FOTBAL  »  Superliga  »  BOSNIA

Osim, preşedintele Comitetului de Normalizare la bosniaci. Dar deja e scandal

Articol de - Publicat marti, 19 aprilie 2011 00:00 / Actualizat marti, 19 aprilie 2011 10:34

Ieri, într-o şedinţă ţinută tocmai la Viena, Comitetul de Normalizare al fotbalului din Bosnia şi-a ales preşedintele: Ivica Osim.

Ieri, într-o şedinţă ţinută tocmai la Viena, Comitetul de Normalizare al fotbalului din Bosnia şi-a ales preşedintele: Ivica Osim.

"Trebuie să rezolvăm greşeli care s-au comis în trecut. Dar va fi extrem de dificil pentru că timpul pe care-l avem la dispoziţie e foarte scurt", a declarat imediat după învestire fostul selecţioner.

"Greşelile din trecut", a remarcat cotidianul SportSport, "n-au dispărut nici acum". Ziarul amintit a descoperit că unul dintre "groparii" fotbalului bosniac cu ani în urmă, Iljo Dominkovici, a fost desemnat să conducă şedinţele cu delegaţii asociaţiilor afiliate la Federaţia de la Sarajevo, pe 20 şi 21 mai.

"Iljo Dominkovici, fost membru în conducerea Federaţiei, a profitat cu vîrf şi îndesat de funcţia sa. Cu ani în urmă a făcut o groază de bani pe spinarea fotbalului bosniac. Şi tocmai el e implicat acum în salvarea acestuia? E un scandal!", scrie azi SportSport.

Pînă pe 26 mai, Comitetul de Normalizare trebuie să rezolve problema preşedinţiei federaţiei. În prezent, forul de la Sarajevo e condus, prin rotaţie la fiecare 16 luni, de un musulman, un croat, respectiv un sîrb. Acesta a fost de altfel şi motivul pentru care FIFA şi UEFA i-au suspendat pe bosniaci din toate competiţiile internaţionale începînd cu 1 aprilie.

Dacă Adunarea Generală din 26 mai va reuşi să adopte un nou statut, conform cu regulamentele FIFA şi UEFA, şi va alege un singur preşedinte, "naţionala" Bosniei va juca fără probleme împotriva "tricolorilor", pe 3 iunie, probabil în Giuleşti, în preliminariile Euro 2012. Suspendarea le va fi ridicată automat.

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează