FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

Olberdam a semnat pe 5 luni » "Închizător extrem de tehnic"

Olberdam de Oliveira Serra, Olberdam
Olberdam de Oliveira Serra, Olberdam

Articol de , - Publicat vineri, 21 ianuarie 2011 00:00

Jurnaliştii portughezi îl descriu pe fotbalistul adus de la Maritimo ca fiind un mijlocaş defensiv cu calităţi deosebite

Giuleştenii au parafat aseară împrumutul lui Olberdam de Oliveira Serra (26 de ani), care va juca în Giuleşti cel puţin pînă la vară. Brazilianul a fost împrumutat de Rapid de la Maritimo Funchal, iar la finalul sezonului rapidiştii vor avea prima opţiune de cumpărare asupra sa. Ziariştii din Portugalia spun că brazilianul nu e un închizător obişnuit: "E foarte tehnic şi se descurcă bine pe spaţii mici. Nu e foarte agresiv, dar pasează bine şi nu-i este teamă să-şi asume responsabilitatea. Are însă o problemă, se acomodează destul de greu. La Braga, de exemplu, unde a fost împrumutat în prima parte a lui 2010, a jucat doar în trei partide". Înainte de a veni în România, presa lusitană l-a dat ca şi transferat la Olhanense, locul 10 în prima ligă, însă alb-vişiniii au reuşit să-l deturneze spre Giuleşti.

Mijlocaşul sud-american era aşteptat la Bucureşti miercuri seara, dar a ajuns abia ieri dimineaţă pentru că a pierdut legătura de la Amsterdam. După o scurtă discuţie cu Dinu Gheorghe, Olberdam a intrat în programul echipei şi s-a alăturat alb-vişiniilor la antrenamentul de după-amiază, efectuat în sala de forţă de la Pro Rapid.

"Am avut oferte şi din Portuglia, dar Rapid mi-a făcut cea mai bună propunere. Sînt bucuros că am ales să vin în România"
Olberdam de Oliveira Serra, mijlocaş Rapid

"E un fotbalist foarte bun pe care mi l-am dorit. E tehnic şi un bun recuperator. Îl pot folosi pe mai multe posturi din linia mediană"
Marius Şumudică, antrenor Rapid

8.000 de euro pe lună va primi Olberdam în Giuleşti pînă la vară

Pancu, blocat de LPF
Alb-vişiniii nu ştiu încă dacă-l mai pot lua pe Daniel Pancu (33 de ani) în Spania. Motivul? Plecarea în cantonament e programată duminică dimineaţa, iar cazul mijlocaşului va fi judecat abia marţi la Comisia pentru Statutul Jucătorului. Giuleştenii se vor interesa la LPF să vadă dacă prezenţa lui Pancone e necesară. "Imediat ce va fi declarat liber, va semna cu Rapid", a spus Dinu Gheorghe.

Rămîne medicul
Doctorul Marian Dumitru nu va mai pleca la Hazar Lankaran pentru a lucra cu Mircea Rednic. Conducătorii giuleşteni au reuşit ieri să-l convingă pe acesta să rămînă în Grant. Dumitru e la Rapid din 1997, fiind adus la vremea respectivă de Mircea Lucescu.


inbox
- Şumudică a renunţat ieri la antrenamentul de la Buftea, preferînd o şedinţă de pregătire în sala de forţă de la Pro Rapid.
- Aseară, Costin Lazăr urma să se vadă cu Dinu "Vamă" şi cu George Copos pentru a-şi negocia prelungirea angajamentului. Dacă nu semnează un nou contract, căpitanul nu va pleca în Spania. Bozovici e în aceeaşi situaţie.
- După ce miercuri a părăsit antrenamentul din cauza unor dureri la muşchii inghinali, Marcos Antonio s-a pregătit ieri separat de restul lotului.

Dinamo e condamnată la retrogradare! Nici victoria cu UTA nu îi asigură barajul » Toate CALCULELE: de ce rezultate indirecte au nevoie „câinii”

În 1987 termina în fața lui Hagi în cursa pentru Balonul de Aur, acum e agent imobiliar » Și-a schimbat și look-ul: „Samuraiul a plecat în vacanță!”


Comentarii (15)
cismasuciprian
cismasuciprian  •  21 Ianuarie 2011, 18:52

mare echiap steaua..nu a putut invinge echipe ca"sherif bate borisov utrecht etc..niste nec care orice echipa din rom juca cu ele..le dadea 3 4 ....

camy13
camy13  •  21 Ianuarie 2011, 12:48

Asteptam sa il vedem la lucru. Daca am aduce un Varga, Ilie si Moraes am fi numarul 1. Hai George fa ceva frumos in 2011.Multumim.

cris4co
cris4co  •  21 Ianuarie 2011, 10:45

Shumi baga-l titular si lasa-l sa joace cei place lui

Vezi toate comentariile (15)
Comentează