FOTBAL  »  Superliga  »  FRF

Naşu' la Radio Erevan » Sandu, prins cu mîţa-n sac: nu e nici o ameninţare FIFA de excludere a fotbalului românesc

Noi griji pentru Sandu. Forul mondial dă dreptate Craiovei în litigiul cu Pițurcă, pentru care oltenii au fost dezafiliați de federație
Noi griji pentru Sandu. Forul mondial dă dreptate Craiovei în litigiul cu Pițurcă, pentru care oltenii au fost dezafiliați de federație

Articol de - Publicat sambata, 14 iulie 2012 00:00 / Actualizat vineri, 13 iulie 2012 21:45

Mircea Sandu invocase joi o adresă de la FIFA, pe care a interpretat-o în sensul că formaţiile româneşti vor fi excluse din Europa dacă FRF o reprimeşte în L2 pe U Craiova, în baza hotărîrii unei instanţe civile. Folosise doar un pasaj din document. Versiunea integrală e, de fapt, favorabilă juveţilor!

Războiul U Craiova - FRF a ajuns la faza pe comunicate. Asta după ce, joi, federaţia a postat pe site o adresă incompletă venită de la forul mondial, însoţită de un comentariu agresiv al lui Mircea Sandu: "Dacă reprimim Craiova în campionat, FIFA ne exclude din toate competiţiile. Se va da un termen pînă la care instanţele trebuie să revină asupra deciziilor. Mă voi adresa ministrului Justiţiei şi CSM-ului, pentru că trebuie să găsim o cale comună".

Ce pasaj a ascuns federaţia
De fapt, federaţia a omis să publice exact pasajul cel mai important din documentul FIFA: "Problema dacă litigiul în cauză poate face exclusiv obiectul arbitrajului depinde nu numai de obligaţiile prevăzute în Statutul FIFA, ci şi de prevederile legislaţiei naţionale din România. Dacă legislaţia din România interzice în mod obligatoriu arbitrajul pentru anumite litigii, FRF nu poate impune membrilor săi recurgerea la o procedură de arbitraj".

"Sandu e un infractor mincinos"
Cu alte cuvinte, federaţia a fost atenţionată, de fapt, că legislaţia naţională e prioritară inclusiv Statutului FIFA! "Prin urmare, obligaţia de a ne adresa la TAS în cazul Piţurcă, ce a stat la baza excluderii, e nelegală şi neconstituţională", sună concluzia pe site-ul ediţie.ro, versiunea electronică a ziarului "Ediţie Specială", patronat de Adrian Mititelu. Tot acolo, Mircea Sandu e numit "infractor mincinos şi fără scrupule".

"Manipulează opinia publică"
"Sandu şi Dragomir urlă de trei zile că riscăm să fim daţi afară din Europa, cînd realitatea e că FIFA ne dă nouă dreptate. Mai mult, federaţia era atenţionată să nu folosească în scop personal respectivul document, iar FRF exact asta face: utilizează adresa în mod trunchiat spre a manipula opinia publică!", atacă şi vicepreşedintele oltenilor, Vlad Roşca.

Federaţia arată spre contractul Craiova - Piţurcă
În acest timp, federaţia se apără printr-un drept la replică în care aminteşte că U Craiova şi Piţurcă "au stabilit în cuprinsul contractului că litigiile dintre părţi vor fi soluţionate de organismele jurisdicţionale ale FRF/LPF".

"Nu au nici un argument care să mai stea în picioare împotriva Craiovei. Trebuie să găsească o cale de a ne repune în drepturi, habar n-am cum!, fiindcă altfel vom recurge la o plîngere penală împotriva lui Sandu pentru nesocotirea unei decizii definitive a instanţei civile", conchide Vlad Roşca.

"Mircea Sandu continuă să măsluiască probele. Beneficiază de o imunitate ieşită din comun. În altă ţară ar fi fost închis pînă acum. Sîntem la un an de la infracţiune, avem 7 mii de probe, ce mai aşteptăm, fraţilor?" (Adrian Mititelu, patron U Craiova)

2 e numărul notificărilor trimise de U Craiova către FRF pentru a reprimi clubul în competiţie, conform decizie de la Curtea de Apel Bucureşti: federaţia n-a dat încă nici un răspuns

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (26)
yaky
yaky  •  15 Iulie 2012, 13:37
Postat de shab pe 14 Iulie 2012, 18:13

Si iti raspund acum, inainte sa mai faci o analogie cretina pe care deja o banuiesc: jucatorii sunt angajati, nu 'bunuri'. Sclavia a fost abolita cu ceva ani in urma.

Ce sa-ti mai raspund, esti pe dinafara total...clar ca jucatorii nu sunt bunuri, dar aveau contracte pe ani de zile cu Craiova, erau crescutii de Craiova (unii dintre ei), fusesera platiti cu bani grei (Fl.Cotea de ex. avea 300.000 salariu pe an), acesti 40 de jucatori reprezentau o valoare mai mare sau mai mica pentru club, nu conteaza cat. Iti imaginezi ca vine maine un sef cu stampila din Spania si spune asa: Gata Messi, de maine esti liber sa pleci la Real ca asa mi-a venit mie. Te intreb simplu: pentru ce a fost executata Craiova? Sa-mi zica si mie cineva daca stie...oricine. Si sa nu ma luati ca Nasu (ca a incalcat grav regulamentul), vreau sa stiu exact ce a facut....

shab
shab  •  14 Iulie 2012, 18:13

Si iti raspund acum, inainte sa mai faci o analogie cretina pe care deja o banuiesc: jucatorii sunt angajati, nu 'bunuri'. Sclavia a fost abolita cu ceva ani in urma.

shab
shab  •  14 Iulie 2012, 18:06
Postat de yaky pe 14 Iulie 2012, 14:14

Fiule, imi doresc din suflet sa vina unul la tine intr-o zi si sa te dea afara din apartament pe motiv ca el e sef de bloc si conform regulamentului intern facut de el, n-ai platit taxa pe gunoi. Sa te dea afara din casa, sa-ti confiste bunurile si sa te mai faca si pungas. Poate atunci ai intelege ce-a patit Mititelu si UCraiova, dar mi-e teama ca la mintea ta, nici asa n-ai intelege, ti s-ar parea normal.

O analogie incredibil de stupida. Echipa e in continuare la Mititelu, nu i-a furat-o nimeni. A fost dat afara din parcul de rulote, mai degraba. E liber sa-si ia rulota si sa se duca unde vrea el.

Vezi toate comentariile (26)
Comentează