FOTBAL  »  Superliga  »  SCANDAL

O bombă stă să explodeze în inima Generaţiei de Aur » Dorinel, telefonul te-a vîndut!

Dorinel Munteanu, Munteanu, Otelul
Dorinel Munteanu, Munteanu, Otelul

Articol de - Publicat marti, 25 mai 2010 00:00

- Procurorii au înregistrat convorbiri telefonice din perioada în care Dorinel Munteanu antrena pe FC Argeş

- "Sînt discuţii mult mai clare şi mai acuzatoare decît cele purtate de arbitri în dosarul coruperii de către Penescu", spune un martor

- De-a lungul timpului, Penescu şi Porumboiu l-au acuzat că ar fi trîntit meciurile cu Steaua

- Procurorii au înregistrat convorbiri telefonice din perioada în care Dorinel Munteanu antrena pe FC Argeş

- "Sînt discuţii mult mai clare şi mai acuzatoare decît cele purtate de arbitri în dosarul coruperii de către Penescu", spune un martor

- De-a lungul timpului, Penescu şi Porumboiu l-au acuzat că ar fi trîntit meciurile cu Steaua

### În perioada următoare, fostul mare internaţional va fi audiat de DNA Piteşti într-un dosar despre blaturile din fotbal

### "Nu am de ce să mă tem, dacă voi fi chemat voi răspunde la orice întrebări", a spus Munteanu

Penescu vorbeşte. De fapt, a început de curînd să ofere nume şi fapte, după ce luni de zile a tăcut. "Lumea fotbalului e teribil de închisă. Unii preferă să facă puşcărie decît să dezvăluie ceea ce ştiu. Dar să vedem cum", povestea un magistrat.

Arestat, eliberat, arestat şi acum eliberat, agasat şi pus sub presiune, Penescu a început să descrie culisele fotbalului, încercînd să obţină clemenţa justiţiei.

Prima victimă e graţioasă, neaşteptată şi celebră: Dorinel Munteanu.

Episodul din Ghencea
Munteanu a antrenat FC Argeş vreme de 18 meciuri în sezonul 2006-2007. Şi a fost acuzat de patronul piteştenilor după ce FC Argeş a pierdut cu 2-0 în Ghencea. La cîteva luni,  Penescu l-a dat afară şi a spus: "Meciul din Ghencea mi s-a părut nu doar suspect, ci evident! Mi-am dat seama că echipa antrenată de el nu şi-a jucat şansele în mod corect".

Mai multe înregistrări
Munteanu şi-a dat în judecată fostul patron pentru calomnie, dar acest proces în derulare este cea mai mică dintre problemele lui.

Pentru că DNA Piteşti lucrează de cîteva luni la un dosar despre blaturile din fotbal. Între coperţile lui sînt mai multe transcrieri ale unor convorbiri purtate de Dorinel Munteanu. "Sînt lucruri mult mai clare şi mai acuzatoare decît cele purtate de arbitri în dosarul coruperii de către Penescu", spune un martor.

Uimirea procurorilor
Pe înregistrări, Dorinel discută cu cineva din afara clubului său despre bani şi meciuri. Procurorii au fost pur şi simplu uimiţi. "Acest om e altceva decît declară la televizor", spunea Penescu despre el.

"Convorbirile sînt incredibile şi nu-mi închipuiam niciodată că poate exista un astfel de Dorinel Munteanu"
sursă

E o chestiune de timp pînă cînd Munteanu, acum antrenor la Oţelul Galaţi, va fi chemat la audieri la DNA Piteşti.

"Peste tot a dat meciurile Stelei"
Penescu nu e singurul care a atacat constant şi precis integritatea lui Dorinel. "FC Vaslui - Steaua a fost blat!", a strigat în martie 2008 Porumboiu, lansîndu-se apoi în acuze şi decizii la adresa lui Munteanu. "Sînt supărat pe el fiindcă singurul jucător care crea probleme Stelei, Jovanovici, a fost schimbat de teamă să nu marcheze gol", a zis Porumboiu.

Ca şi în cazul Penescu, pentru a-şi apăra reputaţia, Dorinel l-a dat în judecată pe Porumboiu pentru calomnie. "La toate echipele pe unde  a fost, şi la CFR şi la Piteşti, Munteanu a dat meciurile Stelei. Probabil i-a umflat cineva contul!", a tunat Porumboiu, intrînd în proces cu fostul mare internaţional.

Veriga de legătură?
Foştii săi patroni au pus ceea ce au numit "blaturi" pe seama greutăţilor financiare ale lui Dorinel, ale cărui afaceri s-ar dezintegra. Porumboiu a dat şi numele verigii intermediare dintre Dorinel şi Steaua: Aurel Marinescu, impresarul antrenorului şi, totodată, membru în partidul lui Gigi Becali. Marinescu a negat ferm orice implicare.

Culmea e că, la începutul anului trecut, pînă şi Becali lega numele lui Munteanu de un aranjament, citîndu-l ca sursă. "Îl am martor pe Dorinel Munteanu că CFR a vîndut meciul Rapidului acum trei ani". În acel moment, Munteanu stătea pe banca clujenilor şi a infirmat radical declaraţia lui Becali: "Nu a fost nimic suspect la acel meci, nu ştiu despre ce a vorbit Gigi".

