FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - OŢELUL 1-2

Oţelul a dat cu "cîinii" de pămînt şi îşi betonează poziţia de lider » Dinamo = durere

Articol de - Publicat sambata, 02 octombrie 2010 00:00

"Cîinii" au ieşit cel puţin pentru moment din lupta pentru primul loc, rămînînd după eşecul de aseară cu un singur punct în 5 partide şi la 8 lungimi de lider! Trupa lui Dorinel a ratat şi un penalty la 0-0.

Jocul lui Dinamo? O iluzie: iniţial mingea pleacă bine din bocanc, dar pînă la poartă îşi pierde considerabil din tărie şi nu mai ajunge să-şi atingă ţinta, pentru că omul care o şutase apreciase incorect distanţa.

La început, elevii lui Andone şi-au pudrat puţin fotbal pe emblemă. După 20 de minute, s-au demachiat. "Iar ne iau ăştia la mişto...", se resemnaseră deja oamenii din tribune puţin înainte de faza din minutul 22. Antal a preluat o pasă care minţise toată apărarea condusă de Moţi şi cînd se pregătea să tragă a căzut lîngă Dolha. Tot mijlocaşul liderului a bătut penalty-ul, dar atunci, la mijlocul reprizei, norocul se cuibărise în mănuşile goalkeeper-ului dinamovist.

Atraşi de ideea că Oţelul avea la ea aseară şi frica, şi respectul, şi ghinionul, "cîinii" au îndrăznit în ofensivă cu atacantul din dotare. Andrei Cristea a căutat cel mai des fisurile din blindajul moldovean, Torje a avut cea mai aleasă şansă, însă i-a dat cu piciorul în out. Tot echipa fără nici un vîrf autentic pe teren a lui Dorinel s-a lipit de gol, la o fază fixă. Dolha a scos mingea din plasă după lovitura liberă bătută de Antal (45).

Lui Dinamo îi e mai bine în reprizele secunde, zicea statistica. Atacurile gazdelor se încăpăţînau să ţină însă de estetic, nu de eficient. Torje a sărit ca Michael Jordan pentru a lovi cu capul, însă mingea s-a dus puţin peste (63). Şuturile coechipierilor s-au lovit întruna de cîte-un adversar. Pînă în minutul 71! Cătălin Munteanu a "înţepat" mingea cu capul şi s-a făcut 1-1.

Oţelul a răspuns în trei minute, prompt, precis. La primul zvîcnet în atac al ei de după pauză, i-a arătat a doua oară dinamoviştilor drumul spre a treia înfrîngere consecutivă, cu Silviu Ilie pe post de indicator. Liderul din Galaţi îşi ia viteză, Dinamo îşi ia adio de la linişte.


Nervi la "oficială"

Cristi Borcea s-a enervat şi a părăsit tribuna oficială imediat după reuşita de 2-1 a lui Silviu Ilie. Acţionarul dinamovist era extrem de afectat, vorbea la telefon şi lovea cu piciorul în gol, de nervi.

Scarlatache, acuzat de colegi
Adrian Scarlatache a fost arătat cu degetul de către coechipieri, care-l consideră vinovat pentru golul doi, al lui Silviu Ilie. Şi Dolha i-a reproşat că nu a comunicat cu el la acea fază. Fundaşul "cîinilor", în schimb, l-a atacat pe Rubio, strigîndu-i spaniolului că l-a scăpat prea uşor din marcaj pe adversar. Ibericul a fost schimbat apoi imediat cu Dănciulescu.

Puţini spectatori, mulţi ironici
Doar 4.000 de fani au venit aseară la meci, deşi promiseseră că vor fi cel puţin încă pe atît, iar biletele în peluze au costat 2 lei. În startul întîlnirii, suporterii au încurajat echipa şi pe Andone, dar mulţi susţinători au devenit ironici spre finalul primei reprize. În PCH, s-au afişat bannere sugestive: "De 2 lei jucaţi, 2 lei valoraţi!" şi "Borcea, toate scaunele goale sînt rezultatul muncii tale!".

Borcea s-a vopsit brunet
Cristi Borcea a apărut la stadion cu un look schimbat. Cunoscut pentru pasiunea sa pentru haine şi de a fi în pas cu moda, acţionarul "cîinilor" a apărut vopsit brunet. Borcea s-a întîlnit înaintea partidei cu şeful Oţelului, Marius Stan, pe care l-a curtat insistent în trecut pentru a prelua funcţia de preşedinte executiv al lui Dinamo. (Cătălin Gheorghiu)

- Cornel Dinu s-a întors la stadion! Administratorul delegat a venit la meci şi şi-a notat pe întreaga durată a partidei. Acţionarii i-au solicitat să vină cu sfaturi pentru staff-ul tehnic de fiecare dată cînd simte nevoia.
- "Cătălin Munteanu a fost ieri căpitanul lui Dinamo. Deşi este unul dintre cei mai contestaţi jucători în tribună, mijlocaşul de 31 de ani are încrederea lui Andone.
- Andone i-a reproşat lui Cristi Balaj pe un ton dur acordarea penalty-ului pentru gălăţeni. Deşi cei doi sînt amici vechi, arbitrul l-a ameninţat pe dinamovist că-l trimite în tribună.
- Scarlatache, unul dintre duşmanii suporterilor, a fost titularizat în defensivă, în locul lui Garat, suspendat, şi în detrimentul lui Grigore, care n-a mai jucat din martie.

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (25)
issos
issos  •  03 Octombrie 2010, 19:51

s-a vrut un articol elogios la adresa Otelului, dar a rezultat o badjocura, deoarece se vede clar ca a fost scris pe genunchi, fara pic de documentare. si spun asta pentru ca autorul primului gol al liderului a fost marcat de Adrian Salageanu si nu de Liviu Antal. Sa va fie rusine jurnalisti de 2 lei care incercati sa minimalizati victoria Otelului prin tot felul de sondaje.

thor_cld
thor_cld  •  03 Octombrie 2010, 12:45

aici sunt de acord! peste tot unde a fost a pacalit fotbalul! si cand te gandesti ca a fost vazut ca omul care a duce echipa in ucl!fara un "presedinte puternic" ando nu face nici cat o ceapa degerata!

jeff93
jeff93  •  02 Octombrie 2010, 15:40

Astia din galerie de la dinamo ar trebui sa stie pentru ce il tine Dinamo pe prostu de Scarlatache!...Deoarece tasu este nu stiu ce in politia romaniei...si Giovani nu vrea sa-l dea afara pentru a avea pile in politie...Daca nu era tasu lu Scarlatache ce este acum...in ultimele 2 luni Giovanni era bagat de mult la racoare;)!..iata cum inca odata Clanul Becalii strica fotbalul romanesc...rusine pentru acesti nemernici care ne-au stricat fotbalul;)!

Vezi toate comentariile (25)
Comentează