FOTBAL  »  Superliga  »  ACUZE

UPDATE Marin Condescu îl atacă din nou pe Iordănescu: „Acționarii, pentru a-ți îndeplini cerințele, i-au înscenat președintelui un blat” » Replica selecționerului: „Imaginația atinge cote maxime”

Articol de - Publicat duminica, 30 ianuarie 2022 15:07 / Actualizat duminica, 30 ianuarie 2022 19:21

Marin Condescu, cel care a provocat un adevărat scandal după ce a dezvăluit că numirea lui Edi Iordănescu ca antrenor la Pandurii a fost decisă politic, îi dă replica selecționerului.

  • CONTEXT: Edi Iordănescu a fost impus politic la prima sa experiență ca antrenor principal la nivel înalt - asta susține, într-o serie de acuzații publice fără precedent, Marin Condescu, fostul președinte al celor de la Pandurii Tg. Jiu, clubul la care Iordănescu jr. ar fi fost înscăunat prin comanda directă a lui Gabriel Oprea, pe atunci ministru de interne. Toate detaliile incredibile - AICI

UPDATE 19:15 / Edi Iordănescu: „Imaginația domnului Condescu atinge cote maxime”

Edi Iordănescu a transmis un nou mesaj pe contul personal de Facebook. Selecționerul susține că va fi ultima replică pentru Marin Condescu, din acest moment predând întreaga responsabilitate pe seama avocaților. 

Constat cu stupoare că imaginaţia dlui. Condescu atinge cote maxime. Insinuează că eu l-am îndepărtat pe Dl Pârvulescu din calitate de preşedinte executiv al Pandurilor. Menţionez faptul că atunci când eu am fost adus la Tg. Jiu, clubul Pandurii nu avea, cel puţin scriptic, preşedinte executiv. Acesta a fost de altfel şi unul dintre motivele pentru care la conferinţa de prezentare au fost şi reprezentanti ai politicului local. Erau oameni care susţineau deja de mult timp clubul şi factori de decizie ai clubului. Chiar subliniez faptul că domniile lor, au dorit mereu binele clubului şi au ajutat foarte mult echipa în timp.

Nu cred că trebuia să refuz conferinţa de prezentare, pe de-o parte fiind obligaţia mea contractuală iar pe de altă parte am considerat ca fiind un lucru normal şi firesc să fiu prezentat de factorii de decizie.
La negocierile premergătoare semnării contractului, mi s-a prezentat situaţia la nivelul executivului, iar pentru că postul de preşedinte executiv era vacant, a fost întocmită o listă cu 3 posibili candidaţi pe care factorii de decizie îi luau în calcul pentru numire, listă care mi-a fost prezentată şi mie.

Pe această listă se afla şi dl. Pârvulescu. Fiind întrebat, am spus că mi-ar plăcea foarte mult să colaborez cu dânsul, întrucât avea foarte multă experienţă, fusese şi în trecut la Pandurii şi produsese performanţe frumoase. Îl consideram (şi îl consider) un conductor foarte competent , care cunoştea foarte bine grupul de jucători şi, ţinând cont că echipa era pe loc retrogradabil şi urmau să „pice” 6 echipe (atunci s-a modificat sistemul competiţional), am considerat că venirea dânsului poate avea un impact pozitiv, imediat.

Cred cu tărie în integritatea dlui Pârvulescu şi sunt sigur că a fost şi este un conducător drept şi competitiv si mai cred că e nevoie de o logică simplă să înţelegi că antrenorul, ca şi angajat al clubului, nu poate participa în vreun fel la o decizie de înlocuire a conducerii executive. Mai mult decât atât, în următoarele aproximativ două luni şi jumătate, până la finalul sezonului, echipa a rămas fără preşedinte executiv şi mărturisesc că a fost o perioadă cumplit de dificilă pentru mine, staff şi jucători, pentru că exista riscul major al retrogradării, iar clubul avea nevoie de conducere, de linişte şi de stabilitate.

Narcis Răducan a venit aproximativ 3 luni mai târziu, la începutul sezonului următor, după ce echipa s-a salvat de la retrogradare, ales, la fel ca şi Dl. Pârvulescu, de către factorii de decizie dintr-o listă de 3-4 nume. E normal să mă bucur că s-a realizat acea mutare, pentru că împreună am produs performanţe istorice pentru Pandurii.

