FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Ori Takayuki, ori Strătilă la Dinamo » Japonezul este preferat fiindcă poate acoperi mai bine zona centrală

Articol de - Publicat vineri, 07 ianuarie 2011 00:00

Dinamo va face o ofertă Astrei pentru cei doi mijlocaşi, iar conducerea "cîinilor" vrea să rezolve afacerea pînă la finele săptămînii

Roş-albii au început să se mişte pe piaţa transferurilor după revenirea din vacanţă a lui Ioan Andone, cel care se ocupă de mercato în această iarnă. Aseară, tehnicianul s-a văzut cu Nicolae Badea, iar surse apropiate grupării afirmă că dinamoviştii au convenit asupra ideii de a face o ofertă de transfer Astrei Ploieşti. "Ori Takayuki Seto, ori Sorin Strătilă va sosi în Ştefan cel Mare! Dinamo i-ar vrea pe amîndoi, însă nu are bani să-i aducă la pachet. Oricum, cel care va fi ales va fi deţinut în cote egale de către cele două grupări", a declarat sursa GSP.

Preferatul dinamoviştilor este japonezul Takayuki Seto, 26 de ani, care a marcat de două ori în poarta "cîinilor" în 2010. Niponul este dorit de mai bine de un an în Ştefan cel Mare, fiind văzut drept un jucător care ar putea să se impună rapid în formula de start, mai ales că evoluează în zona mediană, acolo unde roş-albii au probleme. Dacă negocierile pentru Takayuki nu se vor finaliza, Dinamo va testa pista Strătilă, 24 de ani, care joacă mijlocaş dreapta şi are avantajul că e mai ieftin.


1 pasă de gol a reuşit Strătilă în 16 meciuri în actuala ediţie

3 goluri şi două pase decisive are Takayuki în acest sezon în 19 meciuri oficiale

"Jucătorii pot circula de la un club la altul. Sîntem dispuşi la negocieri, dar să vedem ce sume vor fi avansate"
Ioan Niculae, patron Astra

Vlăduţ Munteanu vine la antrenamente
Mijlocaşul Vlăduţ Munteanu, 30 de ani, se întoarce în Ştefan cel Mare! În prima fază, timp de o săptămînă, la antrenamentele pe care Ioan Andone le va conduce începînd de mîine. Despre un eventual contract se va discuta doar după 15 ianuarie, în funcţie de planurile nemţilor de la Wolfsburg, cu care mijlocaşul mai are contract pînă în iunie 2011. Vlăduţ a plecat în 2006 în Germania de la Dinamo şi are un salariu lunar la nemţi de 30.000 de euro.

Acosta şi Piţ în probe
Conducerea "cîinilor" şi-a dat acordul ca mijlocaşii lui U Cluj, Noe Acosta şi Adrian Piţ, ambii de 27 de ani, să vină să se antreneze cu roş-albii, urmînd a se decide la finalul cantonamentului dacă vor rămîne la prima echipă. Cei doi intră în suma transferului lui Adrian Cristea la U Cluj. Acosta şi Piţ au fost propuşi şi vara trecută dinamoviştilor, însă atunci au fost refuzaţi.

Bratu se antrenează printre cîini
Florin Bratu s-a înţeles cu Dinamo pentru rezilierea contractului, însă atacantul de 31 de ani ar putea să se antreneze de mîine, din nou, cu "cîinii". Fotbalistul se va pregăti cu Dinamo pînă cînd va semna cu viitoarea sa formaţie, Andone dîndu-şi acordul pentru acest lucru. Momentan, cel poreclit "Mitraliera" aşteaptă două răspunsuri din străinătate, din Liga 1 fiind dorit de către Astra şi FC Vaslui.

Niculae în Turcia sau Cipru pentru 250.000 €
Marius Niculae va pleca sigur de la Dinamo în această iarnă. Konyaspor (locul 16 în Turcia) şi Anorthosis Famagusta (locul 6 în Cipru) sînt ultimele echipe care s-au interesat de "Săgeată". Dinamo a solicitat 250.000 de euro pentru atacantul de 29 de ani, care mai are şi o variantă din China, de la Beijing Guoan.

Alexe a ratat Bari
Bari, locul 20 în Serie A, s-a interesat zilele trecute de Marius Alexe, pe care şi l-ar fi dorit din această iarnă. Italienii erau dispuşi să ofere un milion de euro, însă discuţiile s-au sistat cînd Dinamo a transmis că îşi doreşte o sumă de 4 ori mai mare pentru fotbalistul de 20 de ani! Alexe a fost propus de impresari şi la Galatasaray, însă turcii nu au fost încîntaţi de ofertă.

Szukala prea scump
Dinamoviştii au discutat cu fundaşul Gloriei Bistriţa, Lukasz Szukala, care şi-a dat acordul să joace în Ştefan cel Mare. Cele două cluburi nu se înţeleg însă la bani, Jean Pădureanu solicitînd un milion de euro! "Cîinii" au transmis că nu oferă mai mult de 300.000 de euro, iar Szukala încearcă să-l convingă pe şeful ardelenilor să-l lase la Dinamo.

Varga împins la Dinamo
Tatăl lui Dacian Varga, Ion Varga, îl sfătuieşte pe mijlocaşul Sportului să meargă în Ştefan cel Mare. "Mai vorbesc cu el la telefon, dar nu ne prea înţelegem pentru că se mulţumeşte cu puţin. I-am spus: «Măi, copile, du-te la Dinamo, acolo ai făcut junioratul şi îţi va fi bine!». Cei de la Sportul vor să-l dea în străinătate, dar sfatul meu e să aleagă Dinamo pentru că acolo este şi prietenul meu, Ioan Andone", a zis tatăl fotbalistului de 26 de ani.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
jean21
jean21  •  07 Ianuarie 2011, 11:44

ar fii frumos sa vina takayuki la dinamo e un jucator model .iar lua locul in echipa lui n'doye una 2 e mult n'doye mai ales la comportament

andro_2009
andro_2009  •  07 Ianuarie 2011, 09:23

cum sa vina seto takayuki la dinamo cand el are bicicleta e casatorit si nu umbla prin bamboo....nu se incadreaza in tipul fotbalistilor de la dinamo

ciupi0812
ciupi0812  •  07 Ianuarie 2011, 08:50

ma surprinde faptul ca japonezul acopera mai bine zona centrala. asiaticii nu prea sunt latzi in sholduri, nu?!

Vezi toate comentariile (5)
Comentează