FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA - UNIREA 5-0

MM are varianta de rezervă pentru Junior Moraes » A pus ochii pe un bulgar!

Dimitar Makriev Foto: Reuters
Dimitar Makriev Foto: Reuters

Articol de , - Publicat miercuri, 06 aprilie 2011 00:00 / Actualizat miercuri, 06 aprilie 2011 12:01

Makriev, 27 de ani, joacă în campionatul din Israel şi se află pe lista de achiziţii pe care managerul general a întocmit-o pentru vara asta

Steaua caută perechea lui Mihai Costea pentru campionatul următor. Junior Moraes e opţiunea numărul 1 a lui Gigi Becali, care aşteaptă deznodămîntul procesului de care depinde brazilianul, prins între Gloria Bistriţa şi Metalurg Doneţk. Mihai Stoica şi Narcis Răducan au însă şi alte opţiuni pentru atac. Dimitar Makriev e una dintre ele. Narcis a mers în Israel şi l-a urmărit pe vîrful bulgar înalt de 1,87 metri. Makriev evoluează pentru Ashdod, locul 11 în prima ligă.

E internaţional
Are 42 de goluri marcate în 3 ani pe care i-a petrecut în Israel, dintre care ultimele două le-a reuşit acum trei săptămîni, contra lui Hapoel Tel Aviv (3-3). Dimitar e în acest moment titular al "naţionalei" Bulgariei, al cărei tricou l-a purtat pe 26 martie în preliminariile Euro 2012, în partida cu Elveţia (0-0). În total, el are 8 prezenţe pentru selecţionata bulgară şi a înscris un gol în jocurile interţări.

Face 550.000 de euro
Makriev mai are încă un an şi trei luni de contract cu Ashdod, deci n-ar putea fi luat gratis. Dar apropierea scadenţei înţelegerii pe care o are cu israelienii i-ar scădea preţul. Transfermarkt îl cotează acum la 550.000 de euro. Deşi e un fotbalist cu talie, Dimitar poate juca şi ca atacant retras, nu doar ca vîrf împins.

E născut în aceeaşi zi cu Bănel:)
Fotbalistul pe care Mihai Stoica îl vrea în Ghencea e pe placul managerului şi graţie unei coincidenţe care îl apropie de Nicoliţă. Bănel, pe care MM îl vede "numărul 1 al Stelei şi unic în România", e născut pe 7 ianuarie 1985. În aceeaşi zi s-a născut şi Makriev, doar că bulgarul e mai în vîrstă cu un an.

L-a vrut şi Dinamo
Steaua nu e prima echipă din România care încearcă să-l ia pe Makriev. Înainte a fost Dinamo. "Cîinii" l-au dorit în 2008, cînd Dimitar era legitimat la Maribor, din Slovenia, au negociat pentru el, dar nu i-au convins pe ex-iugoslavi, care l-au dat la Ashdod.

Carieră ca a lui Ribas!
Mihai Stoica şi Narcis Răducan l-au trecut pe Makriev pe lista care îl mai cuprinde şi pe Sebastian Ribas, alt atacant pe care urmăresc să-l ia la Steaua. Ribas, 23 de ani, joacă la Dijon, în liga a doua franceză, şi devine liber de contract la 30 iunie. Şi Makriev a trecut pe la Dijon! Mai mult, amîndoi s-au aflat în lotul lui Internazionale Milano la începuturile carierelor. Bulgarul a fost legitimat la Milano în 2002, iar Ribas, între 2006 şi 2008. Doar uruguayanul a apucat să poarte tricoul "nerazzurro" într-un joc oficial, în Cupa Italiei.

Dimitar Makriev
- Are 27 de ani
- E înalt de 1,87 metri şi cîntăreşte 77 de kilograme
- A bifat nouă echipe pînă acum în carieră: Levski şi ŢSKA Sofia (ambele din Bulgaria), Inter (Italia), Bellinzona şi Chiasso (Elveţia), Gornik Zabrze (Polonia), Dijon (Franţa), Maribor (Slovenia), Ashdod (Israel)
- A marcat 76 de goluri din 2003, de cînd a debutat oficial în fotbalul profesionist
- Numărul său favorit de pe tricoul de joc e 7, celebru în istoria Stelei graţie lui Marius Lăcătuş. "Cifra magică din Ghencea" e purtată acum de Janos Szekely
- Sezonul în curs e cel mai slab dintre cele pe care le-a petrecut pînă acum în Israel. A dat doar 6 goluri în 21 de partide. În stagiunea trecută a reuşit 13 goluri în 33 de meciuri

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (9)
liviuemil
liviuemil  •  07 Aprilie 2011, 20:57

Mai lasti-ma cu ceparii astia de la sud de Dunare !Chiar s-a rasturnat caruta cu prosti in Ghencea?

fofo_galati
fofo_galati  •  07 Aprilie 2011, 09:30

Am o intrebare: Intre ce ani a dat atatea goluri bulgarul asta?

bitzagr
bitzagr  •  06 Aprilie 2011, 11:33

l.a vazut cineva cum joaca? .. sta bn in teren ;) e inalt.. da bn cu capu.. insa ce sa faca la steaua ?.. sa.i centreze banel ? sau tanase ? ... deci e egal cu 0 la steaua...

Vezi toate comentariile (9)
Comentează