FOTBAL  »  Superliga  »  OŢELUL

Olandezul Bryan Ottenhoff, noua achiziţie a Oţelului, are planuri măreţe: "Ori înapoi la Ajax, ori la Barcelona!"

Articol de - Publicat miercuri, 19 noiembrie 2014 00:00 / Actualizat marti, 18 noiembrie 2014 21:43

Stoperul se teme de frigul din România, e convins că nu va retrograda cu Oţelul şi visează să joace într-o zi pentru clubul la care s-a lansat sau pentru catalani


Oţelul are una dintre cele mai slabe apărări din Liga 1, încasînd 22 de goluri în 14 meciuri. Moldovenii s-au simţit nevoiţi să betoneze apărarea şi s-au oprit la Bryan Ottenhoff. Un olandez de 23 de ani, înalt de 1,87 metri, născut în Amsterdam. Crescut de Ajax, dar tras în jos de o accidentare, stoperul a rămas fără club în septembrie 2014, iar oficialii Oţelului i-au propus o înţelegere pînă în vara lui 2017.

- Bryan, ai jucat pe Ajax, la Twente şi la Almere, crezi că transferul la Oţelul e un pas înapoi?
- Nu, eu îl văd ca pe un pas înainte! Vreau să joc la cel mai înalt nivel cu putinţă şi totul trebuie luat pas cu pas. Cred că am făcut o alegere înţeleaptă. Mă simt bine şi ştiu că pot juca mult mai bine.

- Ce colegi importanţi ai avut la Ajax?
- Unul dintre ei este Christian Eriksen, acum la Tottenham. Apoi Ricardo van Rhijn, care a evoluat şi pentru echipa naţională... Plus alţi puşti talentaţi, precum Marco Bizot, Lorenzo Burnet sau Florian Jozefzoon, care-i titular meci de meci la PSV.

- Ce părere ţi-a făcut Oţelul?
- Colegii mei joacă un fotbal de calitate, dar sînt într-o situaţie grea şi cred că e nevoie de încredere pentru a creşte. Primul meci pe care l-am văzut, contra Petrolului. Nu a fost o prestaţie formidabilă, dar am scos un punct, ceea ce nu e rău, însă trebuie să jucăm la victorie. Cu Astra meritam victoria.

- Care sînt calităţile tale?
- Experienţa pe care am acumulat-o pînă acum cred că mă ajută să mă descurc binişor pe teren. Ştiu mici chestii inteligente care mă ajută să îmi fac jocul mai uşor. Vreau să introduc lupta în apărarea noastră.

- Ce modele de fotbalişti ai?
- Fostul fundaş central olandez Jaap Stam. A jucat pentru PSV, Manchester United, Lazio, AC Milan sau Ajax şi a fost declarat de două ori cel mai bun fundaş din Champions League. Îmi plăcea mult stilul lui şi mă inspiră în jocul meu. Era foarte puternic, lupta din greu, cu inima. Dacă ne referim la fotbalul actual, îmi place foarte mult de brazilianul Thiago Silva, căpitanul celor de la PSG. Cred că este unul dintre cei mai buni apărători din lume!

"N-am venit aici să admir oraşul"
- Ce obiectiv ai la Oţelul?
- Vreau să joc cît mai mult, să joc bine şi să reuşesc să rămîn în Liga 1. Dacă reuşim să îndeplinim acest obiectiv, putem privi mai departe, dar totul trebuie luat pas cu pas.

- Ce ştiai despre România?
- Nu prea multe. Doar pe Ogăraru, din perioada petrecută la Ajax. Era un jucător bun de bandă dreaptă. De fapt, ştiam ceva despre România: că e foarte frig iarna aici! Oricum, îmi place ţara. De asemenea, Bucureştiul este un oraş drăguţ.

- Galaţiul?
- Nu prea am avut timp să mă plimb prin oraş. Cel mai mult timp l-am petrecut la antrenamente. Îmi place că e liniştit, iar mîncarea e foarte bună. Eu sînt aici pentru a juca fotbal, nu pentru a admira oraşul!

- Speri să te întorci într-o zi la Ajax?
- Sigur, dacă va fi posibil sper să ajung într-o zi să joc iar în tricoul lor, am petrecut nişte ani minunaţi acolo. Eu ţintesc chiar mai sus. Pe lîngă Ajax, mi-ar plăcea să joc pentru Barcelona. E o echipă incredibilă, aş da orice să ajung acolo!


3 cluburi profesioniste a bifat Bryan în carieră pînă să ajungă la Oţelul: Ajax, Twente şi Almere, toate în Olanda

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează