FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Nu e glumă, Cristi Borcea suferă de o problemă medicală extrem de rară » De la mercur i se trage!

Articol de - Publicat joi, 30 decembrie 2010 00:00

Din cauza excesului de pastile şi de peşte crud, şefului dinamovist i s-a descoperit în sînge o cantitate mărită din metalul ce poate deveni letal. Borcea e la o clinică din Miami, unde şedinţele de tratament costă zeci de mii de euro


Şeful dinamovist e bolnav din cauza consumului excesiv de pastile şi de peşte crud

Din cauza excesului de pastile şi de peşte crud, şefului dinamovist i s-a descoperit în sînge o cantitate mărită din metalul ce poate deveni letal. Borcea e la o clinică din Miami, unde şedinţele de tratament costă zeci de mii de euro


Şeful dinamovist e bolnav din cauza consumului excesiv de pastile şi de peşte crud


Gazeta Sporturilor vă dezvăluie una dintre cauzele principale ale problemelor medicale acuzate de Cristi Borcea! Pe lîngă afecţiunile sistemului osos de care suferă de mai multă vreme, acţionarul în vîrstă de 40 de ani al roş-albilor plăteşte acum din cauza pasiunii sale pentru peşte şi fructe de mare, dar şi a medicamentelor luate în exces începînd din 2009 încoace.

Mai exact, lui Borcea i s-a găsit mercur în sînge la un control de rutină la o clinică bucureşteană! Iar la Miami se tratează de cîteva luni bune la "The Mount Sinai Medical Center", o clinică specializată în chelatoterapie. Surse autorizate susţin că intoxicarea i-a agravat şi mai mult problemele medicale existente, cardiace şi la nivel osos.

Pacientul confirmă
Varianta a fost dezvăluită zilele trecute de o rudă a familiei Borcea, care a insistat ca oficialul "cîinilor" să facă acel control medical în urmă cu un an, iar cazul a fost confirmat ieri chiar de cel în cauză, aflat acum peste Ocean, la tratament. "Da, aşa e, mi s-a descoperit o cantitate sporită de mercur în sînge. Însă nu vreau să mai vorbesc despre situaţia mea medicală, vă rog să înţelegeţi, mulţumesc!" a fost singura reacţie a lui Cristi Borcea despre acest subiect.

"Totul i se trage de la fotbal"
"Cristi ia de ceva timp pastile cu pumnul, iar acest lucru s-a accentuat după ce Dinamo a pierdut titlul în 2009. A ajuns să nu mai doarmă fără medicamente. Antidepresivele şi calmantele luate de el conţin o doză însemnată de mercur", a declarat un doctor apropiat de şeful dinamovist. O bună perioadă de timp, Borcea a consumat cu precădere peşte şi fructe de mare, iar tonul crud, din care se prepară sushi, are şi el o cotă însemnată de mercur.

"Se ştie că fructele de mare, dacă nu sînt bine gătite ori dacă organismul unui individ nu este compatibil cu ele, pot fi toxice", a explicat un alt medic.

Nota de plată
Efectele intoxicării cu mercur au apărut la Borcea, în diverse moduri, sesizabile în timp, chiar şi în cantonamentele pe care le făcea cu echipa. La nivelul pielii, avea erupţii variate. Apoi, afecţiunile cardiace din 2010. La nivelul oaselor şi al articulaţiilor, el a suferit diverse stări inflamatorii. "Ştiu că finu' sau fratele meu mai mic, cum vreţi să-i spuneţi, se simte rău, a fost operat la spate, de-abia vorbeşte cînd discutăm la telefon. Are dureri, se vaită, îl aud", a comentat Gigi Becali. "Vă spun eu, Borcea are un picior damblagit, omu' e într-o stare delicată, ştiţi că nu mă joc cu astfel de vorbe", a zis şi Dumitru Dragomir.


30.000 de euro îl costă pe Borcea sesiunile de chelatoterapie din America


"Ştiu că este bolnav, a avut şi o intoxicaţie, acum are probleme cu spatele şi cu un picior, de aceea trebuie să stea departe de fotbal. Oricum, nu se va îndepărta niciodată de Dinamo, dar ar vrea să se retragă după dezamăgirile provocate de echipă"
Claudiu Niculescu, finul lui Borcea

E cancerigen, nu vă luaţi după faraoni!
Mercurul este un agent iritant, inflamator şi distructiv a cărui acţiune este universală asupra organismului. Este cancerigen. Cu toate că, în antichitate, faraonii utilizau doze însemnate de mercur întrucît se credea că prelungeşte viaţa! Mercurul se găseşte în plombe dentare din amalgam, peşte şi fructe de mare, alcool, oţet, antiseptice, medicamente, diuretice, antidepresive, insecticide, acetonă, clor, bacterii.

