FOTBAL  »  NATIONALA  »  DECLARAȚII

EXCLUSIV Noi detalii despre felul cum a fost impus politic Edi Iordănescu: „Cred că mai au ceva de acoperit” + Reacţia celui „lucrat”: „Să spun și eu ce mi s-a întâmplat?”

Edi Iordănescu a fost impus politic la prima sa experiență ca antrenor principal la nivel înalt! Asta susține, într-o serie de acuzații publice fără precedent, Marin Condescu, fostul președinte al celor de la Pandurii Tg. Jiu.
Edi Iordănescu a fost impus politic la prima sa experiență ca antrenor principal la nivel înalt! Asta susține, într-o serie de acuzații publice fără precedent, Marin Condescu, fostul președinte al celor de la Pandurii Tg. Jiu.

Articol de , , - Publicat vineri, 28 ianuarie 2022 19:10 / Actualizat vineri, 28 ianuarie 2022 19:11

Edi Iordănescu a fost impus politic la prima sa experiență ca antrenor principal la nivel înalt! Asta susține, într-o serie de acuzații publice fără precedent, Marin Condescu, fostul președinte al celor de la Pandurii Tg. Jiu.

Edi Iordănescu susținea răspicat, în urmă cu câteva zile, în momentul prezentării la echipa națională, că politicul nu a avut nicio influență în cariera lui de antrenor. 

Gigi Becali, categoric » Pe cine alege între Edi Iordănescu și Boloni: „E de 100 de ori mai bun! Propun și un jucător, în afară de Tavi și Ianis”
Selecționer
Gigi Becali, categoric » Pe cine alege între Edi Iordănescu și Boloni: „E de 100 de ori mai bun! Propun și un jucător, în afară de Tavi și Ianis”

Marin Condescu a zguduit astăzi fotbalul românesc. A dat publicității o scrisoare deschisă, adresată lui Gabriel Oprea, fost ministru de interne. În ea, printre altele, scrie negru pe alb că Edi Iordănescu a fost pus antrenor la Pandurii, în 2015, la cererea fostului lider UNPR.

Contactat de GSP, Condescu a precizat că afirmațiile sale se bazează pe dezvăluirile unei persoane care a participat la întâlnirea din toamna anului 2014. Contactat de GSP.ro, Edi Iordănescu nu a vrut să facă niciun comentariu, precizând că va oferi un comunicat oficial în legătură cu acuzațiile lui Marin Condescu.

Marin Condescu, detalii despre numirea lui Edi Iordănescu la Pandurii

„Așa a fost. Eu am confirmarea omului care a participat la întâlnirea cu domnul Gabriel Oprea. A confirmat încă o dată că, dacă va fi cazul să spună cineva că nu s-a întâmplat așa, va da declarație că așa s-au întâmplat lucrurile. Nici eu nu puteam să fac astfel de afirmații fără să-mi asigur spatele.

L-am întrebat ieri, când am văzut atâta ipocrizie din partea lui Edi Iordănescu, care a cerut falimentul clubului Pandurii pentru 11.500 de euro, când el a câștigat peste 300.000 de euro într-un an și jumătate. Atunci mi-am amintit de protecțiile care le-au avut și el și Narcis Răducan. 

Am încercat să-l contactez telefonic pe Edi, să vorbesc cu el: «Băi, uite, am pornit un proiect. S-ar putea să ai de primit 11.500 de euro, dar nu băga cerere de faliment, fiindcă sunt celelalte lucruri care trebuie să se desfășuare». N-am reușit să iau legătura cu el. Am încercat direct, nu prin intermediari. Ne băga la altceva, că facem presiuni. 

L-am sunat și pe domnul Gabriel Oprea, nu mai vorbisem cu dânsul din 2013, dar nici el nu a răspuns. Am vrut să-i transmit ce a făcut cu protejații săi. Să-i arăt care sunt consecințele că a girat pe cineva, iar dacă girezi pe cineva trebuie să-ți asumi și responsabilități. Cred că mai au ceva de acoperit, ce nu am descoperit noi, de vor clubul în faliment. 

