FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

N-a avut ochi pentru Tembo! » Bonetti a propus mai mulţi zambieni la Dinamo, însă nu şi pe mijlocaşul Astrei

Înregimentarea lui Tembo i-a costat 70.000 de euro pe
Înregimentarea lui Tembo i-a costat 70.000 de euro pe "astrali", bani reprezentînd prima de instalare a africanului şi comisionul impresarilor jucătorului

Articol de GSP - Publicat vineri, 12 octombrie 2012 00:00 / Actualizat joi, 11 octombrie 2012 20:29

Bonetti a propus în vară trei zambieni, care costau sute de mii de euro, însă nu s-a gîndit şi la actualul jucător al Astrei, liber de contract.

Dinamo ar fi putut da lovitura dacă Dario Bonetti ar fi fost ceva mai inspirat. Italianul şi-a dorit la începutul campionatului trei internaţionali zambieni pe care el îi pregătise la "naţionala" africană în perioada 2010 - 2011: Hijani Himoonde (24 de ani), Nyambe Mulenga (24 de ani), ambii fundaşi, şi mijlocaşul Rainford Kalaba (25 de ani).

Toţi sub contract cu echipe din Zambia sau din Africa de Sud şi cu preţuri ce depăşeau 200.000 de euro fiecare. Bonetti l-a ratat pe cel mai accesibil şi mai valoros fotbalist pe care îl antrenase în Zambia: actualul fotbalist al Astrei, Fwayo Tembo, fără angajament la acea dată. Tembo e dorit acum insistent de Steaua, după ce a marcat de 3 ori în 5 partide, reuşind şi o pasă decisivă.

A plecat şi Tendeng
Roş-albii au rămas şi fără mijlocaşul dreapta Emil Paul Tendeng. Senegalezul de 20 de ani s-a întors în ţara natală, la clubul Casa Sport, întrucît n-a reuşit să devină liber de contract. "Cîinii" doreau să-l păstreze doar dacă era gratis, însă ar fi trebuit să achite cel puţin 200.000 de euro pentru un fotbalist care ar fi jucat la echipa a doua!

"Tembo a mai scăzut din greutate şi a crescut în joc. Mai are trei kilograme în plus, cînd le va da jos şi pe acestea, va zburda pe teren" (Gigi Mulţescu, antrenor Astra)

"Cînd m-a văzut la Astra, Bonetti mi-a zis: «De ce nu mi-ai spus că eşti liber, că te-aş fi luat la Dinamo?!» Mă bucur că am marcat chiar împotriva echipei sale" (Fwayo Tembo, mijlocaş ofensiv Astra)

ALTE ŞTIRI DESPRE DINAMO:

S-a întors Alvarez!
În sfîrşit, Edgar Alvarez a revenit în România după o pauză de o lună de zile, timp în care s-a recuperat după ruptura musculară suferită. Hondurianul de 32 de ani s-a antrenat ieri normal, alături de ceilalţi dinamovişti, iar dacă totul va decurge bine, Bonetti plănuieşte să-l utilizeze cu Bistriţa. Issa Ba s-a întors şi el în Bucureşti la începutul săptămînii viitoare, urmînd să fie supus unor teste medicale.

Inbox:
- Florentin Petre a revenit ca antrenor secund la echipa a doua a clubului, unde îl va ajuta pe Cornel Ţălnar. Fostul mare mijlocaş dinamovist renunţase în vară la această funcţie.
- Florin Răducioiu, antrenorul echipei naţionale Under 15, îşi face ucenicia la juniori şi plănuieşte ca pe viitor să fie antrenor la Dinamo: "Visul meu este să o antrenez pe Dinamo".

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (14)
xzx
xzx  •  15 Octombrie 2012, 11:14
Postat de alexa.09 pe 12 Octombrie 2012, 12:54

Nu-l consider pe Tembo un jucator atat de bun incat sa se faca atat tam-tam pe seama lui . Bonetti vroia sa ia jucatori defensivi , de aceea nu l-a adus pe fotbalistul Astrei .

daca il vrea ciobanul in ghencea inseamna ca este cel mai valoros fotbalist din galaxie)))))

conasu_boeru
conasu_boeru  •  13 Octombrie 2012, 21:36
Postat de sailorriver pe 12 Octombrie 2012, 18:42

"Issa Ba s-a întors şi el în Bucureşti la începutul săptămînii viitoare"...te doare c*ru cu jurnalistii lu' peste prajit.

Ce inseamna sa stii unde sa pui o virgula cu care poti schimba sensul propozitiei ! Din pacate tot mai multi ziaristi, au facut gramatica cu Lutu si scriu ce zice stapanu' !

sailorriver
sailorriver  •  12 Octombrie 2012, 18:42

"Issa Ba s-a întors şi el în Bucureşti la începutul săptămînii viitoare"...te doare c*ru cu jurnalistii lu' peste prajit.

Vezi toate comentariile (14)
Comentează