FOTBAL  »  Superliga  »  COMENTARIU

Opinie de Remus Răureanu » Dinamo, sărăcie şi propagandă

Articol de - Publicat luni, 08 decembrie 2014 00:00 / Actualizat luni, 08 decembrie 2014 10:55

Insolvenţa a fost cea mai bună măsură pentru salvarea clubului. Dinamo are cel mai bun centru de tineret şi construieşte o echipă pentru viitor, din copii talentaţi care mai au nevoie doar de timp şi de experienţă ca să devină fotbalişti excelenţi.

În mai, de ziua clubului, societatea va ieşi din insolvenţă sănătoasă tun şi gata de mari performanţe. Şi acum, adevărul: comunicarea, cea mai bună a unei echipe din Liga 1, a mascat situaţia reală în care se găseşte Dinamo şi a încurajat propagandistic ideea că prezentul chinuit e un "must" pentru un viitor strălucit.

Reconstrucţia se face cu jucători aflaţi mai aproape de momentul retragerii decît de vîrsta la care un fotbalist mai poate fi considerat tînăr. Cordoş, Bărboianu, Boubacar, Elton, Lazăr, Alexe nu au vîrste care să le permită să progreseze, fiecare şi-a atins nivelul maxim. Adică mediocritatea. "Speranţa" Traian Marc are 31 de ani!

În 2006-2007, sezonul ultimului titlu roş-alb, Rednic l-a promovat titular pe Ştefan Radu şi stoperul de 19 ani s-a descurcat. Dar Radu îl avea lîngă el pe Moţi şi în spatele lor era Lobonţ. Nedelcearu, un "Ştefan Radu" din 2014, ar trebui să crească ghidat de Cordoş şi de Marc, doi oameni care au adunat doar retrogradări şi eşecuri!

Vestea ieşirii din insolvenţă în mai a venit pe surse, nu şi-a asumat-o nimeni din club. Pentru că nimeni nu poate promite aşa ceva. Societatea nici măcar nu are planul de reorganizare aprobat, deci nu se ştie clar cît va mai dura balansul între faliment şi subzistenţă. Sigur, putem gîndi că se poate şi mai rău dacă ne uităm la Rapid. Întotdeauna se poate mai rău. Pentru mai bine, ori Negoiţă descoperă vreo comoară, ori Dinamo găseşte un patron mai capabil şi mai bogat.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (34)
bamse1901
bamse1901  •  08 Decembrie 2014, 18:35

vom vedea cat de rupt e negoitza sau daca a dorit sa faca doar afaceri

valyomanyd
valyomanyd  •  08 Decembrie 2014, 16:40

Interesant exemplu cu St. Radu, domnule Raureanu. Apropo, dumneavoastra ati omis cu buna intentie un exemplu actual ? Pai...langa" batranul" Cordos joaca Nedelcearu 18 ani...pe la mijloc mai joaca I. Serban, in atac mai joaca Rotariu sau Gavrila... Si inca ceva, "mosul" de Lazar implineste anul viitor 25 de ani....Toti romanii se pricep la fotbal si la politica ! Dupa mintea dumneavoastra nu asa ca ar trebui sa fie promovati in bloc toata echipa secunda care ocupa un "merituos" loc 6 in liga 3 ?

xnread
xnread  •  08 Decembrie 2014, 15:40
Postat de santa_claus pe 08 Decembrie 2014, 15:34

"sunteti stelist sub acoperire" ... Abia acum m-am supărat! O să primești cadouri când moshu (cel adevărat) se va îmbrăca în...roșu și albastru.

..eu nu-s suparacios de aceea v-am decernat un like ;-)..a nu se interpreta gresit, cunoscut fiind faptul ca , coruptia s-a napustit peste tot, facand victime-n randurile inocente..si inca se mai sta la coada ;-):-)

Vezi toate comentariile (34)
Comentează