FOTBAL  »  Superliga  »  FINALA EUROPA LEAGUE / FC PORTO - BRAGA 1-0

Noul star al Europei, Falcao, a fost propus de impresarii săi la Steaua!

Falcao a avut un sezon fantastic la FC Porto
Falcao a avut un sezon fantastic la FC Porto

Articol de GSP - Publicat joi, 19 mai 2011 00:00 / Actualizat joi, 19 mai 2011 10:56

În urmă cu 3 sezoane, Steaua putea face o afacere senzaţională, deoarece golgeterul colubmian Radamel Falcao i-a fost propus echipei din Ghencea de impresarii sud-americanului.

În 2008 Falcao era om de bază la River Plate, dar rezultatele modeste ale echipei l-au determinat să ceară să fie lăsat să plece în Europa. River Plate a cerut pe el în jur de 5 milioane de euro Stelei, însă Gigi Becali a considerat suma exagerat de mare şi a renunţat la această mutare. În acea perioadă, clubul din Ghencea nu avea probleme financiare, fiind vorba de perioada în care Becali alerga pe străzi cu valizele pline cu bani. Totodată, Steaua era angrenată an de an în competiţiile europene şi primea încasări consistente de la UEFA.

Nu este mai puţin adevărat că şansele ca Falcao să accepte o propunere din Liga 1 erau mici, dar suma sa de transfer nu era deloc mare la acea vreme, avînd în vedere că atacantul lui Porto valorează acum 18.000.000 de euro! Falcao este curtat intens de marile cluburi europene, printre care se află Inter şi Juventus.

Falcao a doborît un record în acest sezon, fiind cel mai bun marcator într-o competiţie europeană, într-un singur sezon: 18 goluri pentru Porto. :O

Interesant este că golgeterul all-time în Europa al lui Dinamo, Claudiu Niculescu, are tot 18 goluri marcate. Dudu Georgescu se laudă cu aceeaşi cifră, în timp ce Marius Lăcătuş a marcat de 17 ori în carieră în partidele europene.

Cel care decidea transferurile la Steaua în 2008 era Mihai Stoica, acelaşi om care este responasbil şi acum cu achiziţiile din Ghencea. Tot în acea perioadă, Steaua a mai fost aproape de a-şi asigura serviciile unui fotbalist de la River.

Este vorba de mijlocaşul Belluschi, care cerea însă un salariu stagional de peste un milion de euro. Steaua n-a putut să-i satisfacă pretenţiile, astfel că Belluschi a semnat în cele din urmă tot cu o echipă din Est, Olympiakos Pireu.

Ratarea transferurilor lui Falcao şi Belluschi se încadrează pe o listă lungă de rateuri date de cluburile româneşti. Spre exemplu, Rapidul n-a crezut că John Obi Mikel (Chelsea) sau John Carew (Aston Villa) pot ajunge fotbalişti de valoare, astfel că au refuzat să semneze cu aceştia pe vremea cînd nigerianul şi norvegianul erau doar nişte necunoscuţi.

41 de goluri în 50 de apariţii are Falcao la Porto

7 goluri în 25 de selecţii are la naţională

Falcao a decis aseară finala Europa League, marcînd golul cu care Porto a înfrînt Braga la Dublin! >> Vezi AICI rezumatul partidei!

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (20)
flyingboy_13
flyingboy_13  •  19 Mai 2011, 13:37

daca ajungea la Steaua si dadea 2-3 goluri...il dadea Becali afara :D incepea: "m-am pacalit cu Falcao asta...e o mare panarama" - "ce joaca Falcao asta...tiki-taka? la Steaua ori muncesti ori pleci" - "cine e Falcao asta? el crede ca se pune cu Gigi Becali? la Steaua II cu el" - " REDUCEM salariul la 100.000€ sau pleaca hahalera...pac-pac"

rosunegru
rosunegru  •  19 Mai 2011, 12:33

ati uitat sa spuneti ca Don Giovani trebuia sa fie impresarul lui dar au fost niste neintelegeri. si ca sa fie stirea stire, mai trebuia IL MAI VREI LA STEAUA??

rosunegru
rosunegru  •  19 Mai 2011, 12:28

probabil ca s-au uitat pe transfermarkt ca acolo scrie ca valoreaza 17,5 mil. va pleca pentru 30-35milioane.

Vezi toate comentariile (20)
Comentează