FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Optimismul a revenit în "Ştefan cel Mare" » Andone la reunire: "Ne batem la titlu"

Articol de - Publicat duminica, 09 ianuarie 2011 00:00

Ando a afirmat ieri la reunirea echipei că va opera modificări în sistem pentru primăvară, întrucît vrea un joc mai ofensiv ca să forţeze cîştigarea şi a titlului, nu doar a Cupei României.


Relaxat, încă, bronzat după sejurul cu familia în Thailanda, Ioan Andone, 50 de ani, a dezvăluit ieri care sînt planurile lui pentru perioada de pregătiri din iarnă.

- Domnule Andone, au plecat deja Bratu, N'Doye, Adrian Cristea, Garat, Bazzi, Rus, se mai pregătesc trei către Lankaran. Cine mai rămîne?
- Suporterii să stea liniştiţi că avem calcule bine făcute. Ştim ce vrem să aducem, pe ce posturi, în special pentru faza de apărare, şi nu cred că vor mai pleca jucători. Oferte sînt şi sînt bune, cu toate că ocupăm locul 6 şi am avut un 2010 prost.

- Cine vine?
- Sînt discuţii cu jucători şi din România, şi din străinătate. Nu sîntem panicaţi, vor veni.

"Putem să-l aducem şi pe Ottl, şi pe alţii din Germania"
- Aveţi bani pentru transferuri?
- Se caută jucătorii liberi acum, peste tot în lume. Sînt fotbalişti buni pe care să-i aduci de afară, chiar şi din Germania, de exemplu.

- În ce fază mai sînt discuţiile cu Andreas Ottl de la Bayern Munchen? Chiar se poate realiza mutarea?
- Sînt tratative. Noi ar trebui să plătim o mică parte din contract, o sumă OK. Mai sînt şi alţi jucători în observaţie şi pe care îi putem lua. Chiar şi din Bundesliga, bineînţeles, pentru 6 luni.

"Am avea bani de Mutu"
- Cristi Borcea l-ar vrea pe Adrian Mutu pînă în vară. Visează sau e transfer realizabil?
- Şi eu îl vreau pe Mutu. Dar e greu să ajungă acum în România. Poate doar la prima reprezentativă. Bani am avea să plătim pentru un împrumut al lui Mutu. El ne-ar readuce suporterii la stadion, ar trebui să jucăm pe o arenă mai mare. Însă e cam dificil să se întoarcă.

- La 10 puncte în spatele liderului Oţelul Galaţi, cu 16 etape înainte de finalul campionatului Ce şanse mai păstraţi la titlu?
- Şanse sînt, trebuie să recuperăm. Era mai bine să fi fost pe locul 6, la doar 4 puncte în spate, era mai simplu. Cîştigarea Cupei României e realizabilă. Totul depinde de cum începem în primele 3 etape. Dacă batem tot sau măcar facem 7 puncte cu Sportul, cu Pandurii şi cu Rapid, atunci putem zice că ne batem în continuare la campionat.

"Să fim mai profesionişti pe teren!"
- Ce adversar este cel mai puternic? Sau poate proprii jucători sînt cel mai mare pericol?
- Nu mi-e teamă de nici o echipă din România, dar am muncit mult şi prost în 2010. Ştiu eu mai bine ce-am greşit şi cum să repar.

- Aţi spus-o şi la finalul anului trecut, o ziceţi şi acum. De ce s-a lucrat prost?
- Păi, ce-am cîştigat? Nimic. Am pierdut foarte multe, inclusiv suporterii, poate cei mai importanţi pentru noi. De aceea, pentru stagiul din Antalya, am hotărît multe meciuri amicale. Vor fi şi schimbări de sistem, trebuie să joc cu două vîrfuri ca să atac titlul! Trebuie să muncim mai mult şi mai bine, fiindcă în 2010 n-am avut calitate. Să fim mai profesionişti pe teren, fiindcă în afara lui eu zic că am băieţi cuminţi, în limitele normalului.


"Trebuie să ai caracter puternic în viaţă, nu contează doar banii. Am făcut milioane în Arabia, dar nu puteam lăsa treaba neterminată acum la Dinamo"
Ioan Andone, antrenor Dinamo


Lecţie de diplomaţie
Ando şi-a început ieri discursul prin a crea o legătură cu media: "Sper să vă ajut şi eu pe dumneavoastră, ziariştii, pentru a informa corect suporterii lui Dinamo, şi sper ca să ne oferiţi o imagine pozitivă, avem nevoie de asta. E bine să ai prieteni în presă, să colaborezi ca lumea cu media! Îmi cer iertare dacă nu vă răspund, uneori, la telefon, dar aşa sînt antrenorii, au şi ei nebuniile lor".