Referitor la situaţia financiară în care a ajuns Pandurii, lucrurile sunt foarte simple şi clare. La mijlocul sezonului, ca urmare a unei decizii a organelor de conducere, Complexul Energetic Oltenia, principalul membru cotizant şi susținător al clubului, a oprit în totalitate finanţarea. De aici diferenţa de aproximativ 60% din bugetul anual. Performanţele echipei au atras fonduri, dar nu suficiente pentru a putea susţine financiar clubul pe termen lung şi pentru a acoperi diferenţa de buget, fapt ce a dus, un an şi jumătate mai târziu, la blocajul financiar.

Afirm încă o dată că Pandurii a reprezentat şi reprezintă pentru mine o parte frumoasă a vieţii şi carierei mele, şi că, deşi mă întristează atacul imoral şi nejustificat al dlui. Condescu, acesta nu poate să ştirbească respectul pe care îl port Clubului şi suporterilor săi.
- Edi Iordănescu, selecționerul primei reprezentative

UPDATE 15:00 / Ce spune Marin Condescu

Contactat de GSP, Eugen Pârvulescu, fostul președedinte al celor de la Pandurii, a comentat dezvăluirile lui Condescu.

„Am văzut ce a dat domnul Condescu în presă. Acum când stai să te uiți în urmă, când știi cine a venit președinte în locul meu la Pandurii (n.r- Narcis Răducan), îți dai seama că a fost ceva. 

Pentru acel acel meci pierdut cu 1-0, acasă, cu U Cluj, cei din AGA m-au suspendat și m-au acuzat că am făcut eu blat atunci, doar fiindcă lucrasem la clujeni înainte. M-au suspendat chiar după ce învinsesem pe Dinamo. De ce să fi aranjat eu acel meci, când U Cluj era ca și retrogradată?! Atunci am și spus, inclusiv la presă că «dacă sunt eu vinovat, să fiu trimis la pușcărie». Am chemat DNA, Poliția, Departamentul de Integritate FRF. 

Am fost găsit nevinovat și, normal că ulterior am deschis o acțiune în instanță împotriva membrilor AGA. Trebuia să-mi recâștig demnitatea. Cine m-ar mai fi angajat, dacă rămâneam cu pata că eram vânzător de meciuri?!”, a spus Eugen Pârvulescu, actual manager general la Csikszereda, pentru Gazeta Sporturilor.

„Le-am cerut daune de 500.000 de euro”

„Le ceream și daune morale de 500.000 de euro. Apoi m-au chemat cei din AGA la Târgu Jiu, la o masă, să discutăm. Mi-au zis «Eugene, tu dacă vrei, mergi mai departe cu procesul. O să câștigi, o să ne iei banii, dar nu noi cei din Gorj ți-am făcut asta».

Mi-au dat de înțeles că totul s-a făcut mult mai sus, mult peste capul lor. Nu știu cine, nu mi-au dat nume, dar așa mi-au sugerat. Am înțeles, îi cunoșteam și mi-am dat seama ce se întâmplase. Au vrut să-mi ofere o sumă compensatorie, dacă renunțam la proces. Nici nu i-am lăsat să-mi zică vreo sumă. Le-am spus că renunț, dar nu vreau decât banii mei, ce mi se cuvenea în urma muncii mele acolo. Eu ca președinte, aveam 3.000 de euro salariu, dar aveam și prime și bonusuri frumoase, de obiectiv. Nu știu cum de avea Narcis Răducan așa salariu cum reiese din documentele date în presă de domnul Condescu (n.r- râde). Eu aveam de luat, în total, vreo 60.000 de euro de la Pandurii. 

Am închis procesul, ei mi-au dat o jumătate din datorii, restul le-am eșalonat. Nu sunt supărat nici pe Edi Iordănescu, nici pe Narcis Răducan. Le doresc numai bine și sănătate! Pe Narcis sunt puțin supărat doar fiindcă, după câteva luni, când am văzut că nu-mi mai dau restul de bani, l-am sunat să-mi vireze și mie măcar un salariu din acele restanțe. A zis da, însă apoi nu a mai răspuns la telefon. De atunci eu nu am mai vorbit cu el. În fine, a trecut. 

Acum, când s-a aflat și s-au scris atâtea, când știu că el a venit după mine, e clar ce s-a întâmplat, se pot face niște conexiuni. Ce să ne mai gândim, e o ecuație simplă. Păcat, puteau s-o facă mai elegant. Să-mi fi spus și mă dădeam la o parte, plecam acasă, la Mediaș. Dar nu așa, să fiu eu scos țap ispășitor că aș fi vândut vreun meci, ca să existe motiv să fiu îndepărtat.  Eu nu port ranchiună nimănui, să fie sănătoși! Iar lui Edi îi doresc succes și multă baftă la echipa națională!Chiar a fost o plăcere să lucrez cu el”, a adăugat Pârvulescu.

