FOTBAL  »  Superliga  »  SPECIAL

Nu eşti fotbalist adevărat pînă n-ai o poreclă ;) » 25 de supranume ale unor personaje importante din fotbalul românesc

Articol de GSP - Publicat joi, 25 decembrie 2014 00:00 / Actualizat joi, 25 decembrie 2014 16:25

Cei mai mulţi dintre oamenii de fotbal s-au ales cu tot felul de porecle în anii petrecuţi în lumina reflectoarelor. Mircea Sandu, Gică Hagi sau Cornel Dinu nu au scăpat nici ei de această "regulă".

Supranumele lui Dinu nu are legătură, cum s-ar putea crede, cu studiile sale de Drept. Apelativul "Procurorul" i se trage din vremea cînd evolua la Tîrgovişte, în anii tinereţii, iar autorul poreclei este unul dintre primii lui antrenori, Gică Bărbulescu.

Povesteşte Dinu: "Pe la mijlocul anilor '60, mergeam des la loturile naţionale de juniori, iar nea Gică Bărbulescu nu avea o impresie strălucită despre mine. Eram mai cu personalitate.

Dar cînd a aflat că tatăl meu a fost un avocat şi un procuror de elită, a zis chiar în vestiar - Băi, vedeţi că ăsta e băiatul procurorului Dinu, om extraordinar. Trebuie să avem grijă de el -". Şi Procuroru' i-a rămas scris pe frunte!

Omul care i-a dat prima oară acest nume lui Adrian Ilie este Claudio Ranieri. Pe vremea cînd lucra cu românul la Valencia, în primăvara lui '98, italianul l-a comparat pe Ilie cu un şarpe: "E letal, muşcă şi omoară, la fel ca o cobră". Cuvintele au venit ca o apreciere pentru evoluţiile încîntătoare ale fostului internaţional român.

Burebista (Costel Cîmpeanu) – Portarul care şi-a petrecut cea mai mare parte a carierei la Gloria Bistriţa a primit acest cognomen datorită vîrstei înaintate pînă la care a apărat buturile echipei ardelene. Cîmpeanu s-a retras în cele din urmă în 2005, la vîrsta de 40 de ani.

Alte porecle celebre din România

Mircea Sandu - Naşul
Adrian Cristea - Prinţul
Marius Niculae - Săgeată
Nicolae Dobrin - Gîscanul / Prinţul din Trivale
Marin Barbu - Magiun
Rică Răducanu - Tamango
Florea Dumitrache - Mopsul
Gică Hagi - Regele
Adi Mutu - Briliantul
Bogdan Lobonţ - Pisica
Dumitru Dragomir - Corleone
Ion Marin - Săpăligă
Marius Lăcătuş - Fiara
Dan Alexa - Chirurgul
Mircea Rednic - Puriul
Claudiu Răducanu - Blocnotes
Ilie Balaci - Minunea blondă
Cosmin Contra - Guriţă
Cătălin Munteanu - Cap de zmeu
Florin Marin - Flocea
Victor Piţurcă - Satana
Gică Popescu - Baciul

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (39)
radu876
radu876  •  14 Februarie 2018, 09:39

florin andone= flocea falcosul bogdan andone= bogdan falcosul daniel rednic= daniel puriul radu niculescu= buburuza/ imensu' pantilimon= colintina meme stoica= groucho marx= jerry seinfeld= stan si bran= jim carrey= toma caragiu= divertis= academia catavencu= jerry lewis= george carlin= louie c.k.= mircea crisan= chris rock etc etc andrei vlad= messi al portarilor dennis man= de gea al atacantilor

unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  28 Decembrie 2014, 04:08

am cascat copios, si pe topic si pe autografe.) naspa moment, sa fii lipsit si de inspiratie si de subiecte..)

unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  28 Decembrie 2014, 04:06
Postat de polistul68 pe 27 Decembrie 2014, 13:55

jENANT PT TINE ...EVENTUAL....ERA ATIT DE ELEGANT SI DE FINUT...DESII ERA FUNDAS, SI NU EZITA SA TE PUNA PE GARD...DAR SI AIA O FACEA ELEGANT.

domle, intr-adevar, unii sunt putin certati cu simtul umorului.))

Vezi toate comentariile (39)
Comentează