FOTBAL  »  Superliga  »  U CLUJ

Modelul Rapid copiat » Soarta clubului Universitatea atîrnă de un fir de aţă

Articol de GSP - Publicat marti, 18 decembrie 2012 00:00 / Actualizat marti, 18 decembrie 2012 13:40

Deţinătorul pachetului majoritar de acţiuni, Ioan Mărginean, a anunţat că ”U” va intra în procesul de insolvenţă începînd de anul viitor.

Jucătorii, angajaţii şi fanii Universităţii sperau ca Adunarea Generală a Acţionarilor, programată ieri, să aducă veşti pozitive privind viitorul clubului clujean. Şedinţa nu a mai avut însă loc, deoarece acţionarul majoritar, Ioan Mărginean, nu s-a prezentat nici de această dată, a treia amînare în ultimele două luni.

"Limoniu" a emis un comunicat prin care anunţă intrarea în insolvenţă a clubului clujean, începînd cu anul viitor, după modelul Rapid Bucureşti. "Precizez că efectuez şi în momentul de faţă toate demersurile în scopul cooptării unui nou investitor, motiv pentru care mă aflu în Bucureşti, deoarcere există o totală indiferenţă şi lipsă de interes a oamenilor de afaceri din Cluj şi Transilvania faţă de implicarea în menţinerea în viaţă a Universităţii Cluj.

În cazul în care acest lucru nu se va realiza pînă la finele lui 2012, vom fi obligaţi să solicităm deschiderea procedurii generale a insolvenţei şi reorganizarea judiciară", sună mesajul sumbru al lui Mărginean. Tot ieri, la sediul clubului Universitatea a fost sistată furnizarea energiei electrice, din cauza datoriilor.

Regretele lui Cojocnean
Sebastian Cojocnean şi Ionuţ Neag au fost audiaţi ieri de procurorii DIICOT Cluj în dosarul în care Florian Walter este acuzat de fraudarea clubului Universitatea cu 11 milioane de euro, prin transferul, cu titlu gratuit, a 15 jucători la Petrolul Ploieşti. "Am fost citat ca martor, am zis ce am avut de spus şi gata. Nu ne convine să venim pe aici, nu sîntem infractori. Eu am vrut să rămîn la U, dar se ştie ce situaţie este aici. Forţat să semnez nu am fost, pentru că nu mi-a luat nimeni mîna să semneze cu ea. Am fost transferat gratuit. Regret că am mers la Petrolul. Aştept să-mi reziliez contractul şi să plec în altă parte", a spus Cojocnean.

Continuă audierile
Toată săptămîna procurorii DIICOT Cluj vor continua audierile jucătorilor transferaţi de la "U" la Petrolul în vară. "Nu-mi pare rău că am plecat la Ploieşti. Totul mi s-a părut legal în momentul în care am semnat acordul de transfer şi noul contract. Toţi colegii mei sînt de părere că totul a fost legal, dar cei care se ocupă de anchetă vor decide dacă lucrurile au stat aşa sau nu", a spus fundaşul Ionuţ Neag, care a petrecut o oră şi jumătate ieri, în birourile procuroriilor.

Boştină îşi cere banii
Pe lîngă jucătorii din lotul actual al Universităţii, care şi-au depus memorii la LPF, fostul mijlocaş al "studenţilor", Gabriel Boştină, îşi cere şi el banii de la clubul clujean. Deşi a plecat de la Cluj la începutul lunii septembrie, Boştină ocupă şi în prezent funcţia de vicepreşedinte la gruparea "şepcilor roşii". În tot acest timp, mijlocaşul ajuns la 35 de ani s-a antrenat cu CS Turnu Severin, dar nu a mai revenit pe gazon într-un meci oficial.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (38)
cfrclujole
cfrclujole  •  13 Ianuarie 2013, 22:12

Nasol moment...

ligax
ligax  •  29 Decembrie 2012, 12:53

Scapam noi cu bine si din povestea asta!

gazmetan
gazmetan  •  18 Decembrie 2012, 16:56
Postat de vasile_89 pe 18 Decembrie 2012, 16:53

Clubul trebuie sa dispara ,nu poate vinde un club unde au facut multe ilegalitati la niste germani ,sau oameni seriosi. Clubul trebuie sa dispara altfel ii paste multi ani de puscarie. Cand a zis ca anceta DIICOT a facut vanzarea imposibila ii la mintea gaini la ce se referea ,Ei fa sociatatea sa dispara apoi mai vad ei .Asta ii singura miscare. Ce ii de retinut ii cuplu Boc Walter ,ei nu trebuie uitati si iertati

SI Sefu echipei din deal si ala cred ca are legaturi ce crezi ca nu se baga sa nu o preia nimeni pe u ?sa fim seriosi are prea mare influenta in cluj

Vezi toate comentariile (38)
Comentează