Marin Condescu, nou atac către Edi Iordănescu

După ce Iordănescu a trimis o scrisoare în care-l acuză pe Condescu de șantaj, fostul președinte al echipei Pandurii a revenit cu un comunicat dur la adresa tehnicianului.

Edi Iordănescu subordona tot fotbalul românesc în 2015 » De pe locul 12 câștiga mai bine ca Șumudică, Gâlcă, Protasov sau Cârțu
DEZVĂLUIRI
Edi Iordănescu subordona tot fotbalul românesc în 2015 » De pe locul 12 câștiga mai bine ca Șumudică, Gâlcă, Protasov sau Cârțu

În comunicatul său, Condescu dezvăluie ce bonusuri a avut Edi Iordănescu în perioada în care a antrenat la Pandurii (1 ianuarie 2015 - 30 iunie 2016) și a avut mai multe mesaje ironice la adresa fostului său colaborator.

Astfel, potrivit lui Condescu, tehnicianul avea în contract următoarele bonusuri:

  • 750 euro/punct în play-off;
  • 15.000 euro pentru locurile 1-6 play-off
  • 15.000 euro dacă echipa se califica în Europa League, tur preliminar. Obiectivul pentru locurile 1-6 se cumuleaza cu cel de cupe europene (ex. 15.000 euro playoff + 15.000 euro tur preliminar = 30.000 euro
  • 600 euro/punct sezon regulat

„Este adevărat, ați încasat acești bani pentru performanță! Dar cu cine ați făcut performanța? Cu Narcis Raducan, Călinoiu Ion (n.r- președintele CJ Gorj) și Ciurel Laurențiu (n.r- directorul Complexului Energetic Oltenia) ? Fotbal în patru? Eu știam că pokerul se joacă așa! Ați uitat fotbaliștii! I-am găsit eu la masa credală!

Diferența dintre noi doi este de experiență, vârstă și moralitate. În 10 ani de când am preluat echipa din Liga a 2-a și până a devenit vicecampioană a României, calificându-se în grupele Europa League, eu nu am încasat niciodată niciun leu de la Pandurii Târgu Jiu pentru munca prestată și rezultatele obținute de jucători.

Începându-ti activitatea în luna ianuarie, s-a constatat ca președintele Eugen Parvulescu nu avea experiența necesară pentru performantele care ți le doreai. Atunci AGA Pandurii Târgu Jiu, pentru a-ți îndeplini cerințele, a pregătit terenul noului «conducător», Narcis Raducan, și i-a înscenat președintelui Eugen Pârvulescu (o făcuseră și cu mine în 2013) un blat cu Universitatea Cluj și l-a destituit! S-a demonstrat ulterior că a fost o regie pentru compromitere” se arată în comunicatul lui Condescu.

Comunicatul integral al lui Marin Condescu:

Marin Condescu îl atacă din nou pe Iordănescu: „Acționarii, pentru a-ți îndeplini cerințele, i-au înscenat președintelui un blat” » Replica selecționerului: „Imaginația atinge cote maxime”
Marin Condescu îl atacă din nou pe Iordănescu: „Acționarii, pentru a-ți îndeplini cerințele, i-au înscenat președintelui un blat” » Replica selecționerului: „Imaginația atinge cote maxime”

VIDEO Derby în Liga 1: azi e Dinamo - FCSB

Citește și: 

Edi Iordănescu, replică de amploare la acuzațiile lui Condescu: „Încercările de șantaj nu vor avea succes!”

Condescu contraatacă! Documentul prin care arată salariul lui Narcis Răducan la Pandurii: „Au fost ridicate sume de neimaginat, având în vedere situația clubului”

EXCLUSIV Noi detalii despre felul cum a fost impus politic Edi Iordănescu: „Cred că mai au ceva de acoperit” + Reacţia celui „lucrat”: „Să spun și eu ce mi s-a întâmplat?”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (36)
elgabri
elgabri  •  31 Ianuarie 2022, 10:50

Nu l scuzati pe Edy ca vine dintr o familie de credinciosi !

c23665
c23665  •  30 Ianuarie 2022, 16:08

Edi realizează o premieră în fotbalul mondial: i s-a cerut demisia înainte de a fi numit!! Cel mai slab antrenor (?!) din istorie. Mult sub nea Gigi!

fairplayromania
fairplayromania  •  30 Ianuarie 2022, 15:30

Condescu are dreptate 100%. Lui Edi îi lipsesc multe...dar este foarte supus organizaţiei Omenia. Ca antrenor este zero. Ascultător , Edi o sa facă poftele lui Becali, Hagi si Stoichiţă, iar presa o sa-l laude indiferent de rezultate .

Vezi toate comentariile (36)
Comentează