FOTBAL  »  Superliga  »  PANDURII TG. JIU

Marin Condescu îl acuză pe Narcis Răducan că „și-a luat în contul personal 50.000 euro”: „A fost ultimul «tun». Prevederile din contractul său te îngrozesc!”

Narcis Răducan
Narcis Răducan

Articol de GSP - Publicat luni, 31 ianuarie 2022 09:56 / Actualizat luni, 31 ianuarie 2022 12:04

Marin Condescu, fostul președinte al celor de la Pandurii Tg. Jiu, a susținut în această dimineață, la GSP Live, că Narcis Răducan, ex-președinte al clubului gorjean, ar fi încasat 50.000 de euro de pe urma transferului atacantului Ioan Hora la Konyaspor, în Turcia.

  • Zilele trecute, Marin Condescu a făcut o serie de acuzații publice incredibile. Fostul preșdinte de la Pandurii Tg. Jiu a susținut, printre altele, că Narcis Răducan ar fi fost remunerat cu 32.060 lunar în intervalul iunie 2015-octombrie 2016. Condescu a acuzat că Pandurii Tg. Jiu riscă să intre în faliment din cauza acestuia și a lui Edi Iordănescu.
  • Narcis Răducan s-a apărat: „Manipularea cu salariul meu e copilărească. Eu am avut un salariu în urmă unui contract de muncă legal bazat pe performanță, nicidecum sumele vehiculate în publicația dlui Condescu”.
  • Condescu a contraatacat prin prezentarea unui document în care sunt precizate sumele încasate de Narcis Răducan în perioada martie - august 2016, un total de 99.150 euro.

În această dimineață, la GSP Live, Condescu a prezentat detalii suplimentare cu privire la perioada în care Narcis Răducan a activat la clubul gorjean. 

El susține că Răducan a încasat în contul personal 50.000 de euro de pe urma transferului în Turcia al atacantului Ioan Hora, la acea vreme golgheter al campionatului. Suma reprezenta jumătate din comisionul total, cealaltă parte revenindu-i firmei de impresariat AMA Global Football Sport, reprezentată de Bogdan Apostu. 

Mai mult, că înțelegerea semnată de Răducan cu Pandurii Tg. Jiu ar fi prevăzut ca Narcis să încaseze drepturile financiare aferente sezonului 2014/2015, deși a început treaba în vara lui 2015.

Marin Condescu îl atacă din nou pe Iordănescu: „Acționarii, pentru a-ți îndeplini cerințele, i-au înscenat președintelui un blat” » Replica selecționerului: „Imaginația atinge cote maxime”
ACUZE
Marin Condescu îl atacă din nou pe Iordănescu: „Acționarii, pentru a-ți îndeplini cerințele, i-au înscenat președintelui un blat” » Replica selecționerului: „Imaginația atinge cote maxime”

Marin Condescu: „Dacă nu este o greșeală, Narcis Răducan a primit drepturile și pentru 2014/2015”

„Vine Răducan în iunie 2015, ca președinte. Contractul de muncă îi e încheiat de către o persoană care nu are legătură cu clubul decât ca reprezentant și nu are mandatul celor din AGA Pandurii Târgu Jiu, de aceea am și reușit să-i anulăm contractul în instanță. Ciurel, directorul general al Complexului Energetic Oltenia, i-a semnat contractul. Dacă ar fi fost mandatat de reprezentanții AGA, ar fi putut negocia acel contract. Dar nu era!

Mai mult decât atât, îi încheiase contractul de muncă pe o perioadă definitivă. Erau niște prevederi care te îngrozesc! Dacă nu este o greșeală, primește drepturile (n.r. - financiare) și pentru campionatul 2014/2015! Sper să fie o greșeală de redactare, numai o analiză financiară va putea să demonstreze dacă a luat acei bani. Urmează să încaseze sume colosale. 

Pleacă domnul Iordănescu în iunie (n.r. - 2016), deși avea obiectiv clasarea pe primele locuri. Și-a încheiat contractul pe 1 iulie sub semnătura lui Răducan, dar părăsește echipa la 1 iunie. Pe la jumătatea lunii iunie, Grigoraș merge și pregătește formația pentru cupele europene”. 