Atunci e foarte greu să mai găsești acte. Pandurii te-a făcut antrenor, te-a băgat în lumea mare a fotbalului, ai încasat peste 300.000 de euro și pentru 11.500 de euro tu ceri falimentul. Chiar știm că putem demonstra prin acte că n-are dreptate, dar durează”, a spus Marin Condescu, pentru GSP.ro. 

Condescu: „Oprea a zis: «Domn primar, eu cred că la Pandurii trebuie să vină antrenor Iordănescu!»”

Marin Condescu a revenit și a explicat de ce a apelat abia acum la această scrisoare: „Am făcut aceste dezvăluiri acum nu pentru că a fost numit Edi Iordănescu la națională, ci pentru că acum 3 zile am aflat de demersul lui și al lui Narcis de a cere falimentul. Ei au făcut aceste cereri în urmă cu 3 săptămâni, dar noi am aflat despre ele doar acum 3 zile. Acesta este motivul! Pur și simplu pun clubul acesta, pe care atât de mulți oameni îl iubesc și încearcă să îl salveze”.

„Acum 3 zile, am vorbit cu Florin Cârciumaru, primarul din acea perioadă. Eu știam povestea cu numirea ordonată de Oprea, dar acum am fost foarte indignat, pentru că, prin cererile de faliment depuse de Edi Iordănescu și de Narcis Răducan, nu mai putem să ducem la bun sfârșit plățile din planul de reorganizare. Clubul chiar poate să dispară. 

Asta i-am și spus domnului Cârciumaru. Dânsul mi-a povestit tot acest film, cum a fost cu numirile lui Edi și Narcis Răducan. În toamna lui 2014, Oprea l-a invitat la București pe primarul Cârciumaru, care era și președintele PSD Gorj, dar era și reprezentat în AGA Pandurii Tg. Jiu. La discuție, de față a fost și Anghel Iordănescu, iar Oprea i-a spus lui Cârciumaru: «Domn primar, eu cred că la Pandurii trebuie să vină antrenor Iordănescu!». 

Cârciumaru a avut un moment de nedumerire, nu știa despre care Iordănescu e vorba, din moment ce Anghel era de față. Ulterior i s-a precizat că este vorba despre Edi. Primarul a spus că nu se ocupă de conducere și că acolo conduce Laurențiu Ciurel și Ion Călinoiu. Cârciumaru a plecat la Tg. Jiu, apoi Oprea i-a chemat pe toți 3 și a ordonat instalarea lui Edi Iordănescu”, a povestit Condescu. 

Pe mine, cel mai mult mă doare că din cauza acestor cereri de intrare în faliment, făcute de Edi Iordănescu și de Narcis Răducan, nu putem să ne ducem treaba la bun sfârșit, deși avem bani. Sânmărtean a renunțat la 25.000 de euro, iar Edi ne cere falimentul pentru 11.500 de euro?! Asta mi se pare cel mai grav, de neînțeles. După ce că și-au luat mereu banii, dar nu au plătit jucătorii, nu vor nici acum să le dea posibilitate să își recupereze din creanțe?!
- Marin Condescu

Petre Grigoraș: „Să mai stea și Edi puțin la rând”

Petre Grigoraș, antrenorul pe care Edi Iordănescu, îl înlocuia în anul 2015, a comentat și el situația, pentru GSP.ro.

„Dacă domnul Condescu știe lucrul ăsta exact, din moment ce a indicat acolo primarul Municipiului Târgu Jiu, directorul General al Complexului Energetic Oltenia, e clar că ceva e adevărat, ceva s-a întâmplat. 

