FOTBAL  »  Superliga  »  FC VASLUI - STEAUA 0-1

Omul în negru a fost mereu roş-albastru! » Iată dovada că maniera pro-Steaua pe care Colţescu a avut-o sîmbătă la Vaslui nu e întîmplătoare

Articol de - Publicat luni, 07 octombrie 2013 00:00 / Actualizat duminica, 06 octombrie 2013 22:12

Greşelile pro-Steaua din meciul de sîmbătă completează un EKG horror al "centralului" craiovean, care a fost mereu alături de clubul din Ghencea în momentele grele şi cheie din campionat


Un meci care în sezoanele trecute era derby-ul Ligii 1, dar care în actualul campionat era doar un joc de clasament, FC Vaslui - Steaua, a fost aruncat în aer de prestaţia jenantă a "centralului" Sebastian Colţescu. Pe parcursul celor 90 de minute a avut de luat 4 decizii majore, 3 le-a greşit, toate fiind împotriva Vasluiului, una singură apreciind-o corect: eliminarea lui Sînmărtean.

Trei erori mari pro-Steaua
1. N-a dictat penalty pentru Vaslui în minutul 27, la 0-0, cînd Szukala l-a busculat în careu pe Temwanjera.

2. Tot la 0-0, în minutul 34, îl elimină uşor pe Madson, acordîndu-i al doilea "galben" pentru un fault simplu de joc.

3. La 0-1, în minutul 73, îl elimină pe Cerniauskas, însă atacul nu e nici brutal asupra lui Piovaccari şi nici în postură de ultim apărător.

Maniera în care Colţescu a condus meciul a ridicat o întrebare majoră: e sau nu "centralul" din Craiova un arbitru aflat în sfera de influenţă a Stelei? Statistica rece în privinţa meciurilor pe care Steaua le-a disputat în Liga 1 cu el la centru oferă un prim verdict: în ultimele 16 astfel de jocuri, "militarii" au pierdut o singură dată, 0-1 cu Urziceni acasă, cînd MM era manager la Unirea, în rest au nu mai puţin de 11 victorii şi 4 remize!

O statistică şi mai detaliată, cea a greşelilor pe care el le-a produs în jocurile Stelei, oferă un al doilea verdict: peste 90 la sută din erori au fost în favoarea trupei din Ghencea, care a cîştigat multe jocuri cu largul său concurs.

Colţescu n-a răspuns ieri la telefon pentru a comenta acuzaţiile care i se aduc, în timp ce observatorul său de la Vaslui, Aron Huzu, a spus "Îmi pare rău, nu pot să vorbesc despre meci".

ŞASE sezoane, ŞASE ajutoare pentru Steaua
Sezonul actual
Vaslui - Steaua 0-1

# La 0-0, n-a dictat un penalty pentru gazde şi l-a eliminat eronat pe Madson, iar la 0-1 l-a eliminat uşor pe portarul Cerniauskas
# Nota GSP: 2

Gaz Metan - Steaua 2-2
# La 2-2, în minutul 85, nu a dictat penalty pentru gazde şi nu l-a eliminat pe Pîrvulescu, care faultase în postură de ultim apărător
# Nota GSP: 5

Sezonul 2012-2013
Dinamo - Steaua 0-2
# La scorul de 0-1 nu l-a eliminat pe Latovlevici pentru o intrare criminală asupra lui Strătilă
# Nota GSP: 4

Astra - Steaua 3-4
# Nu l-a eliminat pe Lupu în minutul 30, iertîndu-l de al doilea cartonaş galben
# Nota GSP: 6

Sezonul 2010-2011
Steaua - Victoria Brăneşti 2-1
# A dictat eronat penalty pentru Steaua, la scorul de 1-1, din care a rezultat golul victoriei
# Nota GSP: 4

Sezonul 2007-2008
Steaua - Ceahlăul 2-1
# A inventat un penalty pentru Steaua, deşi faultul se comisese în afara suprafeţei de pedeapsă, fază din care a ieşit golul victoriei
# Nota GSP: 5

Alte legături suspecte
Trei ani la rînd, în perioada 2005-2007, Steaua l-a primit pe Colţescu chiar la ultima etapă din sezon, de fiecare dată trupa din Ghencea fiind nevoită să cîştige pentru a-şi atinge obiectivul. Şi a cîştigat mereu:
2005
@ Steaua - Poli Timişoara 2-1 s-a jucat în ultima rundă, iar roş-albaştrii aveau nevoie de succes pentru a lua titlul în faţa lui Dinamo. Arbitru a fost Colţescu, Steaua a cîştigat un meci fără erori de arbitraj.
2006
@ FC Vaslui - Steaua 0-4 s-a jucat în ultima rundă, iar Steaua avea nevoie de victorie pentru a lua titlul în faţa Rapidului. Arbitru a fost Colţescu, care a dat un penalty pentru oaspeţi în debut, din care s-a făcut 0-1.
2007
@ Steaua e în luptă cu CFR pentru locul 2, care ducea în preliminariile Ligii Campionilor
@ În etapa a 31-a se joacă Dinamo - CFR, Dinamo deja campioană. Becali anunţă că a motivat-o pe Dinamo cu o sumă colosală. E delegat ca arbitru Colţescu, care are o prestaţie pro-Dinamo, refuzînd inclusiv un penalty clar CFR-ului. Se termină 1-0 pentru Dinamo, Colţescu primeşte nota 5 în Gazetă
@ Apare informaţia că Becali ar fi direcţionat, prin intermediul observatorului acelui joc, 100.000 de euro pentru a se asigura că Dinamo nu va fi dezavantajată de brigada de arbitri @ Peste doar 3 etape, în ultima rundă, Steaua merge la Petroşani şi are nevoie de victorie pentru a-şi păstra locul 2. Pe cine deleagă CCA? Pe Sebastian Colţescu. Steaua cîştigă cu 2-0 şi merge în Champions League


"Adriane, caută mai în spatele lui Colţescu ca să găseşti explicaţia pentru erorile lui din acest meci! Caută cu atenţie şi o să găseşti!"
Ion Crăciunescu, într-un dialog cu Porumboiu la DigiSport

"Am fost şi eu chemat la DNA, ca martor. Vă spun sincer, cînd m-au sunat să mă convoace, mi s-au înmuiat picioarele. Nu ştiam de ce mă duc acolo"
Sebastian Colţescu, într-un interviu în GSP în ianuarie 2013

DOUĂ momente controversate din trecutul lui
# În toamna lui 2008 a încercat să se sinucidă, ameninţînd că se aruncă pe geam. "Acel moment l-am purtat ca o tinichea, o vreme, oriunde mă duceam pe stadion îmi strigau «Sinucigaşule!». E o diferenţă între a vrea să mori şi a încerca să te omori, eu atunci îmi doream să mor, dar nu să mă omor"

# La finalul unui meci Dinamo - Urziceni, Borcea a intrat în vestiar peste el şi i-a strigat: "Îţi plătesc ratele de la maşină şi tu vii şi mă dezavantajezi! Cum e posibil aşa ceva?!". Ulterior, Colţescu s-a apărat, punînd la dispoziţia presei actele prin care a făcut împrumutul şi conform cărora îşi achită singur ratele la bancă.


3 întrebări pentru actuala conducere a CCA
1. E adevărat că Sebastian Colţescu a fost readus pe lista FIFA la solicitarea expresă a lui Alexandru Deaconu, foarte bun prieten cu "centralul" craiovean, pe care îl lua ca rezervă la meciurile internaţionale atunci cînd olteanul îşi pierduse ecusonul?

2. De ce în ciuda prestaţiilor slabe şi părtinitoare din ultimii ani, care le-au atras statutul de gafeuri, Colţescu şi Radu Petrescu au fost între primii 4 "centrali" în clasamentul CCA pe sezonul trecut, înaintea unora precum Tudor şi Haţegan?

3. E adevărat că Deaconu, cel care deleagă şi reţine arbitri, ar urma să-i fie naş de cununie lui Colţescu?
* Deaconu n-a răspuns ieri la telefonul Gazetei pentru a răspunde acestor întrebări.

GLUMA ZILEI DE IERI
589865-1375228-10200795948966871-189992489-n.jpg
După erorile de la FC Vaslui - Steaua 0-1, pe Facebook a fost postată ieri o poză cu mai mulţi arbitri români (de la stînga la dreapta: Şovre, Tudor, Haţegan, Colţescu, Nica), care se ţin de gît şi au acelaşi slogan cu cel al Stelei: "Împreună spre titlul 25"

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (387)
cfrclujole
cfrclujole  •  30 Octombrie 2013, 14:44

Mare "surpriza"..)))

cata82
cata82  •  10 Octombrie 2013, 14:23

Asta ii un articol din ala cum faceau cu CFR-ul cand era campioana. "Greseli pro-contra 7-1". La articole din astea is numarate aproape exclusiv greselile pro, desi exista si greseli contra, dar acelea nu sunt bagate in seama.

alcubro
alcubro  •  08 Octombrie 2013, 05:03

Cum Vaslui-ul pierde meciurile pe mina arbitrilor,propun sa fie arbitrat de Porumboiu,asa nu o sa mai fie discuții!Ei?

Vezi toate comentariile (387)
Comentează