-l poată contesta pe Gigi

Articol de - Publicat vineri, 23 aprilie 2010 00:00

### Dragomir a negociat cu contestatarii patronului Stelei şi le-a făcut pe plac
Vezi de ce vrea Gigi Becali să-i facă plîngere penală lui Dragomir! (video)

### Şeful LPF a decalat cu 30 de minute startul partidei cu Poli pentru ca ultraşii să ajungă la meci şi să-l conteste pe Gigi
Vezi tactica pregătită de Dragomir în războiul cu Gigi Becali! (video)

Suporterii roş-albaştrilor şi-au găsit un susţinător neaşteptat în războiul lor cu patronul

Dumitru Dragomir s-a aliat cu unul dintre cei mai mari duşmani ai săi din ultimii ani ca să lovească într-un alt adversar. Mitică e acum frate cu Asociaţia Independentă a Suporterilor Stelişti ( AISS), organizaţie în care majoritari sînt fanii din Peluza Sud. Adică cei mai aprigi contestatari ai lui Gigi Becali, cu care patronul luptă de ani de zile.

Compromisul
AISS a cerut decalarea jocului Steaua-Poli cu un ceas, adică să înceapă la ora 21:00, nu la 20:00. "Vrem să mergem şi la meciul de handbal Steaua-Granollers, din Cupa Cupelor, care începe la 18:45", au motivat suporterii. LPF a acceptat, iar DigiSport, televiziunea care transmite partida din Ghencea, a ales o cale de mijloc: startul derby-ului etapei a 29-a din Liga I va fi la 20:30.

Aşadar, ultraşii vor ajunge în timp util la confruntarea cu Poli şi îşi vor continua războiul cu Becali. Membri ai galeriei au postat un comunicat pe un site al suporterilor, în care anunţă proteste extrem de dure la meciul de duminică: "Mergem să eliberăm Steaua!". AISS nu-şi asumă însă comunicatul care instigă la revoltă. În ultimii doi ani, roş-albaştrii au avut stadionul suspendat de mai multe ori, în dese rînduri existînd suspiciunea că LPF închidea porţile arenei tocmai pentru ca Becali să scape de contestatari. În plus, Dragomir a fost ani la rînd printre inamicii galeriei.

CE SPUNE REGULAMENTUL
"Doar în caz de forţă majoră"
În Regulamentul de organizare şi desfăşurare a competiţiilor interne e specificat în mod clar, la articolul 14, cînd se pot modifica programările iniţiale ale meciurilor din Liga I: "Forurile organizatoare au dreptul de a schimba, în caz de forţă majoră, stadionul, ziua, ora de începere sau localitatea de disputare a jocului". În regulament nu este prevăzut ce specifică expresia "caz de forţă majoră".

"De ce căutaţi să aflaţi dacă decizia e regulamentară? La LPF, regulament e ce zice Dragomir"
Un oficial al LPF

INTERVIU DUMITRU DRAGOMIR » "Eu am făcut Stelei un favor"
- Domnule Dragomir, e regulamentar să modificaţi ora de start în săptămîna meciului?
- Da, LPF e organizatorul competiţiei şi are dreptul să pună orice meci la orice oră vrea, cu acordul televiziunii. Citiţi mai bine regulamentul.

- L-am citit, scrie că doar în caz de forţă majoră, or aici...
- Păi, domnule, m-au sunat cei de la Liga Suporterilor Stelei şi le-am zis că îi ajut dacă şi cei de la DigiSport sînt de acord. După ce am primit OK-ul televiziunii, am schimbat ora.

- Nu e ciudat să-i ajutaţi pe cei care v-au înjurat mereu?
- De unde să ştiu eu că ei m-au înjurat? Ei nu sînt, domnule, oameni? Vor să vadă meciul, ei sînt fani. Credeţi că eu am stat să-i fotografiez p-ăia care m-au înjurat, de unde să ştiu că ei sînt? Plus de asta, nu cred că nişte vagabonzi se constituie într-o ligă.

- Dacă nu eraţi certat cu Becali, i-aţi mai fi ajutat pe acei suporteri?
- Sînteţi plini de venin. Păi, eu am ajutat clubul Steaua, că le aduc suporterii în tribune. Ăştia sînt suporterii adevăraţi, nu ăia de la tribuna 0 care mănîncă seminţe şi stau cu fundu' pe scaune. Nici nu m-am gîndit la prostiile la care v-aţi gîndit voi.

"E ultima oară cînd facem asta!"
Teo Avramescu, şeful DigiSport, a fost surprins să fie întrebat despre legătura dintre amînarea meciului şi relaţiile pe axa Becali-Dragomir-suporteri: "Care e problema că s-a decalat meciul? Ce legătură avem noi cu scandalul dintre Becali şi Dragomir?!". Avramescu a explicat după aceea: "Am acceptat să amînăm meciul Steaua-Timişoara după ce suporterii ne-au trimis mai multe cereri, dar asta nu înseamnă că s-a produs un precedent care va fi urmat şi de alte reprogramări de meciuri! E ultima oară!".