Să spun și eu ce mi s-a întâmplat? Oare mai are rost acum? După ce am bătut Rapid, cu 2-0, în campionat, și Oțelul, cu 4-0, în Cupă, am fost chemat să mi se spună mi s-a întrerupt contractul din diferite motive. Cum credeți că m-am simțit? 

Normal că am avut un regret, un sentiment de frustrare. N-am făcut tam-tam, n-am comentat nimic. Sunt și eu la masa credală cu 129.000 de lei, dar am și o creanță curentă de 35.000 de euro, pentru care am o decizie definitivă de câțiva ani. Dar n-am primit niciun leu. 

Prima dată Pandurii trebuie să-mi dea mie banii și după aceea lui Edi. Să mai stea și Edi un pic la rând. Normal ar trebui să ne mai dea ceva nouă, celor care n-am luat niciun leu de la intrarea în insolvență, iar ăștia să mai stea la rând, mai ales acum că au ajuns și la națională”, a spus Grigoraș, pentru GSP.ro.

Narcis Răducan: „Manipularea cu salariul meu e copilărească”

Narcis Răducan, vizat și el de scrisoarea publicată de Condescu, consideră demersul fostului său conducător o „manipulare”.

„Domnul Condescu probabil trebuie în perioada următoare să prezinte un raport de respectare a plăților în insolvență și a intrat în panică. Sunt convins că nu va fi simplu să ne convingă. Manipularea cu salariul meu e copilărească. Eu am avut un salariu în urmă unui contract de muncă legal bazat pe performanță, nicidecum sumele vehiculate în publicația dlui Condescu. 

În altă ordine de idei, împreună cu Edi am reușit să terminăm pe locul 3 producând performanță și bucurie în județul Gorj. Cred că trebuie să ne uităm și la credibilitatea celor care contestă în mediul public”, a transmis Răducan prin intermediul GSP.ro.

Cine e Marin Condescu

  • Marin Condescu a fost președintele clubului CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu în perioada 2003-2014, în prezent fiind doar creditor. 
  • În 2014, Condescu, fost lider sindical, a fost trimis în judecată de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, fiind acuzat de delapidare, spălare de bani, fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals. Alături de el a fost trimis în fața instanței și Viorel Temelescu, fostul vicepreședinte al clubului Pandurii. 
  • În 2018, Marin Condescu a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Craiova la o pedeapsă de 3 ani de închisoare cu suspendare.

„Pentru ce s-a întâmplat la Pandurii sunt vinovați Condescu și primarul”

Ion Călinoiu, fost președinte al Consiliului Județan Gorj, acum pensionar și director ApaRegio, compania județeană de apă și canal, cu acționar majoritar Consiliul Județean Gorj, îl atacă pe Condescu: „El și Cârciumaru, fostul primar al municipiului Târgu Jiu, sunt de vină!”.

Pentru ce s-a întâmplat la Pandurii Tg. Jiu sunt vinovați Condescu și Cârciumaru. N-am fost la nicio întâlnire cu domnul Oprea la care să mi se impună ce zic ei. Astea sunt vise de-ale primarului Cârciumaru. Condescu, dacă el a câștigat în instanță, sunt bani necinstiți, că el nu a fost nici sportiv, nici antrenor, nu știu ce a fost pe acolo. 

El cică a avut merite deosebite și pe semnătura lui Cârciumaru a luat două milioane de euro. Ei doi sunt vinovați. Atunci, după el au venit doi profesioniști, care au făcut performanță cu două milionae de euro, adică cu 30% din bugetele pe care le-au avut Condescu și cu Cârciumaru, în anii precedenți. Nu are nicio legătură treaba asta cu vreo întâlnire cu domnul Oprea. 

Are legătură cu cu cine a mâncat banii de la Pandurii. Dacă Cârciumaru zice așa, cine a semnat să ia Condescu drepturi și să fie acum creditorul principal, când e în insolvență, să răspundă! Să răspundă amândoi. Nu a fost nicio întâlnire ca să impună Oprea pe cutare sau cutare la Pandurii. N-a fost nicio treabă. Dacă Cârciumaru a zis așa, aiurează, nu mai e normal la cap. 

