FOTBAL  »  Superliga  »  PANDURII - BISTRIŢA 0-0

Pandurii nu au profitat de un penalty acordat gratuit şi au terminat la egalitate cu Bistriţa » Merele şi perele gorjenilor

Cele două echipe s-au anulat într-o luptă oarbă la centrul terenului Foto: MediafaxFoto
Cele două echipe s-au anulat într-o luptă oarbă la centrul terenului Foto: MediafaxFoto

Articol de - Publicat sambata, 12 martie 2011 00:00 / Actualizat marti, 15 martie 2011 18:35

Trupa lui Grigoraş n-a profitat de penalty-ul gratuit oferit de Teo Crăciunescu şi a irosit agoniseala de etapa trecută, din Ştefan cel Mare

Oltenii au crezut că un punct şi un joc bun cu Dinamo în deplasare sînt suficiente pentru a învinge una dintre contracandidatele în lupta pentru evitarea retrogradării. S-au păcălit însă rău de tot. Bistriţa a fost ieri un adversar mai dificil decît trupa lui Andone. Prima repriză s-a jucat degeaba, cu puţine faze de poartă. Viera a avut şansa lui 1-0, dar lovitura lui de cap a trecut peste poartă (25), în timp ce Cavalli n-a făcut 0-1 la voleul său din 11 metri (27).

După pauză, meciul s-a agitat. Vranjes a ratat din 8 metri după o fază perfect lucrată de Pintilii şi de Voiculeţ. Apoi, plictisit probabil şi el de cum se joacă, arbitrul Teo Crăciunescu şi-a propus ca măcar el să iasă în evidenţă: a inventat un penalty pentru Pandurii la un duel Grecu - Keita. Eroarea "centralului" a fost pe jumătate reparată chiar de cel care a executat. Voiculeţ a bătut prost, Albuţ a respins (69) şi scorul a rămas 0-0.

Finalul i-a aparţinut tot lui Teo. Le-a mai dat o mînă de ajutor gazdelor şi le-a oferit o lovitură liberă de la 17 metri, însă şutul deviat al lui Brata nu l-a păcălit pe cel mai bun om al întîlnirii, portarul Albuţ. S-a terminat 0-0 şi, pentru Pandurii, proverbul "Ce iei pe mere, dai pe pere" a căpătat valoare de axiomă.


Chemaţi de acasă
După ce s-a plîns de subţirimea lotului, Grigoraş a primit o veste bună cu cîteva ore înaintea partidei cu Bistriţa. Liga i-a anunţat joi seară că cei şase jucători achiziţionaţi în această iarnă au fost legitimaţi şi vor putea fi utilizaţi împotriva ardelenilor. Grig i-a chemat la Severin de urgenţă pe fotbaliştii care rămăseseră la Tîrgu-Jiu să se antreneze singuri şi l-a titularizat pe atacantul Valentin Lemnaru.

INBOX:
- Fostul mijlocaş al gorjenilor, Ilie Iordache, acum la Bistriţa, a fost huiduit de suporterii olteni, fiind considerat vinovat pentru neprogramarea Pandurilor la meciul cu Oţelul.
- Cardoso şi Băcilă nu au putut fi recuperaţi pentru meciul cu Bistriţa. Cei doi jucători au acuzat probleme medicale.

"E un rezultat echitabil, ne-a ieşit ce ne-am propus. Am avut şansă prin inspiraţia lui Albuţ, dar şi noi am avut ocazii. Să spună Crăciunescu de ce a dat penalty fiindcă era aproape de fază" :)
Nicolae Manea, antrenor Bistriţa

"Nu marchezi, nu cîştigi. A fost un joc foarte slab, cu greşeli individuale, crispare, plus un penalty ratat. Am intrat adînc în lupta pentru evitarea retrogradării, dar nu facem o tragedie. Mi-aş fi dorit ca Voiculeţ să marcheze cu Bistriţa şi nu cu Dinamo, unde a bătut impecabil"
Petre Grigoraş, antrenor Pandurii

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează