FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

GSP a avut dreptate: oficial e haos! » Federaţia a modificat sîmbătă regulamentul şi acum nu se mai înţelege nimic!

Capii fotbalului românesc au dat-o în bară la ultimul CEx
Capii fotbalului românesc au dat-o în bară la ultimul CEx

Articol de - Publicat miercuri, 10 iulie 2013 00:00 / Actualizat miercuri, 10 iulie 2013 08:14

Conform noilor prevederi din ROAF, un club care se retrage sau e exclus din competiţie poate ajunge, în acelaşi timp, "în eşalonul inferior" şi "în ultima categorie competiţională" * Adrian Stîngaciu, jurist FRF: "E adevărat, se bat cap în cap".

Reuniţi sîmbătă, federalii nu s-au rezumat doar să găsească o soluţie pentru sezonul viitor din Liga 1: au vrut să stabilească un cadru regulamentar pentru a evita situaţia în care s-a ajuns acum. Şi au trecut la treabă! Ce-a ieşit? A fost propus un nou articol dedicat cazurilor în care se creează locuri vacante în sistemul competiţional. La punctul 1, scrie negru pe alb:

"Dacă într-o ediţie de campionat rămân locuri vacante prin neînscrierea, excluderea, retragerea sau renunţarea unor echipe la dreptul de a participa în campionatul de seniori respectiv...echipele în cauză vor fi retrogradate în categoria imediat inferioară"

Tot aici se detaliază că trecerea echipei în eşalonul imediat inferior se face indiferent dacă retragerea/excluderea are loc înainte de startul competiţiei sau în timpul desfăşurării acesteia. Ce precizează punctul 6 al aceluiaşi articol?

"În cazul refuzului de a se înscrie în competiţii al unor echipe ce deţin acest drept, precum şi în situaţia retragerii/excluderii unor cluburi înscrise în competiţii, acestea vor fi retrogradate în ultima categorie competiţională... echipele în cauză vor fi retrogradate în categoria imediat inferioară"

Aşadar, un club care se retrage din Liga 1, înaintea sezonului sau în timpul acestuia, ajunge în L2 sau în L5?

FRF: "Am greşit, corectăm. Se merge în L5"
Contactat de Gazetă, juristul Federaţiei Adrian Stîngaciu a admis eroarea: "E adevărat, se bat cap în cap. Punctul 6 este nou adăugat, precedentele făceau parte din regulamentul vechi şi au fost abrogate, au apărut acolo doar pentru ca CEx să se orienteze. Vom modifica din nou prevederile acestor puncte: va rămîne în vigoare retrogradarea echipei în ultima categorie competiţională. Trimitem circulară tuturor cluburilor"

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (30)
ciuleavvictorms
ciuleavvictorms  •  10 Iulie 2013, 20:55
Postat de gabryel28 pe 10 Iulie 2013, 12:59

mfioti dau legi pentru mafioti si tot asa o sa faca ce vor ei! acest sistem de incopetenti trebuie anihilat!

va fi anulat la pastele .... cailor!

ovi81ugw
ovi81ugw  •  10 Iulie 2013, 20:05
Postat de viorescu pe 10 Iulie 2013, 12:22

Raspunsul corect este: depinde! Daca-i vorba de Steaua, nu pateste nimic. Daca-i vorba de Rapid, da baraj. Daca-i vorba de Iasi, duca-se in L2. Iar daca ar fi vorba de Craiova, praful sa se-aleaga de ei in L5.

nu,nu ...daca e vorba de craiova , le dam doua locuri in liga 2 , unul pt ca oricum retrograda-se si altul drept despagubiri

dreamer123
dreamer123  •  10 Iulie 2013, 18:06

frf = mafia

Vezi toate comentariile (30)
Comentează