FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Nu le merge cu lanterna » Steaua nu mai reușește să se impună în fața ultimelor clasate

Steaua s-a împiedicat la Ploiești de ultima clasată și a ajuns la 4 puncte în spatele Astrei
Steaua s-a împiedicat la Ploiești de ultima clasată și a ajuns la 4 puncte în spatele Astrei

Articol de - Publicat marti, 20 octombrie 2015 00:00

Steaua și-a făcut un obicei din a nu cîștiga în fața ultimei clasate, ajungînd la trei meciuri consecutive în care nu gustă succesul cu codașa Ligii 1.

Roș-albaștrii au dominat categoric Liga 1 cît timp pe banca tehnică s-a aflat Laurențiu Reghecampf. Parcursul din cele două sezoane a avut însă și un efect nefast asupra moralului echipei. Steliștii nu mai sînt la fel de puternici, dar par că încă nu știu asta.

Fotbaliștii lui Mirel Rădoi nu mai reușesc să se concentreze atunci cînd întîlnesc un adversar modest, iar acest lucru a fost recunoscut chiar și de staff-ul tehnic.

Chipciu și compania au uitat cum este să cîștige cu ultima clasată din campionat. Nici Constantin Gâlcă și nici Mirel Rădoi n-au reușit să tranșeze meciurile cu codașele Ligii 1.

Meciul de duminică seară, cînd Steaua a remizat la Ploiești cu Petrolul, a fost al treilea consecutiv în care steliștii au întîlnit echipa din coada clasamentului și n-au reușit să o învingă.

Celelalte două jocuri s-au disputat în returul sezonului trecut, cînd roș-albaștrii au pierdut pe teren propiu cu Rapid și cu Oțelul, formații care la vremea aceea ocupau ultimul loc în Liga 1.

Ultimul succes al roș-albaștrilor în fața unei "lanterne roșii" s-a petrecut în returul sezonului 2013-2014, pe 5 martie, cînd aceștia, conduși de pe bancă de Reghecampf, au cîștigat acasă cu Corona Brașov, scor 3-0.

Petrolul, ultima și în prima etapă

În afara celor trei partide, Steaua a mai jucat cu ultima clasată și în prima etapă a acestui sezon, cînd a întîlnit-o acasă pe Petrolul Ploiești. Prahovenii au plecat cu un deficit de 6 puncte în clasament din cauza unor datorii financiare, iar la startul sezonului au împărțit ultimul loc cu CFR Cluj, formație aflată în aceeași situație.

Meciurile Stelei cu ultima clasată

Sezon Dată Meci Scor
2014-2015 22.02.2015 Steaua - Rapid 0-1
2014-2015 19.04.2015 Steaua - Oțelul 1-2
2015-2016 18.10.2015 Petrolul - Steaua 0-0

 

Pe ce stadion va juca Corvinul Hunedoara în Europa League: „Am primit invitația și vom merge acolo”

S-a întors! Acționarul din „Epoca de Aur” bagă din nou bani la Dinamo: e unul dintre magnații alcoolului


Comentarii (12)
valiro
valiro  •  21 Octombrie 2015, 00:33
Postat de hawk pe 20 Octombrie 2015, 10:10

O sa fie un meci spectaculos ! Pandurii nu se baricadeaza pe doua linii ca alte formatii ! Una peste alta, te astept pe stadion sa sustinem FCSB ! Avem nevoie ca de aer ! Si da, pe terenul de la Ploiesti chiar nu ai cum sa joci fotbal ! Am iesit bine si cu un punct ! PS: Suntem la 2 puncte de Astra ( daca ar fi sfarsitul sezonului regulat ). Ne mai permitem pana la final inca 2-3 pasi gresiti lejer ! FCSB US 27 !

O sa fie un nou scenariu, ca sezonul trecut, cand a fost Mihai Roman suspendat... Toata lumea stie ca Pandurii si-au accidentat jucatorii de valoare si care nu au vrut sa fie "accidentati", au fost declarati suspendati.

gica_oboreanu
gica_oboreanu  •  20 Octombrie 2015, 16:44

statistica ultimilor doi ani a meciurilor petrolul -fcsb, este: 4 meciuri, fiecare a castigat cate unul, si doua egaluri. puncte, fiecare cate cinci puncte/

jack_the_stripper
jack_the_stripper  •  20 Octombrie 2015, 11:24

Nu se impune în fața ultimelor clasate? Așa e, dar se scoate în meciurile cu cei care luptă pentru locul 2...

Vezi toate comentariile (12)
Comentează