Ce înseamnă tratamentul
Borcea face în Florida chelatoterapie, iar tehnica de tratament constă în infuzia în sînge de EDTA, un supliment pentru îndepărtarea metalelor grele din organism. E nevoie de minimum 20 de sesiuni, iar costurile sînt ridicate. Tratamentul poate provoca şi reacţii adverse grave: probleme la nivelul măduvei osoase, leziuni renale, tensiune arterială foarte scăzută, ritm cardiac rapid, oboseală şi reacţii alergice. Chelatoterapia poate dura şi cîţiva ani.

Un milion de euro cu N'Doye
După ce l-au trimis pe Ousmane N'Doye (foto) la Astra, şefii roş-albilor au calculat cît au cheltuit cu senegalezul în 24 de luni cît acesta a avut contract cu "cîinii". Suma a atins aproape un milion de euro, iar oficialii au strîmbat din nas. "Cu această sumă puteam aduce doi tineri de viitor, de mare valoare. N'Doye e inteligent, ne-a ajutat, dar strălucea doar cînd echipa era-n criză. Cînd trebuia să ne ajute, în 2009, să luăm titlul, era în discotecă", au concluzionat şefii. N'Doye a costat 350.000 de euro, a avut un salariu lunar de 15.000 de euro, dar a încasat şi mai multe bonusuri consistente.

"Fiul meu va juca pentru «cîini»"
Aflat în vacanţă, la Poiana Braşov, alături de soţia sa, Diana, şi de fiul lor, Cristian David, în vîrstă de un an şi jumătate, Claudiu Niculescu a declarat: "Pe cel mic o să-l fac fotbalist, probabil că la Dinamo, întrucît această echipă a rămas în sufletul meu. Naşul nostru, Cristi Borcea, ne-a cerut ca băiatul să joace în Ştefan cel Mare, o să-i îndeplinim această dorinţă".

Inbox

- Marius Niculae a primit o hîrtie oficială din partea conducerii cum că poate să-şi aleagă echipa şi ţara pentru un transfer extern, fără pretenţii financiare pînă în vară. Beijing Guoan speră să-l convingă zilele următoare pe atacantul de 29 de ani să meargă în China.
- Vladimir Cohn: "E greu ca Nicu Badea să lase tronul altcuiva. El şi cu Andone trebuie să navigheze acum vaporul Dinamo printr-un ocean de nenorociri. Mă miră faptul că Ando n-a avut rezultate mai bune în tur, avînd în vedere că este un expert în a crea echipe competitive".
- Kiriţă este în discuţii să se despartă de Bursaspor şi are de ales între Konyaspor, Manisaspor, Bucaspor şi Dinamo.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (24)
nomadu71
nomadu71  •  31 Decembrie 2010, 12:04

Sanatate si la multzi ani,Borcica!Aceleasi urari de bine tuturor suporterilor,fara sa conteze echipele pentru care...''patimesc''...

nicco
nicco  •  31 Decembrie 2010, 00:31

Sanatate sa-i dea Domnul! Dar mai e nevoie sa-i dea cineva si minte! Si din pacate acum nu se mai poate, trebuie sa ramana cu ce a primit la nastere! Dar poate, cu toate astea, sa treaca fara probleme de la sushi si fructe de mare la mancaruri pe baza de fasole, mere ca desert, lapte de vaca, iaurturi de casa, branza si smantana, si o sa revina la normal, atat cat a fost de...!

ghta
ghta  •  30 Decembrie 2010, 19:50

Domle noi santem prosti si Dragomir ii plinge de mila,iar el e pe zi ce trece mai bolnav iar noi din revelion trebuie sa facem un parastas,ori voi ziaristi aveti o limita care va e impusa ori atat este materie cenusie.Se termina procesul iar el e plecat din tara si nu il mai gaseste nimeni.Ciudat acest personaj Dragomir care ii plange de mila pe toate posturile,o fi ceva la mijloc cu acest oracol din Balcesti care face pe prostul.Sant multe putrede in fotbal cu ajutorul ziaristilor si sefilor

Vezi toate comentariile (24)
Comentează