FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

NU MAI AŞTEAPTĂ OFICIALELE » Cele mai tari amicale din istoria Stelei vor decide soarta lui Lăcă

Articol de , - Publicat marti, 11 ianuarie 2011 00:00

Roş-albaştrii vor disputa în cele două turnee de pregătire din Antalya 8 meciuri amicale. Vor fi numai adversari redutabili, 7 dintre aceştia jucînd în acest sezon în cupele europene.


Lăcă nu mai e sigur nici că va începe returul pe banca Stelei. Amicalele din Antalya sînt periculoase pentru Marius, care ar putea fi demis dacă pierde jocurile de pregătire

Roş-albaştrii vor disputa în cele două turnee de pregătire din Antalya 8 meciuri amicale. Vor fi numai adversari redutabili, 7 dintre aceştia jucînd în acest sezon în cupele europene.

Lăcă nu mai e sigur nici că va începe returul pe banca Stelei. Amicalele din Antalya sînt periculoase pentru Marius, care ar putea fi demis dacă pierde jocurile de pregătire

Marius Lăcătuş trebuie să se descurce într-o atmosferă ostilă. Rămas fără suportul conducerii administrative, tehnicianul riscă să nu mai apuce etapa a 19-a pe banca roş-albaştrilor, dacă echipa va arăta prost în jocurile de pregătire din iarna asta! El a pierdut deja încrederea şefilor. Nici managerul Mihai Stoica nu e un susţinător al lui, iar Gigi Becali chiar l-a atacat dur în ultimele zile. A pus la îndoială capacitatea lui de a cîştiga titlul, l-a umilit comparîndu-l cu Piţurcă.

Momentul pe care îl traversează Lăcătuş e cu atît mai periculos cu cît programul amicalelor din Antalya e cel mai dificil de care are parte un antrenor al Stelei în ultima vreme. În decurs de trei săptămîni, "Fiara" va da opt teste, dintre care cele mai grele cu Lokomotiv Moscova, cu Dinamo Zagreb, cu Lech Poznan şi cu Steaua Roşie Belgrad. Polonezii, care au eliminat-o pe Juventus din grupa de Europa League, pregătesc "16"-imile cupelor europene împotriva trupei din Ghencea.

Misiunea contra acestor adversari mai e îngreunată de un lucru: tehnicianul a făcut un plan de pregătire în care n-a luat în calcul, ca obiectiv, rezultatele din amicale. Din cauza asta, a programat antrenamente chiar şi în zilele meciurilor, cu riscul să-şi obosească jucătorii înaintea testelor.


"Cum să am încredere în Lăcătuş? Să cîştige şi el titlul şi abia după aceea să se plîngă cînd îl critic!"
Gigi Becali, patronul Stelei

7 dintre cele opt adversare ale Stelei din Antalya au evoluat în cupele europene în sezonul trecut

Doar Piţi a mai plecat aşa
De cînd e Becali la Steaua, o singură dată s-a mai întîmplat ca un antrenor să plece în timpul pauzei competiţionale, înaintea jocurilor oficiale. I s-a întîmplat lui Victor Piţurcă, în 2004. Actualul antrenor al Craiovei n-a fost dat afară atunci din cauza rezultatelor din amicale. El a demisionat pentru că patronul începuse să se implice în deciziile tehnice.

Un singur meci greu astă-vară
Misiunea lui Lăcătuş e incomparabil mai grea decît cea pe care a avut-o Victor Piţurcă. Fostul selecţioner şi-a făcut un program mediu astă-vară, evitînd să întîlnească adversari foarte tari. Un singur joc dificil a avut, cu Olympiakos Pireu, pe care l-a cîştigat cu 1-0. Piţi şi Neagoe, care nu organizaseră ei cantonamentele, s-au plîns oricum de duritatea jocurilor de pregătire şi au explicat că voiau meciuri mai uşoare.

MM nu-l apără
Lăcătuş e singur la Steaua. Nu doar Gigi Becali îl atacă şi-l umileşte în declaraţii, dar nici Mihai Stoica nu-l sprijină. MM reacţiona agresiv în anii trecuţi, de fiecare dată cînd un antrenor în care el credea, aşa cum era Olăroiu, era contestat de patron, de presă sau de suporteri. De data asta n-a avut un discurs pro-Lăcătuş. S-a rezumat doar să spună că între el şi antrenor nu există conflicte.


Dorit de Celta Vigo
Pe picior de plecare de la Steaua, Pantelis Kapetanos a primit o ofertă surprinzătoare din Spania. E vorba despre Celta Vigo, echipă aflată pe locul 2 în Segunda Division. "Nu i se potriveşte lui stilul fotbalului spaniol, mai degrabă l-aş vedea în fotbalul britanic", a spus Ienei despre această propunere.

Onicaş, tot la Tg. Mureş
În afara lui Nicolae Dică, gruparea din Ghencea a mai făcut un transfer chiar din această iarnă. Mihai Onicaş a revenit în acte la Steaua după ce i-a expirat împrumutul la FCM Tg. Mureş. Totuşi, mijlocaşul central nu va fi păstrat de Lăcătuş în lot şi i se va găsi o echipă la care să fie din nou cedat, aproape sigur tot la FCM Tg. Mureş.

Gigi merge pe mîna lui Măcelaru
Becali i-a refuzat pe MM Stoica şi pe Lăcătuş, ambii solicitîndu-i aducerea a încă unui portar în lot, alături de Tătăruşanu şi de Cezar Lungu. Al treilea goalkeeper al Stelei va fi Dragoş Măcelaru, în vîrstă de doar 19 ani, de la echipa secundă a clubului. Acesta a apărat în cîteva meciuri la Steaua II în actualul sezon.

INBOX

- MM Stoica a postat chiar pe pagina sa de Facebook: "Dică a refuzat o superofertă pentru a juca la Steaua. Abia aştept reîntîlnirea cu acest superfotbalist". MM a pus şi un link cu cele mai frumoase goluri ale piteşteanului.
- Dintre cei 3 jucători solicitaţi de Unirea Urziceni, Bilaşco, Marinescu şi Onofraş,
Steaua e dispusă să renunţe doar la ultimul.
- Emeghara a e refăcut complet după toate probleme musculare din finalul sezonului trecut şi va putea începe antrenamentele la capacitate maximă. Ultimul său meci la Steaua a fost pe Anfield Road, pe 16 septembrie 2010.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (20)
massimomaccarone
massimomaccarone  •  12 Ianuarie 2011, 01:34

Asta e cea mai mare prostie! Cum să dai afară un antrenor pentru rez. din amicale??? Numa' un prostovan ca Becali poate face aşa ceva! Amintiţi-vă de Ienei, că în amicale Steaua a tot pierdut, dar în oficiale a ajuns departe, până în turul III al cupei UEFA, eliminând printre altele West Ham United, care era pe cai mari la acea vreme, chiar pretendentă la câştigarea Cupei UEFA!

costacurta
costacurta  •  11 Ianuarie 2011, 22:33

becali grabeste plecarea lui laca, asta e clar, macar de ar aduce un antrenor adevarat.

okeanos
okeanos  •  11 Ianuarie 2011, 19:55

Corect! Zmecherica, un altul care da din gura ca de la creier nimic! Ma mira Copos, Rapidul putea sa fie mult mai sus la ce lot are. Daca in fata sunt Otelul, Medias, asta e datorata faptului ca echipele cu loturi valoroase au antrenori de doi bani. Timpul va demonstra ca am dreptate.

Vezi toate comentariile (20)
Comentează