Din nou telefonul mobil
Ieri, a apărut încă un element turbulent chiar dacă iniţial nenominal. Porumboiu a spus pe televiziuni că "un patron din Liga 1 a primit 10 sms-uri de la un antrenor advers care îl asigura că nu va retrograda. Nu vorbesc pe presupuneri, ci pe ceea ce mi-a spus patronul respectiv". Izbucnirea a fost pusă imediat pe seama stilului coleric al lui Porumboiu şi cunoscătorii s-au gîndit că vrea să-şi atace un vechi adversar. Pe cine?

Porumboiu a dezvăluit apropiaţilor că patronul e Mititelu, a cărui echipă s-a salvat în ultima etapă, după ce a cîştigat meciul cu Oţelul. Unde antrenor este Dorinel Munteanu.

134 de selecţii are Dorinel Munteanu la "naţională": e recordmenul prezenţelor, devansîndu-i pe Hagi (124) şi Gică Popescu (115)

"Nu mi-e teamă"

Dorinel Munteanu spune că e gata să ofere orice explicaţii procurorilor de la Piteşti şi bănuieşte că telefoanele îi sînt ascultate

- Dorinel, ştii că DNA Piteşti cercetează un dosar pe numele tău legat de investigaţiile blaturilor din fotbalul românesc?
- E prima dată cînd aud. Nu mi s-a comunicat nimic, nu mi s-a spus nimic! Şi nici nu mi-e teamă de aceste anchete. N-am ce să ascund.

- Ai răspunde pozitiv la o eventuală convocare pentru audieri?
- Sigur că da! Sînt gata să răspund la orice întrebări ale procurorilor. Cînd voi fi chemat, voi merge acolo fără nici un fel de probleme.

- Există informaţii că, în anchetă, Penescu ar fi oferit la DNA informaţii incriminatoare despre tine.
- Cine ştie ce poate vorbi un om sub presiune?! Eu oricum l-am dat în judecată pe Penescu pentru acuzele pe care mi le-a adus, iar la ultimul termen a venit şi a explicat instanţei că nu m-a numit niciodată trădător. A spus că s-a referit la altceva.

- Ştii despre ce a sugerat ieri Porumboiu, că ar exista sms-uri trimise de un antrenor către un patron advers, care primea asigurări că nu va retrograda? Ar fi vorba despre Craiova - Oţelul?
- Dacă s-a referit la mine, va trebui să dovedească faptul că am trimis mesaje lui Mititelu. N-am avut nici un contact cu oameni de la Craiova, aşa că e vorba numai de speculaţii.

- Dar contacte cu oameni din anturajul Universităţii?
- Cu două zile înainte de meci am avut o discuţie de cîteva minute cu Piţurcă. Doar lucruri private, nimic despre fotbal ori despre partida care urma.

- Întîmplarea face că Piţurcă s-a aflat lîngă Mititelu în zilele anterioare partidei.
- Nici o legătură. Eu cu Piţi discut foarte des, ne auzim şi de zece ori pe săptămînă cu tot felul de probleme personale.

- Bănuieşti că ai telefoanele ascultate?
- Foarte posibil! Nu m-ar surprinde!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (136)
 •  28 Mai 2010, 13:20

Imi dau lacrimile citind doar titlul articolului, daca mi se permite sa il numesc asa. Numai ca ceea ce dumneavoastra, domnule Gafiuc, considerati a fi o bomba, este doar o penibila pocnitoare puturoasa care face doar fiss, dar care ar fi totusi suficienta sa te trimita in fata tribunalului pentru calomnie.

 •  28 Mai 2010, 13:10
Postat de pe 28 Mai 2010, 13:02

Eee, nici chiar asa. Cornel e un tip talentat care ne va mai face bucurii, sper. Dar si Dorinel este o valoare nationala. Porumboiu senior ar trebui sa fie mai rezervat putin, pentru ca astfel de calomnii se pot intoarce impotriva lui. Cat despre Gafiuc, ma intreb daca omul asta e rau intentionat sau doar atata il duce capul

Corneliu, nu Cornel, imi cer iertare, nu ma linsati, va rog. Stiu ca in tara asta e o greseala mult mai grava decat sa aduci calomnii si acuze nefondate unei persoane. Mea culpa.

 •  28 Mai 2010, 13:02
Postat de pe 25 Mai 2010, 14:27

porumboiu uita un lucra a cumparat juriu si baiatul a iesit cu filmul lui cel mai bun regizori .restul e cancan

Eee, nici chiar asa. Cornel e un tip talentat care ne va mai face bucurii, sper. Dar si Dorinel este o valoare nationala. Porumboiu senior ar trebui sa fie mai rezervat putin, pentru ca astfel de calomnii se pot intoarce impotriva lui. Cat despre Gafiuc, ma intreb daca omul asta e rau intentionat sau doar atata il duce capul

Vezi toate comentariile (136)
Comentează