FOTBAL  »  Superliga  »  SOLIDARITATE FINANCIARĂ

Noua propunere a FRF naște discuții aprinse între cluburile din Liga 1: "Ar trebui să găsească alte surse, nu banii care ni se cuvin"

Foto: Raed Krishan/Gazeta Sporturilor
Foto: Raed Krishan/Gazeta Sporturilor

Articol de GSP - Publicat vineri, 21 aprilie 2017 18:39

Federația urmărește implementarea principiului soldarității financiare, prin care 5% din drepturile TV pentru Liga 1 ar urma să revină cluburilor din liga a doua și din liga a treia.

Propunerea urmează să fie discutată în Adunarea Generală a cluburilor din Liga 1, pe data de 27 aprilie, dar formațiile din prima ligă au început deja să-și exprime opiniile pro și contra.

"Tot fotbalul românesc este sărac, chiar și echipele din Liga 1 au de suferit. Ar trebui să se găsească alte surse, din publicitate, din marketing, din orice altceva, dar nu din banii care ni se cuvin nouă.

În alte țări normal că merge, acolo stadioanele sunt pline, se vând tricouri de 100 de milioane de euro pe an, sunt alte detalii. Noi vindem tricouri de 1000 de lei pe an. Poți să fii generos când ești bogat, dar când ești sărac, n-ai cum să împarți la alții", este de părere Iuliu Mureșan, președintele lui CFR Cluj.

Pe de altă parte, Valeriu Iftime, finanțatorul lui FC Botoșani, și-a exprimat acordul cu privire la implementarea principiului.

"Eu aș fi de acord, pentru că fotbalul din ligile inferioare ar trebui ajutat. Nu sunt împotriva acestui demers înaintat de Federația Română de Fotbal.

Dacă se poate afară, se poate și la noi. Nu mă gândesc deloc că retrogradăm, dar mă gândesc la cluburile din Liga a II-a, mă gândesc la centrele de copii și juniori", a afirmat Iftime la TV Dolce Sport.

Printre argumentele favorabile aduse de FRF se numără exemplul Ligii Campionilor, care direcționează o parte din venituri către Europa League, dar și "sistemul de parașută", prin care echipele care retrogradează în Liga a doua primesc un sprijin "pentru echilibrarea șocului financiar".

campionate în care funcționează principiul solidarității financiare

Germania - echipele din 2.Bundesliga primesc 20% din suma încasată de Bundesliga

Suedia - echipele din prima ligă primesc 16% din suma încasată de primul eșalon

Spania - 10% din sume sunt alocate pentru liga a doua și 0,5% pentru fotbalul feminin

Italia - eșaloanele inferioare primesc 10%, dar sunt condiționate să folosească banii pentru proiectele de copii și juniori

Franța - eșaloanele inferioare primesc 2,5%, dar suma nu trebuie să fie mai mică de 14,26 milioane euro

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (10)
jalabert
jalabert  •  21 Aprilie 2017, 20:34
Postat de timm pe 21 Aprilie 2017, 20:17

Steaua are culorile rosu-albastru fcsb are galben-albastru. :))))))))

nu te-ai saturat sa isi bata joc oamenii de tine bai paine prajita?

timm
timm  •  21 Aprilie 2017, 20:17
Postat de ungurul_vesel pe 21 Aprilie 2017, 20:14

Steaua era din Bucuresti, fcsb e din sat Mogosoaia. Daca intre timp bucurestiul nu si-a schimbat numele in sat Mogosoaia atunci e practic imposibil ca fcsb sa fie Steaua.

Steaua are culorile rosu-albastru fcsb are galben-albastru. :))))))))

mircea1957
mircea1957  •  21 Aprilie 2017, 20:16

Bravo Burlene. Eu propun si inca 5% pentru liga IV si V. Asta daca negociati cu 10% mai mult cu televiziunile. Ca, nu prea mi-e clar. Cine negociaza cu televiziunile? Liga sau FRF? Cine incheie contractele? Daca este Liga, atunci cum poti tu fanfaronistul, sa vi sa propui reguli pe banii altora?! Asta ori e prost, ori e prost. Ca tupeu are de prost.

Vezi toate comentariile (10)
Comentează