FOTBAL  »  Superliga  »  POLI TIMIŞOARA

Motivul scandalului de la Poli

Articol de GSP - Publicat vineri, 07 martie 2008 00:00

Auditul financiar le-a stopat elanul autorităţilor locale de a deveni acţionari la Poli

Mariajul Marian Iancu - Poli Timişoara se îndreaptă spre un divorţ cu scandal.

Iancu a tunat împotriva autorităţile locale, care refuză să intre acţionari în societatea care finanţează Poli. "Sînt sfidat, pentru unii din Timişoara nu reprezint o entitate care să fie luată în seamă. Îmi pare rău de public, dar e singurul care va suferi din acest dezinteres", a răbufnit Iancu, după ce Primăria vrea să ofere o sponsorizare de 2,5 milioane în 3 ani.

Reţinerea autorităţile locale e strîns legată de rezultatele auditului financiar, comandat de primarul Gheorghe Ciuhandu după ce a primit invitaţia lui Iancu de a deveni acţionari în SC Poli 1921 Ştiinţa Timişoara & Invest SA. Finalizat pe 19 februarie, auditul a scos la iveală o datorie de aproximativ 11 milioane de euro! "Nu putem fi acţionari la o asemenea pierdere, e vorba de banul public. Intrăm în bucluc serios, dar vrem să ajutăm echipa. De aia s-a ajuns la soluţia sponsorizării, nu pentru a deveni acţionari", a comentat unul din factorii de decizie locali, sub protecţia anonimatului.

Din totalul datoriilor, Poli are de achitat 6,8 milioane de euro către VGB Invest SA, o societate controlată chiar de Iancu. Patronul bănăţenilor are de recuperat 200.000 de euro, iar Balkan Petroleum SA, o altă societate subordonată lui Iancu, aproape 500.000 de euro. Clubul timişorean mai trebuie să achite 2,2 milioane de euro diverşilor furnizori, iar unor creditori o sumă totală de 400.000 de euro.

Conversie pentru linişte
Cu cîteva zile înainte de finalizarea auditului, conştient de reţinerea autorităţilor, patronul lui Poli a mutat inspirat. A convocat AGA şi a decis ca datoriile VGB să fie convertite în acţiuni, rămînînd doar cu o creanţă de 1 milion de euro, operaţiune înscrisă în registrul comerţului în 14 ianuarie 2008. "Nu vreau să comentez, dar, în audit, scrie clar, că nu avem nici o datorii majore. Vor urma şi alte măriri de capital, nu cred că acesta e motivul pentru care nu intră autorităţile locale", a replicat Iancu.

Nereguli
Auditul realizat de firma timişoreană SC CEFA Cont SRL, la solicitarea primarului, a scos la iveală şi unele nereguli contabile. Auditorul a descoperit că angajaţii clubului nu au decontat aproape 400.000 de lei, în plus existînd diferenţe între valoarea acordului de transfer şi valoarea evidenţiată în contabilitate la patru jucători, Mihai Plopeanu, Florin Sandu, Fabian Teuşan şi Sebastian Cojocnean, toţi fiind înregistraţi cu jumătate din sume, rezultînd o diferenţă de 711.344 de euro. Ulterior, clubul a trimis o adresă, speficicînd totul e eronat interpretat, din cauza grabei auditorului, înregistrîndu-se o sumă de 956.302 euro.

CJ în aşteptare

Dacă Primăria şi-a exprimat clar punctul de vedere, optînd pentru o sponsorizare, nu implicare directă în societate, Consiliul Judeţean, celălalt partener şi deţinătorul stadionului "Dan Păltinişanu", stă în expectativă. Preşedintele Consiliului Judeţean, Constantin Ostaficiuc, a refuzat să comenteze informaţiile, mai mult, el nu a reacţionat nici la declaraţiile dure ale lui Marian Iancu.

A înmuiat tonul
Ieri, patronul lui Poli şi-a schimbat discursul radical la adresa autorităţile locale, motivînd că disputa se răsfrînge asupra suporterilor. "Îi văd îngrijoraţi pe oamenii din tribune, chiar ostili la adresa noastră, nu mai suportă atîta nesiguranţă. Poate a fost prea dură presiunea. O să trebuiească să iau o hotărîre cît mai repede, nu mai suport să se descarce presiunea asta asupra oamenilor. Trebuie să iau un pic piciorul de pe acceleraţie şi să ne gîndim mai mult la ce trebuie făcut la echipă", a conchis Iancu. (Dana Surulescu)

Cifre
1,6 milioane de euro a înregistrat pierderi Poli Timişoara în anul 2006

3,8 milioane de euro a scos venit clubul bănăţean în 2007, din care 2,7 milioane de euro doar din vînzarea jucătorilor

2,5 milioane de euro a refuzat Marian Iancu sponsorizare în fiecare an de la Primărie, timp de trei ani

66 de angajaţi numără clubul Poli Timişoara, care primesc salarii totalizînd 1,2 milioane de euro pe an

5 milioane de euro plăteşte Poli pe sezon pentru salariile întregului lot de jucători şi antrenori

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (14)
 •  07 Martie 2008, 17:19

INTRA SI TU PE CEL TARE HUB DE FIFA 07 & 08 DIN ROMANIA!!! BAGA ADRESA ACEASTA LA DC++ - UL TAU: <<>> dchub://fifa-camp08.no-ip.biz <<>> TOT DE AICI POTI DOWNLODA CELE MAI NOI JOCURI, CEA MAI DE CALITATE MUZICA SI POTI LEGA PRIETENII ONLINE...

 •  07 Martie 2008, 17:19

INTRA SI TU PE CEL TARE HUB DE FIFA 07 & 08 DIN ROMANIA!!! BAGA ADRESA ACEASTA LA DC++ - UL TAU: <<>> dchub://fifa-camp08.no-ip.biz <<>> TOT DE AICI POTI DOWNLODA CELE MAI NOI JOCURI, CEA MAI DE CALITATE MUZICA SI POTI LEGA PRIETENII ONLINE...

 •  07 Martie 2008, 17:19

INTRA SI TU PE CEL TARE HUB DE FIFA 07 & 08 DIN ROMANIA!!! BAGA ADRESA ACEASTA LA DC++ - UL TAU: <<>> dchub://fifa-camp08.no-ip.biz <<>> TOT DE AICI POTI DOWNLODA CELE MAI NOI JOCURI, CEA MAI DE CALITATE MUZICA SI POTI LEGA PRIETENII ONLINE...

Vezi toate comentariile (14)
Comentează
Close