FOTBAL  »  Superliga  »  OȚELUL - FCSB 0-2

GALERIE FOTO Penalty-ul lui Florinel Coman trebuia repetat! Detaliul care a fost ignorat de „central” + De ce VAR nu a putut interveni

Articol de - Publicat duminica, 30 iulie 2023 11:07 / Actualizat duminica, 30 iulie 2023 12:15

FCSB a câștigat partida cu Oțelul Galați, 2-0, și are un start perfect în Liga 1: 3 victorii în 3 meciuri.

Echipa roș-albastră s-a impus cu emoții în fața trupei lui Dorinel Munteanu, după ce în finalul meciului, la 1-0, gălățenii au avut două bare. Totuși, FCSB putea să scape de emoții mai devreme, dacă Florinel Coman transforma în minutul 61 penalty-ul acordat de arbitrul Iulian Dima.

Concluzie dură după Oțelul - FCSB: „Nu e joc de sâmbătă seară. Te-ai fi așteptat la altceva”
OȚELUL - FCSB 0-2
Concluzie dură după Oțelul - FCSB: „Nu e joc de sâmbătă seară. Te-ai fi așteptat la altceva”

Penalty-ul ratat de Florinel Coman în Oțelul - FCSB trebuia repetat

Vedeta de la FCSB a executat slab penalty-ul, iar portarul Relu Stoian a reținut fără probleme. Totuși, lovitura de pedeapsă ar fi trebuit repetată pentru că în momentul execuției lui Coman mai mulți jucători gălățeni se aflau în careu, lucru interzis de regulament.

+6 FOTO

Deși jucătorii de la Oțelul se aflau chiar în dreptul său, arbitru Iulian Dima nu a decis repetarea loviturii și a lăsat jocul să continue.

De ce nu VAR nu putea să intervină

Aflat în camera VAR, arbitrul Horia Mladinovici nu a putut să intervină la această fază. 

Motivul? Protocolul VAR precizează că se poate interveni doar dacă unul dintre jucătorii intrați neregulamentar în careu ar fi jucat mingea. Cum Relu Stoian a reținut mingea și niciun gălățean nu a jucat-o, VAR-ul nu a putut cere repetarea.

Kyors Vassaras l-a criticat pe Bârsan pentru o fază asemănătoare

În prima etapă, la Petrolul - U Cluj (1-1) a avut loc un moment asemănător. Budescu a executat și ratat un penalty, dar lovitura trebuia repetată pentru că un jucător de la U Cluj intrase în careu.  Arbitrul Marcel Bârsan nu a repetat lovitura de pedeapsă, iar ulterior, când a analizat faza, șeful CCA, Kyros Vassars a criticat decizia.

Penalty-ul lui Florinel Coman trebuia repetat! Detaliul care a fost ignorat de „central” + De ce VAR nu a putut interveni

„În momentul în care mingea este lovită, portarul se află cu un picior pe linia porții și apoi apără lovitura. Apărătorul (nr. Mihai Bordeianu) ajunge la minge după intervenția portarului (nr. Andrei Gorcea) și o respinge. Însă acest fundaș a pătruns în suprafața de pedeapsă neregulamentar, înainte de executarea loviturii. În acest caz, VAR trebuie să intervină și să informeze arbitrul despre abatarea comisă de fundaș și să îi ceară arbitrului să se repete lovitura de pedeapsă. Decizia corectă este repetarea loviturii de pedeapsă”, a spus atunci Kyros Vassaras.

Spre deosebire de faza din Oțelul - FCSB, Mihai Bordeianu, cel care a intrat neregulamentar în careu, joacă mingea după respingere. De aceea Vassaras a declarat că arbitrul VAR trebuia să intervină pentru a cere repetarea penalty-ului.

Penalty-ul ar fi trebuit să se repete și dacă era gol

Culmea, și dacă Florinel ar fi marcat penalty-ul trebuia repetat. În careul gălățenilor se afla și un jucător de la FCSB, Octavian Popescu. Astfel, potrivit regulamentului, penalty-ul ar fi trebuit executat din nou dacă Florinel Coman ar fi transformat.

+6 FOTO

VIDEO Andrea Compagno: „Nu știu nimic de vreun transfer, mă gândesc doar la Steaua”

Citește și: 

Compagno a răbufnit: „Poate ne retragem puțin. Dar aici ține de antrenor, nu e treaba mea” » Ce spune despre un posibil transfer

Ilie Dumitrescu, 3 concluzii după Oțelul - FCSB: „Încă un experiment al lui Gigi”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (62)
DoarDiviziaB
DoarDiviziaB  •  31 Iulie 2023, 20:48

Pai pe logică asta se repeta lovitura cat vor jucătorii. Daca trebuia repetat atunci sigur trebuiau împărțite galbene la toți care erau în careu. Sigur ieșeau și roșii. Daca ne uitam la portar nici el nu avea picioarele pe linia porții de i și el galben. Voi înțelegeți cum vedeți regulamentul?

lefter_popescu
lefter_popescu  •  31 Iulie 2023, 00:03
Postat de luciann pe 30 Iulie 2023, 17:38

Au spus toti ca nu trebuia anulat golul lui Sepsi! Iar Duga e un simulator, cum spuneam, nici la baschet nu se dadea...

Amice, care toți? Președintele arbitrilor grecul a prezentat explicații pertinente pe faza din care nu a mai lăsat loc de interpretări. Dar am sa-ti spun cum poți verifica chiar tu : trage o linie dreapta de la minge pana la portar și ai sa vezi ca trebuie sa treci prin atacant , ceea ce îți va demonstra ca te înșeli, dacă ești de buna credință...Dacă însă ții neapărat ca Rapidul trebuie sa piardă indiferent cum, dar sa piardă atunci , te suspectez nu numai de rea credință dar și ca dorești ca fcsbeul sa câștige indiferent cum, dar sa câștige

lefter_popescu
lefter_popescu  •  30 Iulie 2023, 23:55
Postat de Viggobella pe 30 Iulie 2023, 18:12

Aici era vorba despre penalty-ul din oțelul - fcsb, ce legătură are rapidul? Vii cu "what about" - isme d-astea ieftine? Vezi că s-au jucat câteva sute de meciuri anul ăsta, ai de unde alege.

Amice, are legătură pt ca sezonul trecut la doua penalty-uri ale Rapidului, câțiva jucători adverși au întrat în careu și nici centralul și nici VAR-ul nu au dictat repetarea loviturilor ratate. E firesc ca nici fcsbeului sa nu I se repete dacă la mai toate loviturilor de la 11m întra în careu mai mulți jucători. Trebuie sa se procedeze la fel cu toate echipele și nimeni sa nu fie avantajat. Dacă arbitri nu respecta regulamentul , atunci sa fie sancționați cu 5-6 etape de la delegări. Și totul sa înceapă de la zero.

Vezi toate comentariile (62)
Comentează
Close