FOTBAL  »  Superliga  »  DICĂ LA CFR CLUJ

MM Stoica despre Dică: "Face parte din istoria Stelei"

Mihai Stoica, Stoica, Unirea Urziceni
Mihai Stoica, Stoica, Unirea Urziceni

Articol de GSP - Publicat marti, 12 ianuarie 2010 00:00

"Dicanio" a fost omul-orchestră al roş-albaştrilor în fiecare an petrecut în Ghencea

În plan extrasportiv, aventura de 4 sezoane şi jumătate ca stelist, ianuarie 2004 - iunie 2008, n-a fost cea mai fericită pentru Dică. S-a certat de mai multe ori cu galeria, iar Gigi Becali mai degrabă l-a criticat, decît l-a lăudat. În ciuda atmosferei ostile în care a jucat, piteşteanul a realizat cîteva performanţe extraordinare:

1. În fiecare campionat "plin" disputat la Steaua, a fost mereu golgeterul echipei. Chiar şi în sezonul '06-'07, în care s-a accidentat grav şi a jucat foarte puţin în retur!

2.
Cu 14 reuşite în cupele continentale, a devenit al doilea marcator stelist în Europa, după Lăcătuş (17). Printre fostele glorii depăşite, Ilie Dumitrescu (13), Hagi (11) şi Piţurcă (6)!

3. Cu 46 de meciuri în cupele europene, a întrecut fotbalişti de legendă din Ghencea, precum Iovan (38) ori Tudorel Stoica (36).

4. În sezonul 2006-2007, a înscris de 5 ori în Champions League, realizare unică pentru fotbalul românesc.

"Dică este pentru Steaua ceea ce e Google-ul pentru Internet. Un jucător fabulos, căruia ar trebui să-i cînte în fiecare an imnul Champions League"
MIHAI STOICA, în 2005

250.000 de dolari a plătit Steaua pentru Dică în ianuarie 2004, cînd l-a cumpărat de la FC Argeş

2 milioane de euro a încasat Steaua pe Dică în iunie 2008, cînd l-a vîndut la Catania

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (8)
 •  26 Februarie 2010, 10:57

Asa suntem noi ca natie, ne scuipam in fata valorile si la terfelim prin noriul ligi 1, 2, 3 si asa mai departe, nu stim sa ne respectam pe noi insine, daramuite un prieten, un coleg de echipa. Ca patron nu mai zic, eu tai eu spanzur. Jucatorii nu au si ei drepturi? pana unde poate merge implicarea patronului? suna as de ciudat "patron" ma simt ca la un butic de cartier unde sefu, patronu aduce marfa, el vinde, el e angajat, el e sef... taie si spanzura...

satyricon
satyricon  •  12 Ianuarie 2010, 15:21

Un transfer nesemnificativ al unui jucator terminat care nu a stiut sa-si exploateze potentialul. Valoarea sa adevarata s-a vazut in succesele obtinute la echipe no name din vest.

 •  12 Ianuarie 2010, 12:55

aueleo Muica saritzi sau ofticat mitici!!pai ce sa facii la cum vatzi batut joc de el in ultimi doi anii cat a stat la steauua de la galerie pana la ingratul de fecaliannn care va calauzeste destinele ,credeatzi ca se inoarce inapoi la inca o runda sa ca va va fi recunoscator,cam pristi suntezi baa,si pe deasupra si ipocritzii!!!BINE AI VENIT DICA SI SPER CA SI PESTE SASE LUNII SA FI SI MAI INJURAT DE OII si campion cu CFR si poate o sa tzi se indeplinesca si visul de a juca la natzionala!

Vezi toate comentariile (8)
Comentează
Close