FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

Nicolae Vasile, căpitanul Rapidului, îl acuză pe Moraru: "Am tot fost minţiţi!"

Articol de - Publicat vineri, 29 iulie 2016 00:00

Nicolae Vasile, 21 de ani, căpitanul Rapidului la promovarea din vară, îl acuză pe Valerii Moraru că "până în ultimele zile ne spunea că totul va fi bine, iar acum trebuie să plecăm"

- Niky, până la urmă Rapid a fost exclusă din Liga 1.
- Mă aşteptam, după toată tevatura din ultimele zile. Nici nu știu ce să mai spun... Mă doare rău, sunt extrem de afectat... Gândiți-vă că sunt în Grant din 2010, am jucat doar pentru acest club, aici am crescut, aici m-am antrenat, aici am devenit fotbalist. Aici am suferit, dar tot aici am avut şi satisfacţii. Acum suntem pe drumuri, ne reziliem contractele, noi, cei trei care am mai rămas.

- Cine e de vină că s-a ajuns aici?
- Păi, cine a pus lacătul la club, nu?! Domnul Moraru, că doar dânsul conduce clubul! Noi ne-am făcut treaba pe teren. Am două promovări la activ cu Rapid, ultima în condiţii foarte, foarte dificile. Sunt mândru de ce am realizat alături de colegi pe gazon, mai ales că am purtat şi banderola de căpitan. Dar acum nu putem să ne bucurăm de munca noastră.

- Domnul Moraru ce vă zicea?
- Mai venea pe la noi, inclusiv înainte cu două zile de începutul sezonului. Atunci mai eram încă vreo 13-14 la antrenament, din care numai 3 cu contracte în regulă. Ne spunea să stăm liniştiţi, că o să jucăm în Liga 1, că o să fie bine. Se vede treaba că erau minciuni, nimic nu s-a adeverit. Cred că doar noi, naivi, îl credeam. Dar apoi am aflat că nu putem începe campionatul în primul eşalon. Iar acum a venit şi decizia de la Ligă.

- Atmosferă ca în Giuleşti...
- Nicăieri nu mai găseşti (râde amar). Da, o să-mi fie dor de galeria Rapidului. Am fost de atâtea ori acolo, şi când eram accidentat mergeam să cânt cu suporterii, la tribuna a II-a. A fost multă suferinţă, am făcut toţi multe sacrificii, au fost mai multe decât momentele fericite, dar a fost frumos. Păcat!

- Bani mai ai de luat?
- Cine se mai gândeşte la bani?! Anul trecut am luat doar jumătate din bani, am tot fost de acord cu amânările, ca să nu sufere clubul. Nu i-am mai luat. Acum încă am o restanţă de 15.000 de euro. E clar că s-au dus.

- Ai oferte?
- Da, sunt în discuţii cu ceva cluburi. Acum, dacă voi fi liber de contract, va fi mai simplu. În nici un caz nu aş merge la Steaua sau Dinamo, asta niciodată!

- Ce crezi că se va întâmpla cu Rapid?
- Nu ştiu, dar nu poate să moară. Indiferent cum, Rapid trebuie să meargă mai departe! Din liga a IV-a, a V-a, de unde o fi, doar să nu dispară!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (44)
ticbis
ticbis  •  29 Iulie 2016, 11:44

Vad ca sunt o multime de isterii pe aici si incerc sa va lamuresc cum stau lucrurile: In momentul in care se va declara definitiv falimentul si dizolvarea juridica si administrativa a societatii, actualul club de fotbal Rapid va disparea definitiv si se va pierde in acelasi timp si palmaresul. Orice alt club ce se va infiinta cu numele de Rapid va trebui sa porneasca din liga a V-a ca o entitate complet noua, fara palmares si fara istorie; va fi o simpla clona. Un eventual investitor ce va dori sa preia palmaresul si istoria Rapidului pentru continuitate sportiva la noua societate nu va putea face asta decat daca va plati pana la ultimul cent datoriile actualui Rapid ce au stat la baza declararii falimentului, adica cateva milioane bune de euro. Asa scrie la lege! Spre exemplu, Steaua lui Becali detine palmaresul pentru ca este continuatoarea recunoscuta legal a fostei sectii de fotbal a CSA pe linie sportiva. CSA poate sa-si faca o alta echipa incepand in liga a V-a, dar care insa nu va avea niciodata palmaresul sportiv al actualei Steaua, nici daca Becali isi va baga in faliment societatea si o va desfiinta! Astea sunt regulile!

cristi47.reload
cristi47.reload  •  29 Iulie 2016, 15:14

Baiatule, tu te minti singur. Cand te-ai dus la ei ce credeai ca joci fotbal? Aia e echipa? Moraru nu v-a mintit. Voi sunteti orbi

ticbis
ticbis  •  29 Iulie 2016, 13:31
Postat de sooos1ck pe 29 Iulie 2016, 13:05

Isi pot pastra palmaresul (identitatea), dar daca echipa care are palmaresul are datorii neplatite, intra in faliment si de aceea nu pot juca in liga 1, palmaresul da identitate unei echipe!

Imi permit sa dau in continuare cateva exemple ilustrative. Recent, am citit ca CSMS Iasi isi doreste schimbarea numelui si preluarea palmaresului fostei Poli Iasi, desfiintata cu multi ani in urma. Palmaresul lui Poli Iasi a ramas la societatea ce detinea atunci clubul, adica la Universitatea din Iasi. Nu este suficient doar ca aceasta sa-si dea acordul, este obligatoriu ca Primaria din Iasi, cea care detine actualul club CSMS Iasi sa plateasca catre stat si catre terti toate datoriile pentru care Poli Iasi a fost dizolvata si bagata in faliment. Un alt exemplu, Unirea Urziceni a fost lichidata si dizolvata fiind in proprietatea lui Dumitru Bucsaru. La ora actuala palmaresul acelui club este inca detinut de acest individ, chiar daca echipa nu mai exista. Daca mi-as infiinta un club in liga a V-a la Oradea si as dori sa preiau palmaresul fostei Unirea Urziceni, as avea nevoie nu numai de acceptul lui Bucsaru si de o suma de bani pe care sa i-o platesc lui ca sa zica "da", dar as fi obligat sa achit in prealabil toate datoriile pentru care Bucsaru si-a bagat clubul in faliment. Adica, Bucsaru nu-mi poate vinde mie niciodata palmaresul detinut de el, oricat ar vrea si oricat de multi bani i-as oferi eu; sunt obligat inainte de asta sa-i achit datoriile istorice, altfel nu se poate! Iata de ce palmaresul unui club desfiintat nu se poate nici vinde si nici ceda pe prietenie! Rapidul desfiintat si radiat din scripte va ramane cu palmaresul la Moraru; daca vreun investit

Vezi toate comentariile (44)
Comentează