INTERVIU GIGI BECALI » "Mitică nu mai respectă nici o lege"
- Domnule, Becali, vă aşteptaţi ca Dragomir...
- Ăsta nu mai ţine cont de absolut nimic! Nu respectă nici legile lui Dumnezeu, nici pe cele ale Mafiei. În schimb, el are intuiţie la şmecherie, că e făcut pentru asta. Mă întreb cum poate să-mi facă mie toate aceste şicane, eu care l-am ajutat să fie ce e!

- Adică?
- Dacă eu nu-l ţineam la Ligă, cu Hrebenciuc şi cu Adrian Năstase, acum şapte ani, el nu mai avea averea asta. Eu i-am spus, ca prieten, să ia teren pentru fiul său din banii Ligii. Steaua a semnat prima şi i-am spus că semnăm toate cluburile, iar el îmi face mie de-astea! Pe cine nu laşi să moară nu te lasă să trăieşti!

- Dar pe dumneavoastră nu v-a ajutat niciodată?
- O singură dată. Nu eram oficial, m-a ajutat, iar pentru atunci m-am achitat cu vîrf şi îndesat. A întrecut orice măsură, chiar a luat-o razna! Te mai cerţi cu un om, te mai împaci cu el, dar acum cu cine să te mai împaci? Dacă erau alte vremuri, îi dădeam eu 10.000-20.000 şi îi spuneam să-mi taie amenda, dar acum mi-e frică. Nu mai dau.

"Cei care nu mă vor la Steaua sînt 500 de vagabonzi, iar cei care mă vor sînt milioane. Aşa pot să-i chem şi eu pe aceia la stadion şi să fac mineriadă, dar nu merge aşa!"
Gigi Becali, patron Steaua

INTERVIU MARIUS NICOLAU, reprezentant AISS » "Da, beneficiem de cearta lor!"

- Marius, cînd aţi cerut amînarea meciului Steaua-Timişoara?
- Luni. Am trimis cereri la LPF, la DigiSport şi ni s-a aprobat solicitarea. Bine, noi ceruserăm să se joace de la ora 21:00, dar e perfect şi cu 30 de minute mai devreme. Cred că în minutul 15, cel mai tîrziu, o să fim pe stadion. 

- Nu v-aţi mirat că Liga v-a făcut pe plac? Crezi că v-a ajutat şi relaţia proastă dintre Dragomir şi Becali?
- Sincer, probabil că decizia era alta dacă Gigi cu Dragomir erau prieteni ca înainte. Preşedintele Ligii chiar ne-a zis într-o discuţie pe care am avut-o: "Mă înjuraţi voi întruna, dar hai că de data asta accept să schimb ora meciului!". Oricum, ultimul cuvînt l-a avut televiziunea, care s-ar fi putut opune, dar n-a făcut-o.

- În ce va consta protestul suporterilor la meciul de duminică?
- Noi, AISS, milităm pentru proteste paşnice împotriva conducerii, fără violenţă, fără înjurături. Dar nu sîntem responsabili de ce fac toţi spectatorii de pe stadion! Sîntem doar o organizaţie, nu înglobăm toţi suporterii stelişti!

"Pînă la urmă, LPF a luat o decizie în spiritul sportului şi al fair-play-ului. Aşa e corect, să li se faciliteze suporterilor accesul la meciuri"
Marius Nicolau, reprezentant AISS

„Urmează producții de un mare impact, participă și el ...” » Soția unui fost star de la PSG, decizie controversată: „Planul e un milion de dolari în 6 luni”

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (28)
zuby1
zuby1  •  23 Aprilie 2010, 13:08

Este adevărat, suporterii ar dori să vadă şi meciul de handbal şi cel de fotbal ale steliştilor. Problema este ştiută, la handbal vor încuraja echipa iar la fotbal au cu tot altă afacere, de contestat pe jiji, lucru care se vede că nu face bine echipei.Steaua a pirdut cele mai multe puncte pe teren propriu de când a început acest scandal între aşa-zişii suporteri şi jiji. În acest fel noi pierdem alţii câştigă, acum chiar şi iancu încearcă să câştige de pe urma acestu

corneliu90
corneliu90  •  23 Aprilie 2010, 12:12

Asta e Mitica Dragomir , ce mai poate fi de spus ?

 •  23 Aprilie 2010, 10:32

"Eu i-am spus, ca prieten, să ia teren pentru fiul său din banii Ligii."...incredibil...unde este DNA-UL ? LA PUSCARIE CU EI !

Vezi toate comentariile (28)
Comentează