FOTBAL  »  Superliga  »  UNIREA URZICENI - STEAUA 2-2

Panduru se dă la Gigi! Managerul Stelei îl apără pe Stoichiţă!

Basarab Panduru, Panduru, Steaua
Basarab Panduru, Panduru, Steaua

Articol de , - Publicat miercuri, 10 martie 2010 00:00

Fostul "decar" al echipei din Ghencea l-a acuzat pe Becali că pune o presiune fantastică pe antrenori şi fotbalişti, dar şi că n-a investit nimic în transferuri

Ziua şi situaţia tensionată în Ghencea. Ieri însă, cel care a ieşit cu declaraţii publice care au inflamat şi mai tare tensiunea din club a fost Basarab Panduru. Săgeţile managerului roş-albaştrilor s-au îndreptat înspre patronul echipei. Este prima ieşire pe care Panduru o are pentru a-l susţine în faţa tuturor pe Mihai Stoichiţă, cel cu care colaborează de o jumătate de an.

"De ce trebuie să comentez ce zice patronul? Mă întrebaţi dacă fac bine comentariile lui? Păi, întrebaţi-l pe el ce părere are", şi-a început Panduru speech-ul, după care s-a referit la polemica iscată de Becali în privinţa lui Tudose: "Nu mi se pare normal că am primit 6 goluri în 3 meciuri, dar văd că se pune o presiune pe aceşti fundaşi. La început a fost Jelev, acum văd că el e lăsat în pace. Oricum, se pune o presiune prea mare pe aceşti jucători şi pe antrenor", a declarat Panduru.

Apoi, el a deschis un alt subiect prin care a ţinut să-l înţepe pe patron. "Tot sînt întrebat dacă sînt mulţumit, deşi ştiţi bine că am luat doar două puncte în 3 etape, dar şi că n-au venit jucători în pauza de iarnă. Se putea mai bine", a adăugat Panduru, care a făcut trimitere la faptul că două dintre principalele ţinte pe piaţa transferurilor, Ouon şi Iovov, au fost ratate.

"Apărarea începe cu atacanţii, nu cu fundaşii. Încercăm să găsim o soluţie mai bună ca pînă acum"
Basarab Panduru

L-a înţepat şi înainte de retur
Nu este pentru prima dată cînd Panduru ţine să-l contreze pe Becali. A făcut-o şi cu cîteva zile înaintea startului returului. Atunci s-a referit la lipsa achiziţiilor. "Am luat jucători liberi de contract, liberi o să joace. Cînd ai bani şi îţi permiţi să plăteşti sume de transfer, e uşor să faci achiziţii, dar la noi e greu, că se caută doar gratis şi cu salarii mici şi aria e foarte restrînsă", a declarat Panduru.

"Nu mereu ceea ce vezi e ceea ce e"
Panduru, despre Tall:

Managerul a comentat şi faptul că există o tensiune în club pornită de la faptul că Becali s-a supărat pe Stoichiţă i-a cerut pe Tall şi pe Parpas, iar acum ei sînt văzuţi doar ca rezerve. "Nu întotdeauna ceea ce vezi e ceea ce e. Şi Mourinho a spus acelaşi lucru despre Quaresma. Noi nu trebuie să ne aşteptăm la minuni de la Tall, el trebuie să se adapteze. Cred că îi vom vedea şi pe aceşti jucători evoluînd", a spus Panduru. (Dan Udrea)

"Nu mai există superechipe"
Panduru s-a referit şi la şansele Stelei în lupta pentru cîştigarea campionatului. "Nu cred că va cerne sita prea curînd. Sînt multe care au şanse şi cred că pînă spre final vor ajunge mai multe echipe care să se bată pentru titlu. În două etape poţi să intri sau să ieşi din joc. Te puteai gîndi, la începutul returului, că una dintre cele 7-8 echipe poate face maximum de puncte în acest start, dar văzînd bine turul campionatului îţi poţi da seama că nu mai sînt echipe mici şi superechipe", a spus Panduru. (Remus Răureanu)

Mînă de fier în club
Pe lîngă faptul că ieri a luat poziţie faţă de ultimele acţiuni ale lui Gigi Becali, Panduru se comportă cu mînă de fier şi cu jucătorii, şi cu cei din staff-ul tehnic. Surse din club au dezvăluit două întîmplări care demonstrează că managerul vrea disciplină totală.

1. Obsedat de "cîrtiţe". Săptămîna trecută, deranjat de faptul că diagnosticul unui jucător a apărut în ziare, Panduru a dat buzna în vestiar: "Nu e posibil să văd scris în ziar exact diagnosticul! Numai doctorul ştia, nu mai suport să văd că ce discutăm aici apare în presă", s-a răstit Panduru, care acum cîteva zile a spus şi public la Fanatik Show: "Unii «vomită» tot din vestiar şi asta mă înnebuneşte. Dacă aşa cred ei că sînt bărbaţi, să «vomite» în continuare".

