FOTBAL  »  Superliga  »  PANDURII

Nu mai iau nimic? Jucătorii de la Pandurii riscă să nu mai primească niciun ban

Fotbaliștii au jucat pe degeaba pentru clubul din Târgu Jiu // FOTO sportpictures.eu
Fotbaliștii au jucat pe degeaba pentru clubul din Târgu Jiu // FOTO sportpictures.eu

Articol de - Publicat miercuri, 04 ianuarie 2017 00:00

După ce jucătorii de la Pandurii au fost asiguraţi că îşi vor primi toate restanţele dinaintea intrării în insolvenţă, acum ar putea ajunge în ultima categorie de creditori şi să nu mai primească niciun ban.

În insolvenţă din octombrie, clubul Pandurii Tg. Jiu pare aproape de scufundare. Datoriile curg gârlă, jucătorii ameninţă cu plecarea.

Pentru a mai potoli spiritele, Marin Condescu, reprezentantul Combinatului Energetic Oltenia în Adunarea Generală, anunţa la vremea respectivă că "vom face tot posibilul ca fotbaliştii să-şi primească toate sumele restante de dinainte de intrarea în insolvenţă".

Promisiuni pentru planul de reorganizare

Aşa a şi fost în primă instanţă, când a fost stabilită masa credală. 34 de fotbalişti şi membri din staff-ul tehnic au fost trecuţi la a doua categorie de creditori, cea a salariaţilor, care, în asemenea situaţii, reuşesc să mai primească o cotă din restanţe.

Fotbaliştilor li s-a promis încă o dată că îşi vor recupera integral restanţele, datoriile lor însumate fiind de aproximativ 6,5 milioane de lei.

"Jucătorii au fost trecuţi la «salariaţi» ca să stea potoliţi, să se antreneze şi să joace. Cel mai important e să nu depună contestaţii care să întârzie aprobarea de către Tribunal a planului de reorganizare, până la finalul lui martie. Altfel, ar avea iar probleme din sezonul viitor, pe care l-ar putea începe cu puncte de penalizare. Dar acum lucrurile s-au schimbat", suştin surse din lumea fotbalului.

Chirografari, zero restanţe recuperate

În ultimele zile, au apărut însă mai multe contestaţii, fie din partea clubului, fie din partea lui Marin Condescu sau a altor creditori, precum Fiscul, în legătură cu modul de stabilire a masei credale.

"Acum sunt semne că s-a schimbat strategia celor de la Pandurii, care nu i-ar mai vrea pe jucătrori în categoria «creditori salariaţi». S-a avansat motivaţia că dacă ar rămîne aşa, ar trebui să fie plătite în plus impozitele, CAS-urile şi restul taxelor aferente restanţelor către jucători. E doar o stratagemă, pentru că, de fapt, toate aceste taxe apar deja ca datorii către Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Gorj, care rămîne cel mai mare creditor al clubului Pandurii.

Aşa că este foarte posibil ca fotbaliştii să ajungă la categoria chirografari, adică a celor care vor fi ultimii plătiţi. De obicei, la ei nu mai ajunge nimic. Condescu deja încearcă să-i convingă individual că nu e nicio problemă dacă vor ajunge la chirografari, că îşi vor primi restanţele. Tot ca să nu facă nicio contestaţie. Dar probabil că fotbaliştii vor păţi ca în alte părţi, nu vor mai recupera niciun ban", susţin aceleaşi surse.

Cum arată acum masa credală la Pandurii

  1. Creditori garantaţi
    AJFP Gorj - 4.484.400 lei (o datorie garantată cu bunuri imobiliare, Centru de copii şi juniori, terenuri, maşinile clubului, bunuri ce urmează să fie evaluate)
  2. Creditori salariaţi
    10.754.245 lei (inclusiv cei 34 de jucători şi antrenori, personal administrativ)
  3.  Creditori bugetari
    AJSF Gorj - 4.227.401 lei
    Oraş Novaci - 36.014 lei
    Consiliul Local Tg. Jiu - 4.125 de lei
  4. Creditori chirografari
    6.311.172 lei (dintre care 4.553.588 de lei sunt o datorie către Marin Condescu, cel care ar fi împrumutat clubul că această sumă)

Doar 1.000 de euro net şi pentru Grigoraş

Inclusiv antrenorul Petre Grigoraş, care are de încasat restanţe de 129.181 lei dinaintea intrării în insolvenţă, a fost notificat de club că i se diminuează contractul şi i se pot da numai 1.500 de euro brut pe lună. Asta ar însemna 1.000 de euro net, de la 7.000 cât avea.

În acelaşi timp, se poartă tratative ca la cârma echipei să vină cuplul Cârţu-Săndoi. "E greu de crezut această variantă. Adică nu au bani pentru Grig, dar au pentru doi antrenori?! Înseamnă că vor să scape de Grigoraş", a comentat un apropiat al Pandurilor.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
sakamoto
sakamoto  •  04 Ianuarie 2017, 17:21

Bine ca nu i-au furat la puncte, precum pe timisoreni-14 puncte-probabil Dl Doctor Monta, ii sprijina pe olteni. Trio-ul Monta-Ghitza-Iorgulescu, de la Dubai. Politicul se mai implica in Liga Ororilor. Asa un pic, prin partzile esentziale...Hai Romania! Hai Oltenia! Traiasca psd!

ray51
ray51  •  04 Ianuarie 2017, 10:20

4.553.588 de lei imprumutati clubului de catre Condescu. Pot intreba peste ce mina de 'carbuni' a dat si in ce perioada?

fibra
fibra  •  04 Ianuarie 2017, 09:40

Praful de pe toba o sa mai ia jucatorii.FALIMENT scrie pe Pandurii,dar isi fac stadion tare.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează