FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA - PETROLUL, DUMINICĂ, 21:00, DIGISPORT 1 ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Nu scapă de el! » Strategia lui Reghecampf pentru derby-ul cu Petrolul include un nume-surpriză

Articol de - Publicat joi, 28 noiembrie 2013 00:00 / Actualizat marti, 11 martie 2014 14:16

Laurenţiu Reghecampf nu l-a folosit aproape deloc pe Ionuţ Neagu pînă acum, dar a ajuns să nu mai scape de el în ultima vreme!

Acum însă l-a titularizat cu Schalke în Liga Campionilor din pricina absenţelor din lot şi acum e constrîns să-l trimită pe teren şi împotriva Petrolului, în derby-ul programat duminică, liveTEXT pe GSP.RO de la 21:00.

Marţi, în grupele Champions League, Ionuţ Neagu a jucat din start şi nu s-a descurcat grozav, dar nici slab nu a fost. Antrenorul l-a înlocuit însă la pauză şi a explicat după partidă că a sesizat faptul că jucătorul suferea din pricina unei accidentări recente, o fractură la mînă.

Duminică e presat să-l utilizeze din nou, în pofida neîncrederii în abilitatea lui Neagu şi a problemelor medicale ale fotbalistului venit în această vară de la Oţelul Galaţi pentru 500.000 de euro.

Care e contextul care-l forţează pe Reghe? Cele 4 motive care-l obligă pe tehnician să-l utilizeze pe Neagu din primul minut!

1. Pentru meciul cu Petrolul de duminică lipsesc doi mijlocaşi centrali, Mihai Pintilii şi Lucian Filip, ambii accidentaţi. Titular în mod obişnuit, Pintilii a suferit o întindere şi nu va fi refăcut pînă la ora jocului cu ploieştenii, în timp ce Lucian Filip are o accidentare de lungă durată şi va fi indisponibil cel puţin pînă în primăvară. Mijlocaşul a suferit o fractură de peroneu şi s-a operat.

2. De asemenea, un alt mijlocaş care ar fi fost titular în centrul liniei mediane alături de Alexandru Bourceanu, Andrei Prepeliţă, nu va juca pe postul său obişnuit în confruntarea de duminică. Cel mai probabil, Prepeliţă va fi reprofilat pe poziţia de fundaş dreapta, din cauza absenţei lui Daniel Georgievski. Macedoneanul este suspendat, iar Reghecampf îl preferă pe Prepeliţă pe acel post decît pe Cornel Rîpă, un jucător obişnuit pe acel post.

3. O altă variantă pentru înlocuirea lui Mihai Pintilii la mijlocul terenului era Fernando Varela, fundaşul african venit de la Vaslui. Acesta ar fi putut juca mijlocaş lîngă Alex Bourceanu sau fundaş dreapta în locul lui Prepeliţă, care ar fi trecut în linia mediană. Însă Reghecampf nu are nici aici la dispoziţie aceste variante, iar africanul trebuie să joace fundaş central din cauza lipsei lui Gardoş, şi el suspendat.

4. Reghecampf mai are însă o variantă de joc, anume cu un singur mijlocaş defensiv, căpitanul Alex Bourceanu. Dar în aceste condiţii Steaua ar fi obligată să joace superofensiv, într-un sistem cu 4 mijlocaşi ofensivi în spatele atacantului Piovaccari. Tehnicianul Stelei întîmpină o problemă la această tactică: a mai folosit-o doar pe finalul jocului cu Schalke din Liga Campionilor, în care a forţat disperat victoria. Este însă greu de crezut că Reghecampf va juca atît de ofensiv, mai ales că Petrolul este o echipă periculoasă.

Formula Stelei cu Neagu
Tătăruşanu - Prepeliţă, Szukala, Varela, Latovlevici - Bourceanu, I. Neagu - Ad. Popa, N. Stanciu, Tănase - Piovaccari

Formula Stelei fără Neagu:
Tătăruşanu - Prepeliţă, Szukala, Varela, Latovlevici - Bourceanu - Ad. Popa, N. Stanciu, Chipciu, Tănase - Piovaccari

Citește și:

„Edi a auzit ce a spus!” » GSP a aflat de ce Alex Mitriță a fost lăsat acasă de selecționer: „Toți au simțit că-i lasă la greu”
Nationala
„Edi a auzit ce a spus!” » GSP a aflat de ce Alex Mitriță a fost lăsat acasă de selecționer: „Toți au simțit că-i lasă la greu”
Fostul coleg al lui Chivu la Inter face mărturisiri cutremurătoare: „De câțiva ani sunt 100% toxicoman și alcoolic. Mă tem de moarte și de pușcărie!”
Campionate
Fostul coleg al lui Chivu la Inter face mărturisiri cutremurătoare: „De câțiva ani sunt 100% toxicoman și alcoolic. Mă tem de moarte și de pușcărie!”
Doar așa va mai fi păstrat Zeljko Kopic la Dinamo! Acestea sunt condițiile continuării „mariajului” cu roș-albii
Superliga
Doar așa va mai fi păstrat Zeljko Kopic la Dinamo! Acestea sunt condițiile continuării „mariajului” cu roș-albii

Corvinul e în CORZI: dacă va juca în Europa, ar PIERDE dreptul de promovare în Superligă! » Cere dispensă din partea FRF: „Ar fi o aberație, să ne amâne!”

Pintilii l-a amendat pe Ngezana cu 200 de euro și nu i-a venit să creadă cu câți bani a apărut fotbalistul: „Du-te, mă, de aici!”


Comentarii (11)
sexilian
sexilian  •  28 Noiembrie 2013, 19:38

putinarii pe corect la Ploirsti sunt capre,daca se face vreo OIALA e altceva,HOTII ASTIA sunt capabili de orice numai sa iasa in europa sa se faca de ras,belitii gazari.

goghe
goghe  •  28 Noiembrie 2013, 14:34
Postat de faile_belix pe 28 Noiembrie 2013, 10:05

Neagu mi s-a parut cel mai tehnic dintre mijlocasii centrali. Nici Filip nu e mai prejos dar parca e cam rigid. Bourceanu si Pintilii au tehnica, dar nu asa buna, dar ei compenseaza prin forta.

Neagu este mult mai bun ca Filip sau Bourceanu. Problema lui este ca nu il place Reghe. Dar la ce ochi are Reghe nici nu ma mira. Incercarea haotica din repriza a doua cu Gardos la mijloc cind il putea aseza usor pe Prepelita acolo i-a aratat din nou limitele. Reghe este prea orgolios ca sa accepte ca face greseli. Exemplu Chipciu care a jucat extrem de slab in centru. Toata lumea a vazut ca nu poate numai el nu .... S-a pierdut o repriza intreaga degeaba.

goghe
goghe  •  28 Noiembrie 2013, 14:29
Postat de dash.berlin pe 28 Noiembrie 2013, 10:10

Bai ceangaule,nu s-a facut nimeni de cacao in UCL.Daca porcii din gruia erau in grupa asta ,nu faceati nici macar un punct.

Daca echipa CFR-ului de atunci era in grupa de acum, avea minim locul 2!

Vezi toate comentariile (11)
Comentează