FOTBAL  »  Superliga  »  VOINŢA SIBIU - STEAUA 1-1

MM l-a umilit pe Ronny! » Mihai Stoica s-a dezis de ”tehnicianul perfect pentru spiritul Stelei”

MM și Levy păreau
la începutul
pregătirilor un
cuplu indestructibil
Foto: Gabriela Arsenie
MM și Levy păreau la începutul pregătirilor un cuplu indestructibil Foto: Gabriela Arsenie

Articol de - Publicat luni, 25 iulie 2011 00:00 / Actualizat duminica, 24 iulie 2011 21:10

Managerul şi-a pierdut încrederea în antrenor. A refuzat să urce în autocar alături de israelian şi a preferat să plece de la Sibiu cu Mache şi cu fratele lui


Ronny Levy a rămas singur. De două meciuri a fost nevoie pentru ca israelianul să piardă susţinerea omului care l-a adus în România, şi la Urziceni, şi la Steaua. Mihai Stoica nu-l mai vede "antrenorul perfect pentru stilul şi spiritul clubului", aşa cum îl considera în timpul pregătirii din Austria. Egalul de la Sibiu l-a lăsat pe Levy singur în autocar, doar cu jucătorii.

Conflictul a pornit de la un diferend pe seama achiziţiilor făcute în vara asta. Ronny a mai cerut întăriri, reproşînd că "nu vezi că Dorinel Popa şi Băjenaru, pe care i-ai adus, nu ne ajută?", şi asta l-a deranjat pe manager, care s-a simţit trădat şi din cauza apropierii dintre israelian şi directorul sportiv Narcis Răducan, cu care el e în conflict. Stoica ţine să se răzbune şi a început deja să-i arate tehnicianului că nu-l mai doreşte, sub nici o formă. Cum?

1. MM n-a vrut să însoţească echipa în autocar. A preferat să plece de la Sibiu separat, într-o maşină, alături de Marius Ianuli şi fratele lui. Adică i-a ales pe Mache şi pe Vijelie, cum sînt porecliţi fraţii Ianuli, nu pe antrenor.

2. Managerul a părăsit stadionul huiduit de o mie de oameni, cîţi se aflau atunci în afara arenei, şi a refuzat să discute cu presa. Nici după Supercupa pierdută cu Oţelul n-a vorbit în apărarea lui Levy. Aşa a procedat MM şi cu Lăcătuş, şi cu Cîrţu, antrenori pe care nu-i voia. Cum s-a comportat cu tehnicienii agreaţi? Un exemplu: cînd Olăroiu a remizat acasă cu FC Argeş, Stoica a anulat acreditările ziarelor din cauza criticilor şi s-a luat de Cîrţu: "A băgat autobaza în poartă! A stricat meciul!". A explicat recent de ce a procedat aşa: "Voiam să-l scot pe Oli, fiindcă avea nevoie de susţinere".

Primul avertisment al lui Becali
Patronul nu ţine cont deocamdată de conflictul dintre Mihai Stoica şi antrenor. Gigi însă îi evaluează împreună. Le-a atras atenţia: "Mai aduc doar trei jucători, după care să mă mai lase în pace şi MM, şi Levy!". Patronul a mai comentat despre Stoica şi imediat după ce l-a numit pe Ronny: "Puterea lui Mihai a crescut acum. Dar şi responsabilitatea: e obligat să ia campionatul!".

Acum o lună era fanul lui
Schimbarea de atitudine a lui Mihai Stoica s-a produs într-un timp foarte scurt. Cînd au început pregătirea din vara asta, MM povestea că l-a remarcat pe Ronny pe cînd acesta o pregătea pe Maccabi Haifa şi "făcea antrenamente care l-au impresionat pînă şi pe Olăroiu". Israelianul a început pregătirea estivală direct cu mingea, fără antrenamente exclusiv fizice. "Ce lucrează el e în acord perfect cu spiritul Stelei şi cu tradiţia clubului. Are nevoie doar de noroc ca să aibă succes!", credea MM.

Suspendarea îl ajută:)
MM nici n-a mai stat pe bancă, lîngă antrenor, aşa cum proceda în sezonul trecut. Dincolo de conflictul în care se află cu tehnicianul, managerul e oprit şi oficial de o suspendare de o lună care a intrat în vigoare din momentul partidei cu Oţelul, prima oficială a sezonului. LPF l-a sancţionat pe Stoica din cauza comportamentului pe care l-a avut în finala Cupei, cu Dinamo, cînd a intrat pe teren în timpul jocului.

La Urziceni l-a sprijinit
Pentru Levy, situaţia e şi mai proastă. Mihai Stoica îi era cel mai apropiat dintre oamenii din club. Şi se obişnuise ca managerul să-i ia apărarea, aşa cum a procedat cîtă vreme au colaborat la Urziceni. Unirea n-a mai luat titlul după ce a fost lăsată de Dan Petrescu la mijlocul campionatului, s-a clasat pe poziţia a doua, dar MM a ţinut să-l apere pe israelian: "Uitaţi-vă cum joacă echipa, cîte ocazii are, şi că Levy încearcă să schimbe stilul într-unul mai combinativ".

Cum i-a despărţit Narcis
Pe lîngă campania de transferuri, asupra căreia nu au căzut de acord, Mihai Stoica şi Levy s-au mai contrazis într-un punct important. MM încearcă să-l dea afară pe Narcis Răducan, dar antrenorul îl apreciază pe directorul sportiv după ce a colaborat cu el şi la Unirea. A cerut ca Narcis să stea pe bancă lîngă el în locul lui Mache şi să fie mai implicat în activitatea echipei, dar Stoica i-a tăiat lui Răducan legătura cu lotul.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (32)
petrusm
petrusm  •  25 Iulie 2011, 20:06

I SE APROPIE SI LUI MM...DACA MAI FACE DOUA TREI AIURELI AJUNGE LA DUNAREA CSU GALATI , SAU LA CEAHLAUL PIATRA NEAMT ,SUBT PIETRICICA LUI PINALTY.

ciocaneanu
ciocaneanu  •  25 Iulie 2011, 16:08

Dar daca Levy cistiga citeva meciuri consecutiv -prin absurd- si echipa are un loc bun in clasament, imediat il ia MM iar in brate. Succesul are multi tati. Niste lichele toti, pupincuristi fara coloana si caracter!

p.rares
p.rares  •  25 Iulie 2011, 14:42

Un mare parsiv acest MM. Nu are ce cauta la Steaua un individ cu un asemenea caracter murdar. Sa nu mai vorbim de faptul ca este un oportunist,pe unde a fost si-a asumat meritele antrenorilor. El este o nulitate.

Vezi toate comentariile (32)
Comentează