FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

O poveste fabuloasă! Lăcătuș explică de ce Halagian nu i-ar fi vrut niciodată în echipă pe Andrea Pirlo sau Lionel Messi: "Băi Fane, ce am vorbit noi, mă?" :O

FOTO: Gulliver/GettyImages
FOTO: Gulliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat joi, 16 februarie 2017 10:53

Într-un superreportaj GSP de la Forban, acolo unde se pregătește Steaua Armatei, Lăcătuș explică unul dintre fixurile mentale pe care Florin Halagian, fostul antrenor al Stelei din perioada de glorie a anilor '80, îl avea în pregătire.

Armeanul făcea razii printre fotbaliști și punea accent pe disciplină și ținută în acea epocă.

Lăcătuș povestește: "Să știi că nu era atât de dur Halagian, e falsă imaginea care i s-a creat. Era doar strict, avea fixurile lui. Bărbieritul era unul dintre ele. Ne spunea «Sunteți o trupă de actori și meciul e reprezentația voastră. Trebuie să apăreți bărbieriți, aranjați, îngrijiți!»".

Lăcătuș merge mai departe cu continuarea amuzantă a poveștii despre principiul lui Hala:

"Înaintea unui meci a apărut Fane Petcu. Avea barbă. Halagian îi zice «Băi Fane, ce am vorbit noi, mă? Actorii, reprezentația...». «Bre nea Florine, azi personajul meu e cu barbă!»".

Vremurile s-au schimbat. Nume mari din fotbalul actual aleg să își lase barbă, numindu-i aici doar pe Andrea Pirlo, Lionel Messi sau Xabi Alonso.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (8)
1652953758281720
Montgomery Brogan  •  16 Februarie 2017, 14:14

Îți dai seama ce individ primitiv și limitat e "tehnicul" Halagian, omul care a implementat si perfecționat și pe la noi "celebra" tactică sovietică "focu' la ei"! Un personaj izvorât din tenebrele stalinismului decrepit și înțepenit bine de tot în trecutul proletar și tovărășesc...Cum să ajungă unul ca asta sa antreneze vreodată în lumea civilizată?! Dacă până și colegul lui de generație, Tata Jean, l-a dat afară de la Gloria pt că a încercat să impună metode de Coreea de Nord, să-i controleze pe jucători la unghii și la batiste?! Ăsta trebuia să fie torționar dar a ratat șansa pt că nu s-a născut la timpul potrivit, l-ar fi făcut și pe "celebrul" Vișinescu să pară o glumă...Lăcă, mai bine lasă-ne cu "Armeanu", cu metodele si cu reprezentațiile lui penibile, mai bine încearcă și tu să uiți asemenea personaje de tristă amintire!

christiano0
christiano0  •  16 Februarie 2017, 14:07

Foarte fabuloasa povestea intr-adevar. Mai ales analogia cu Messi si Pirlo....te doare capu de la articolele GSP.

vbga
vbga  •  16 Februarie 2017, 14:03

Fane Petcu unu dintre cei mai tehnici jucatori pe care i-a avut Romania.Cand juca la Constanta un prieten ne-a facut cunostinta,la ora 10 dimineata Fane era pe terasa unei carciumi bause deja 2/3 sticle de vin si a doua zi avea meci.Asta a fost pacatul multor fotbalisti extraordinari.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează