FOTBAL  »  Superliga  »  UNIREA - STEAUA, SÎMBĂTĂ, 20:30, ANTENA 1 ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Noua strategie gîndită de Ilie nu-l include pe Nicoliţă în echipa de bază! » Bănel, the end!

Articol de , - Publicat marti, 07 septembrie 2010 00:00

Noul antrenor îl consideră pe mijlocaş incompatibil cu stilul Stelei.

Steaua continuă să se transforme după despărţirea de Piţurcă şi instalarea lui Ilie Dumitrescu ca antrenor principal. După plecările lui Dorel Stoica, Stanca şi Păcurar, consideraţi "copiii" lui Piţi, un alt fotbalist care era om de bază în echipa fostului selecţioner va fi văzut tot mai rar în primul "11" pe viitor.

Argumentele scoaterii în decor
Numele lui: Bănel Nicoliţă. În ultima vreme n-a mai evoluat pentru că a fost accidentat, dar nici pe viitor el nu va mai fi o soluţie pentru formula de start. Motivele invocate de antrenor în analizele făcute cu colaboratorii săi: Bănel e incompatibil cu jocul de posesie şi de ofensivă de calitate gîndit şi cerut de Ilie Dumitrescu.

Soluţiile de pe banda dreaptă
În ciuda faptului că este refăcut şi s-a antrenat normal, el e văzut doar ca o alternativă în echipa de bază la Urziceni chiar dacă Ilie Dumitrescu nici nu prea are alte variante. Tocmai de aceea, antrenorul i-a solicitat medicului echipei să-l facă neapărat bun de joc pe Răduţ, ca să aleagă între el şi Onofraş titularul postului de mijlocaş dreapta. Cînd va reveni Szekely, atunci lucrurile vor fi clare: Janos va fi titularul indiscutabil la Ilie Dumitrescu.

Gigi a înţeles mesajul: l-a scos la vînzare
Un argument în plus că Bănel Nicoliţă nu va mai fi un fotbalist care va avea un cuvînt greu de spus în "11"-le Stelei e şi poziţia radicală pe care Becali a avut-o în urmă cu 3 zile: "Bănel e de vînzare pentru orice echipă care îl doreşte".

Cum a decăzut Nicoliţă în doar o lună
Urcuşul
1. În iunie, era considerat indispensabil de către Becali.
2. Piţurcă a anunţat că va fi titular de bază în echipa gîndită de el.
3. A devenit în premieră primul căpitan al Stelei.
4. A început sezonul ca titular în echipa Stelei, reuşind în primele 4 etape un gol şi două pase de gol.
5. La începutul lui august a fost convocat de Răzvan Lucescu pentru meciul cu Turcia

Decăderea
1. Pe 12 august, în amicalul Turcia - România 2-0, a fost schimbat de Lucescu după doar 11 minute! Selecţionerul a vrut să-i dea o lecţie, considerîndu-l răspunzător de primirea celor două goluri.
2. După fix o săptămînă, la Steaua - Grasshopper 1-0, a fost huiduit de suporterii Stelei în momentul în care a fost înlocuit cu Mihai Răduţ, din cauza evoluţiei modeste.
3. După alte 4 zile, a aflat că Tănase e noul căpitan, iar Becali a anunţat public că banderola nu se va mai întoarce pe braţul lui Bănel.
4. S-a accidentat şi a pierdut ultimele 3 meciuri oficiale ale Stelei, cele în care s-au obţinut calificarea în Europa League şi primul loc în Liga 1. Înlocuitorul său, Răduţ, l-a mulţumit pe Ilie Dumitrescu.
5. Gigi Becali a anunţat la finalul săptămînii trecute că Bănel nu mai e indispensabil şi că e de vînzare pentru orice echipă care îl doreşte.

Bănel la Steaua în ultimii 5 ani
Sezonul        Meciuri / Goluri    Media GSP
2010-2010    5/1    6,00
2009-2010    40/5    6,10
2008-2009    33/5    6,06
2007-2008    35/4    6,12
2006-2007    49/3    6,04
2005-2006    47/11    6,50

Cum arăta Steaua lui Piţurcă
Tătăruşanu - Emeghara, Abrudan, Geraldo, Latovlevici - D. Stoica - Nicoliţă, Păcurar, Răduţ, Tănase - Kapetanos

Cum va arăta Steaua lui Ilie Dumitrescu
Tătăruşanu - Emeghara, Galamaz, Geraldo, Latovlevici - Anghelov (Ricardo), Apostol (Bicfalvi) - Szekely (Onofraş), Stancu, Tănase - Kapetanos (Bilaşco)

"Bănel ar trebui să plece repede, altfel riscă să se termine la Steaua"
Dumitru Dragomir

Următorul pe listă: Abrudan
Transferurile în masă de la Urziceni, dar mai ales dorinţa lui Ilie Dumitrescu de a avea în echipă fundaşi tehnici, care să pornească atacturile, vor mai face o "victimă": Octavian Abrudan. Faptul că are mari dificultăţi în a pasa şi a ieşi cu mingea la picior îi vor aduce un statut fie de rezervă a lui Gardoş în meciurile din Europa League, fie chiar de "jucător în afara lotului de 18" în Liga 1, acolo unde are drept de joc şi Galamaz.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (101)
lianasicosmin
lianasicosmin  •  10 Septembrie 2010, 11:33

daca banel nu e jucator inseamna ca ilie e cel mai praf antrenor...va mai aduce-ti aminte cand a dat 3 goluri parca cu betis?nu a fost jucator nu?sa vina la craiova k e loc

libertate.financiara
libertate.financiara  •  10 Septembrie 2010, 08:06

Metoda simpla de castigat bani pe Internet este deja bine pusa la punct. De la mine primesti pachetul informational, te apuci de treaba si incepi sa castigi multi bani. Investesti doar 9$ si poti castiga peste 504$ lunar. Detalii la email [email protected]

valliev2dor
valliev2dor  •  08 Septembrie 2010, 01:00

diferenta intre banel si dica: unul stie fotbal dar nu se misca, altul alearga 90 de min fara sa inteleaga cineva de ce

Vezi toate comentariile (101)
Comentează