Torje: "Dinamo n-a slăbit"

Gabriel Torje a mărturisit ieri că aşteaptă fără emoţii perioada de pregătire: "Este necesară. Nu mai alergăm prin munţi, dar oriunde te-ai antrena este greu, că tot trebuie să pui osul la muncă". Bănăţeanul a mai spus: "Dinamo n-a slăbit prin plecările din iarnă. Ottl e bine venit, dar Mutu nu cred să vină, are oferte mult mai bune decît în România. Cît despre mine, se tot spune că plec, dar eu rămîn aici. Nu depinde doar de mine".

Propunere pentru Dolha
Portarului Ema Dolha, 31 de ani, i se va oferi prelungirea contractului scadent în vară. Cu toate că dinamoviştii tratează, în secret, şi pentru acontarea lui Mircea Bornescu, de la Rapid, în cazul în care Dolha va dori să plece încă de acum. "Lui Ema o să-i facem o propunere concretă zilele viitoare, să vedem dacă acceptă. Este băiat bun, îmi place de el, şi-a revenit şi după căderea psihică şi accidentarea din primăvară. Ne-a ajutat mult, a dat încredere echipei, lucrul cel mai important la un portar", a spus ieri Andone.

"Îl vreau pe Grigorie"
Mijlocaşul Ştefan Grigorie este aşteptat zilele viitoare la antrenamentele roş-albilor, Nicolae Badea încercînd să rezolve şi azi, dacă se poate, împreună cu Dinu Gheorghe revenirea după 5 ani a fotbalistului la Dinamo. Andone a precizat că păstrează şi el legătura cu jucătorul de 29 de ani: "Îl vreau şi eu, vrea şi Fane să se întoarcă. Mai trebuie doar ca Dinamo şi Rapid să se pună de acord, nu înţeleg de ce se tergiversează".

Ando confirmă!
Ioan Andone a recunoscut ieri negocierile pentru Andreas Ottl la sport.ro: "Am o listă mai mare cu jucători care sînt interesanţi pentru Dinamo, o s-o studiem cu atenţie. Şi fotbalistul german este pe ea. Ar fi o lovitură nu doar pentru noi, ci pentru tot fotbalul românesc. Cine nu-l ştie pe Ottl?! E crescut de Bayern, este o garanţie că e fotbalist adevărat".


- Toţi jucătorii au venit la reunire cu maşinile personale. Două excepţii: Diabate a sosit cu mijloacele de transport în comun, iar Kone cu taxiul. Andrei Cristea şi-a etalat noua bijuterie: un BMW X5 de ultimă generaţie.
- Cristi Borcea este aşteptat să se întoarcă în România la mijlocul lunii ianuarie. Aşa a declarat ieri Andone. Nu este exclus ca acţionarul să vină din vacanţă direct în Antalya pentru a fi prezent în stafful echipei din Turcia.
- Scarlatache a ajuns la antrenament după ce colegii săi începuseră deja pregătirile. Fundaşul este în ultimele 6 luni de contract, n-ar mai vrea să continue în Ştefan cel Mare, fiind în discuţii să meargă să joace jumătate de an la Hazar Lankaran.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
gazistu
gazistu  •  09 Ianuarie 2011, 10:53

bati primele 2 etape apoi faci 2 egaluri si o infrangere...si gata anunti ca nu te mai bati la titlu....ca obiectivul e locul 2 sau 3...ca in fata mai sunt echipe...peste voi..

zidane92
zidane92  •  09 Ianuarie 2011, 09:54

sigur ca e cam deplasat sa vb de titlu acum dar daca joaca niste jucatori tineri fara experienta in liga 1 ca raul crisan,stanescu si altii nu ins neaparat ca echipa e mai slaba ca atunci cand jucau cristea sau n'doye care aveau o anumita experienta dinamo are nevoie de 4 jucatori +ottl sau matip dintre cei ce au fost numiti in presa pt titlu neaparat 2 fundasi dintre szukala,chiriches,pintilii si sarghi si 2 mijlocasi seto,stratila,de ce nu si grigorie

stelistul51
stelistul51  •  09 Ianuarie 2011, 08:08

adone s a imbatat cu apa sfintita de sf.ion,pai asta e lot de campioana,subtire rau de tot,frate ,cred ca terminati in urma astrei,bonne chance in cupa balcanica daca tot vine vorba de un trofeu.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează