FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA - U CLUJ

Niculescu abia aşteaptă meciul cu Steaua: ”Vreau să-mi păstrez renumele!”

Niculescu a jucat 28 de meciuri pentru U Cluj, marcînd 14 goluri
Niculescu a jucat 28 de meciuri pentru U Cluj, marcînd 14 goluri

Articol de - Publicat sambata, 13 august 2011 00:00 / Actualizat sambata, 13 august 2011 01:12

Claudiu Niculescu a mărturisit că de-abia aşteaptă disputa cu Steaua. Zice că pe ai lui îi avantajează terenul neutru, că fanii lui U vor da tonul şi vrea să le dedice victoria. Nu-i uită nici pe dinamovişti.

Claudiu Niculescu este, probabil, cel mai mare coşmar al steliştilor din ultimul deceniu. Pe unde i-a prins le-a dat gol, atacantul de 35 de ani fiind omul care le dă fiori roş-albaştrilor. Cînd nu a marcat, a oferit pase decisive sau şi-a provocat adversarul să-şi marcheze în propria poartă. După eurogolul reuşit etapa trecută cu Rapid (2-0), fotbalistul vrea să demonstreze că rămîne unic şi doreşte s-o conducă pe U Cluj spre victoria cu Steaua.

- Claudiu, mai inspiră Steaua teamă?
- Mie nu mi-a inspirat niciodată frică. Respect, da, întrucît este un nume în fotbalul românesc şi trebuie să recunoaştem asta fie că ne place, fie că nu! Tratăm meciul serios, ca oricare altul.

- Vă avantajează că nu se joacă în Ghencea, ci la Ploieşti?
- Da. Clar. Disputa e pe teren neutru, altfel ar fi fost presiunea în Ghencea. S-ar putea chiar să avem fani mai mulţi la meci, deşi sîntem echipa oaspete. Şi se ştie cît de pasionali sînt suporterii lui U, nu ai cum să nu-i apreciezi şi să-i iubeşti.

- Cîte goluri ai marcat împotriva Stelei?
- (rîde) Multe, nu? Şi sînt mîndru de ele. Poate mai dau şi duminică, mi-aş dori foarte mult, doar asta e meseria mea. Însă aş fi de acord cu varianta B, să marcheze oricine de la noi, dar să învingem! Ar fi fantastic să facem 9 puncte din 3 meciuri.

"Trăiesc visul, nu trăiesc din amintiri"

- Este Steaua cea mai mare rivală a ta din carieră?
- Viaţa a făcut să fie aşa. Cred că a fost o rivalitate frumoasă. Eu, unul, am avut momente deosebite la meciurile cu Steaua. Şi vreau să mai am! Dacă stau să mă gîndesc, mi-am făcut un renume din astfel de partide.

- Cum crezi că va decurge meciul?
- Aaa, nu-mi fac astfel de vise. Şi eu, şi ceilalţi colegi intrăm să învingem. Sîntem modeşti, repet, modeşti, muncim şi vrem să cîştigăm. Nu pentru a umili, ci pentru a obţine victoria şi punctele. E fotbal, nu război! Vrem să dedicăm un eventual succes suporterilor noştri şi tuturor clujenilor, mai ales că U este foarte iubită. Vrem să răsplătim sentimentele de afecţiune ale fanilor.

- Ar fi o victorie şi pentru dinamovişti?
- Cu tot respectul, în primul rînd victoria ar fi pentru suporterii şi oamenii de la U Cluj. Dacă şi dinamoviştii se vor bucura, cu atît mai bine.

- Dacă ai da timpul înapoi, ce bucurie a golului contra Stelei ai vrea să retrăieşti?
- Ooo, mă faci nostalgic! Ştii ce se spune: nu e bine să trăieşti în trecut şi nu vreau să trăiesc din amintiri! Au fost multe momente frumoase, însă nu disper, eu sînt sigur că voi mai avea astfel de lucruri şi în viitorul apropiat. Hai U!

Borcea: "Finule, bate-i pentru mine!"
Cristi Borcea a vorbit cu Claudiu înainte de meci şi i-a transmis un mesaj clar: "Finule, bate Steaua şi pentru mine!". Apoi a dezvoltat subiectul: "Naşul Gigi Becali e naşul, dar ce simt eu faţă de Steaua e altceva. Aş vrea retrogradată această echipă, indiferent cine este acolo! Eu ţin doar cu Dinamo, vreau să ne calificăm în grupele Europa League, apoi vom vedea cine mai merge acolo. Sper ca Niculescu să revină cîndva în Ştefan cel Mare, poate ca şef sau antrenor. Cred că şi Adi Mutu se va întoarce să mai joace un an, cu siguranţă".

28 de meciuri a jucat Claudiu Niculescu pentru U Cluj, marcînd 14 goluri

11 goluri a marcat Niculescu în 23 de meciuri jucate împotriva Stelei. A punctat în tricourile Universităţii Craiova, al lui Dinamo şi al lui U Cluj

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (26)
cheloo52
cheloo52  •  14 August 2011, 02:29

da daca is iau 4-5 goluri de la steaua , ii auzim pe cei de la u cluj ca nu s-au putut concentra dupa esceul cu lazio scor 1-4 in amical ....vai de p*lele lor de inapti mintli !!! ...pace

soviet.assault2
soviet.assault2  •  13 August 2011, 21:02
Postat de bogdanelibm pe 13 August 2011, 16:53

ORICE CAL AJUNGE GLOABA ,TU ERAI O GLOABA DE CAND AI PLECAT DE LA DINAMO CA NU TE DADEAU LA U DACA MAI AVEAI VALOARE.ASA CA CIOCUL MIC SI U SI BOSTINA SI JUCATI FOTBAL DACA NU MAI PUTETI DA-TI CU GURA SI TU SI MULTI ALTII

pai asta e! ca mai pot inca si o sa v-o arate si voua ca prea va credeti vreo echipa de fotbal

bogdanelibm
bogdanelibm  •  13 August 2011, 16:53

ORICE CAL AJUNGE GLOABA ,TU ERAI O GLOABA DE CAND AI PLECAT DE LA DINAMO CA NU TE DADEAU LA U DACA MAI AVEAI VALOARE.ASA CA CIOCUL MIC SI U SI BOSTINA SI JUCATI FOTBAL DACA NU MAI PUTETI DA-TI CU GURA SI TU SI MULTI ALTII

Vezi toate comentariile (26)
Comentează