Eu nu am fost chemat niciodată de domnul Oprea pentru așa ceva. Nu există să ne cheme pe noi Oprea prin notă telefonică, să ne dea ordinele astea. Niciodată. Dacă primarul a fost primul acolo, poate a negociat el. Logic, cine are dreptate, ăla care lua bani pe semnătura lui Cârciumaru, neavând nicio tangență cu fotbalul, decât că lua fondurile din minerit și le spăla prin Pandurii, sau oamenii ăia de specialitate, care trebuiau să facă fotbal, au făcut treabă și au redus bugetul de la 6-7 milioane de euro, mai mult decât Steaua, la două milioane?!

Pe mine nu m-a chemat niciodată domnul Oprea la vreo întâlnire în care să-mi spună să-l punem antrenor pe Edi Iordănescu. Am fost la o întâlnire cu Cârciumaru, cu Ciurel, cu Edi Iordănescu, dar abia când a fost instalat”, a declarat Ion Călinoiu pentru GSP.ro.

„Primarul credea că vine Anghel Iordănescu la Pandurii”

Cârciumaru a fost chemat de Oprea la București, care i-a dat ordin să-l pună pe Iordănescu antrenor. Apoi, când s-a întors, primarul a povestit prin oraș că în prima fază, câteva secunde, se bucurase. Credea că e vorba de Anghel Iordănescu și se gândea cum să folosească asta în scop electoral. Apoi s-a mai dezumflat când a aflat că e Edi, care era un necunoscut pe atunci. Nu a mai zis dacă a mai urmat și o altă întâlnire la Oprea, cu Ciurel și Călinoiu. 

Dar oricum, toți aveau probleme, așa că ar fi executat orice ordin de la Oprea, sperând că așa își vor asigura imunitatea juridică. Ca să nu-l supere pe Oprea, le-au dat tot ce au vrut lui Edi și lui Narcis. salarii, investiții, de ajunsese să joace la Pandurii o treime din echipa națională
Narcis Daju, jurnalist de investigații Gorjnews

VIDEO. Edi Iordănescu: „E un afront! Hai s-o clarificăm”

Citește și alte știri din fotbalul românesc: 

EXCLUSIV Situație incredibilă în Liga 1! Un club „refuză” banii din drepturile TV : „Contabilul e în concediu” » Amenințare dură: „Facem plângere penală”

EXCLUSIV Nemulțumit de statutul din Turcia, Damjan Djokovic e aproape de revenirea în Liga 1 » Cine profită

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (34)
108808261708421
Francisco Dascal  •  29 Ianuarie 2022, 16:30
Postat de Francisco Dascal pe 29 Ianuarie 2022, 14:31

Ar trebui sa Demisioneze toti care conduc fotbalul romanesc:conducerea F.R.F,L.P.F si Vassaras plus Edy sa terminam cu "***" .Pana la meciurile din Liga Natiunilor putem sa reorganizam conducerea acestor foruri.

Au considerat gsp.ti ca am folosit cuvant vulgar.E vulgar denumirea bandelor italiene .sunteti zero barat .

108808261708421
Francisco Dascal  •  29 Ianuarie 2022, 14:31

Ar trebui sa Demisioneze toti care conduc fotbalul romanesc:conducerea F.R.F,L.P.F si Vassaras plus Edy sa terminam cu "***" .Pana la meciurile din Liga Natiunilor putem sa reorganizam conducerea acestor foruri.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

snooker
snooker  •  28 Ianuarie 2022, 20:38
Postat de snooker pe 28 Ianuarie 2022, 20:37

Ba, mi-e rusine ca esti dinamovist! In primul rand pentru ca esti agramat si in al 2-lea pentru ca esti pesedist.

Pentru geox.

Vezi toate comentariile (34)
Comentează