Marin Condescu: „Narcis Răducan a dat ultimul «tun» în august 2016”

„Continuă demersurile domnului Răducan: încasează 90.000 euro când jucătorii nu erau plătiți de 6-8 luni. Ultimul «tun» îl dă în august 2016, cu două luni înainte de a se declara insolvența. Încasează, în afară de drepturile care i se cuvin, și 50.000 euro din transferul lui Hora, pe care-l perfectează în Turcia. Domnul Răducan dă 50.000 euro la firma care a impresariat transferul lui Hora și 50.000 își ia în contul personal”. 

Întrebat dacă există în contabilitatea clubului dovada că Narcis Răducan a încasat 50.000 de euro de pe urma transferului lui Hora, Condescu a spus

„Da. În afară de toate sumele pe care le încasează, primește bani și din transferul ăluia. Atât el, cât și societatea pe care a contactat-o pentru a perfecta acel transfer. Faptul că dai comision pentru a transfera golgheterul României e altă întrebare. Situația era atât de grea în 2016 încât se trece în insolvență, jucătorii sunt neplătiți de 6-8 luni, și tu îți însușești 50.000 euro, în afară de toți banii pe care îi încasezi?”

550.000 euroeste suma plătită de Konyaspor pentru transferul lui Hora, conform Transfermarkt.com. Cei 100.000 de euro pe care Narcis Răducan și firma de impresariat i-ar fi încasat reprezintă aproximativ 18% din suma totală de transfer

Lucrurile sunt foarte complicate, numai instanțele judecătorești vor putea să dezlege aceste acțiuni.

- Marin Condescu 

Narcis Răducan, acuzat în trecut 

Precum în cazul mutării lui Ioan Hora la Konyaspor, Răducan a mai fost acuzat în trecut de „tragerea” unei jumătăți de comision. În 2019, fostul agent Răzvan Ene a susținut că Răducan i-ar fi cerut o jumătate din comisionul de pe urma transferului brazilianului Marquinhos la Oțelul, perfectat în 2013.

„L-am dus pe Marquinhos la Oțelul. Conform contractului, comisionul meu a fost de 20.000 de euro și atunci Narcis mi-a spus: «Trebuie să-mi aduci jumătate înapoi. O să mai luăm jucători de la tine, se compensează pe viitor». Când s-a făcut transferul, trebuia să-i dau 10.000 de euro, dar mi-a zis că mai trebuie să punem fiecare câte 1.000 de euro să plătim și contabilul care-mi transfera banii în cont. 

I-am dus 11.000 de euro în plic, ne-am întâlnit la un McDonald’s la Galați. Eu am mers cu un prieten cu mașina, Narcis era un pic speriat că de ce l-am adus și pe prietenul respectiv”, a povestit Ene.

Aproximativ 2 ani mai târziu, Narcis Răducan a lucrat la Astra, ca președinte. Pe 16 ianuarie 2015, Astra anunța, surprinzător, că se desparte de Răducan după o colaborare de doar două luni și 9 zile.

Oficial, motivul despărțirii - oferit atunci de Astra - a rămas faptul că „în ultima perioadă Narcis Răducan a demarat câteva proiecte personale, care nu i-au mai permis să continue și această activitate”. Răducan a dat alt motiv pentru plecarea de la Astra: „Ştiu că este atipic să schimb cluburile atât de des, însă atât timp cât nu am o viziune asemănătoare cu cel care mă patronează, nimic nu mă va opri să-i strâng mâna şi să merg mai departe”.

Impresarul Răzvan Ene a susținut însă că declarațiile de mai sus au fost de complezență: de fapt, Răducan ar fi fost dat afară de Ioan Niculae la doar 48 de ore după ce patronul Astrei a aflat că Răducan voia să „fure aproape 300.000 de euro din pix la transferul uruguayanului Calzada”.

Citește și: 

Edi Iordănescu, replică de amploare la acuzațiile lui Condescu: „Încercările de șantaj nu vor avea succes!” + cum răspunde fostul președinte de la Pandurii

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
pickhammer
pickhammer  •  31 Ianuarie 2022, 11:56

Se stia de marele analist TV,interesant este de ce nu au fost pana acum scoase la suprafata dovezile!

2390836174295086
Chis Eduard  •  31 Ianuarie 2022, 11:33

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

elgabri
elgabri  •  31 Ianuarie 2022, 10:47

Gropar Raducan !

Vezi toate comentariile (3)
Comentează