2. Le-a dat ca exemplu Unirea Urziceni. La finalul meciului cu Unirea, toţi jucătorii Stelei erau în autocar, însă acesta n-a plecat, aşteptîndu-l pe Panduru. "A stat să se intereseze ce fac cei de la Unirea după meci. După ce a aflat că merg în cantonament, a urcat în autocar şi ne-a zis că să nu ne mai plîngem că stăm prea mult prin cantonamente, că uite cum fac cei de la Urziceni", a dezvăluit unul dintre jucători. (Andrei Crăiţoiu)

Poli Iaşi – deplasare în liceu!
Azi, de la ora 14:00, echipa de fotbal a Liceului cu Program Sportiv Iaşi va întîlni o selecţionată formată din redactori ai Gazetei şi vedete ale echipei Politehnica Iaşi. Acţiunea “Fotbalul s-a născut în curtea şcolii” îi va readuce în liceu pe antrenorul Petre Grigoraş şi pe elvii săi: Ad. Ilie,  Păun, Marc, Miclea, Balba, Bujor şi Ignatov.

MM activează datoria lui Bucşaru
Gigi Becali a continuat şi ieri războiul cu Mihai Stoica. Mai mult, a dezvăluit că a decis să pună capăt relaţiei de prietenie şi cu patronul Urziceniului, Dumitru Bucşaru. "Păi, văd că el ca patron nu îi face nimic lui MM, deci acceptă. Am rupt prietenia cu el, ba, mai mult, o să-i spun să-mi dea datoria de 4 milioane de euro deoarece pînă acum l-am păsuit. Din cauza unuia ca MM am ajuns să rup legătura şi cu Bucşaru!", a declarat Becali.

Terenul e afectat de zăpadă
După ce în ultimele ore a nins în continuu în Bucureşti, gazonul din Ghencea a fost acoperit cu un strat de zăpadă. Acesta va fi îndepărtat astăzi, însă şi aşa terenul e moale şi probabil se va prezenta în condiţii nu foarte bune la ora meciului cu Oţelul, programat vineri seară, de la 20:30. Întîlnirea va fi transmisă în direct de Antena 1.

Peluza Sud închisă
Preşedintele Stelei, Valeriu Argăseală, a declarat că e foarte posibil ca la meciul cu Oţelul, Peluza Sud să nu fie deschisă pentru public. "După ceea ce s-a întîmplat la Urziceni cu suporterii de la Peluza Sud, în acest moment, dacă nu-şi vor asuma responsabilitatea pentru ce se va întîmpla, nu vor intra. Practic, ca să fiu mai explicit, acum, cînd dau această declaraţie, Peluza Sud e închisă pentru meciul de vineri", a spus Argăseală.

De azi, bilete cu Oţelul
În această dimineaţă, la ora 10:00, se vor pune în vînzare tichetele pentru întîlnirea cu Oţelul. Conducerea Stelei a stabilit preţuri minime folosite în actualul sezon şi anume: 10 lei la peluze, 15 lei la tribuna a II-a, 20 de lei la tribuna I şi 40 de lei la tribuna zero. Copiii de pînă la 12 ani au acces gratuit, cu condiţia să fie însoţiţi în arenă de cineva care să-şi asume responsabilitatea pentru ei.

"Am miniţit. Stancu e sănătos!"
Gigi Becali a recunoscut la GSP TV: "Bogdan Stancu nu are nici o contractură. Noi, de la Steaua, am minţit, pentru ca jucătorul să nu participe la acţiunea naţionalei sub 23 de ani! Păi, ce să caute el acolo? Ce, nu e suficient de cunoscut Stancu şi trebuie să-l vadă Federaţia?". Clubul din Ghencea a respins convocarea primită de atacant, motivînd că "Motanul" are o contractură şi că are nevoie de o pauză de trei zile.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (11)
 •  10 Martie 2010, 12:11

sa ma pish pe voi de intrigosi, de catze ce sunteti. ai draq ziaristi sunteti, zici ca sunteti babe de divan. luati vb de la ala si o duceti la celalalt. profesionistii kurului

elevatorul
elevatorul  •  10 Martie 2010, 11:02

Spune STOP becali.Doriti sa facem ceva bun?Intrati pe site-ul Parlamentului European,sectiunea petitii si cereti excluderea lui George becali .Motivatia:xenofobie;ura de rasa,etnie,religie;incitare la violenta si multe altele care pot fi probate prin inregistrarile emisiunilor televizate la care a luat parte.Deasemenea ar fi cazul ca CNA si Comisia de Onoare a Clubului de Presa sa intervina deoarece jurnalismul sportiv a ajuns la limita inferioara a ridicolului si decentei.

 •  10 Martie 2010, 10:52

cIOBANUL ASTA POATE SA STEA SI O MIE DE ANI IN FOTBAL CA TOT PROST ESTE ACUM SA SPERAM CA NU O SA NE PENALIZEZE ASTIA CU VREO 6 PUNCTE DIN CAUZA DECLARATIILOR FACUTE IN LEGATURA CU STANCU

Vezi toate comentariile (11)
Comentează
Close