FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Sclipitor în 2012, stins în 2013 » Capitolul la care Tănase a spart gheaţa în acest an

Articol de - Publicat joi, 11 iulie 2013 00:00 / Actualizat joi, 11 iulie 2013 14:11

Chiar dacă sezonul 2012-2013 a fost cel mai bun din întreaga carieră pentru Cristi Tănase, anul curent nu a fost unul tocmai reuşit pentru "decarul" Stelei.

Lăudat de MM Stoica pentru evoluţia din Supercupă, cînd a oferit o pasa decisivă la golul lui Nikolici, Tănase a reuşit aseară primul assist din acest an.

Internaţionalul român are 15 meciuri în 2013, dintre care 11 în campionat, cel din Supercupă şi trei în Europa League. În toate aceste partide a înscris două goluri, cu Dinamo şi Braşov, însă nu a oferit decît o singură pasă de gol.

Sub Iancu, la egalitate cu Rocha
Tănase este printre cei mai slabi stelişti la acest capitol. Vedeta Stelei are acelaşi număr de pase decisive în 2013 cu Adi Rocha, Vlad Chiricheş, Pintilii şi Adi Popa.

Ceva mai bine stau Latovlevici, Gabi Iancu, Rusescu, Chipciu şi Daniel Georgievski, care au cîte două pase decisive. Lider la acest capitol este chiar căpitanul echipei, Alex Bourceanu, care are 3 pase de gol.

În acest an, Steaua a înscris 35 de goluri în toate competiţiile. 28 dintre ele sînt în campionat, 4 în Europa League şi 3 în Supercupa României, cîştigată aseară împotriva Petrolului, scor 3-0.

Cel mai bun sezon din carieră

Sezonul recent încheiat a fost cel mai bun pentru Cristi Tănase. Mijlocaşul a strîns 39 de meciuri în tricoul roş-albastru, partide în care a înscris de 8 ori.

29 dintre aceste meciuri sînt în Liga 1, unde a oferit şi 6 pase de gol, toate în 2012. În Europa League Tănase are 9 jocuri, nu a reuşit să înscrie, însă a oferit două pase de gol, iar în Cupa României nici nu a marcat şi nici n-a oferit vreo pasă decisivă, avînd un singur meci.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (7)
spartakus.
spartakus.  •  11 Iulie 2013, 18:57

Aseara v-a dat peste bot, tuturor celor care zicea de el ca e gloaba.

mateiserban
mateiserban  •  11 Iulie 2013, 16:23

sclipitor in 2012??? a facut si el o jumatate de sezon bun in cei 8 ani de activitate pe prima scena a fotbalului din romania si l-ati si facut sclipitor. tanase e fotbalistul care a strans cele mai nemeritate selectii la echipa nationala in ultimii 20 de ani. un jucator mediocru, o gluma a fratilor becali si a lui piturca, promovat an de an pentru a fi vandut pe o suma, spera ei, considerabila, undeva prin turcia sau italia (partea de subsol a clasamenului). diferenta intre tanase si alti pseudo-fotbalisti precum herea, curtean sau adrian cristea este ca el joaca intr-o echipa in care bourceanu, pintilii sau popa chiar alearga. dar herea sau cristea nu au strans 27 selectii la nationala

dreamer123
dreamer123  •  11 Iulie 2013, 16:16

danke shanke :)))) dupa retragere va excela la gramatica limbii romane acest hobbit

Vezi toate comentariile (7)
Comentează