FOTBAL  »  Superliga  »  PLAY-OFF

CALCULE Hagi și Petrescu vor lua foc » Paradox total în lupta la titlu: cum poate fi FCSB campioană cu mai puține puncte decât Farul și CFR Cluj

FCSB a reintrat cu șanse importante în lupta la titlu / FOTO: Cristi Preda (GSP) +10   FOTO
FCSB a reintrat cu șanse importante în lupta la titlu / FOTO: Cristi Preda (GSP)

Articol de , , - Publicat miercuri, 03 mai 2023 23:18 / Actualizat miercuri, 03 mai 2023 23:22

Concluzie paradoxală în analiza realizată miercuri de Gazeta Sporturilor: FCSB poate cuceri campionatul fără să fi fost, per total, cea mai consistentă echipă pe durata întregului campionat. 

Acest sezon ar putea produce o premieră absolută de când Liga 1 a propus sistemul cu play-off, primul a fost cel din 2015-2016: să câștige titlul o echipă care să acumuleze mai puține puncte, per total (sezon regulat, fără înjumătățire+play-off) față de o alta.

În acest moment, punctajul total, exclusiv pe teren, arată așa:

  1. Farul 75 puncte
  2. CFR 69 puncte
  3. FCSB 68 puncte

Teoretic, e posibil următorul scenariu: FCSB să mai facă până la final 9 puncte, Farul 5 puncte și CFR 9, caz în care FCSB ar deveni campioană, deși ar avea al treilea punctaj total!

FCSB devine campioană:

  • dacă va câștiga toate meciurile până la final, iar Farul, în afara jocului direct, va mai face măcar un egal
  • în cazul în care va aduna cu cel puțin 4 puncte mai mult decât Farul, dar cu maximum un punct mai puțin decât CFR
  • dacă meciul cu Farul se termină egal, atunci FCSB trebuie să ia cu 4 puncte mai mulrt decât constănțenii în celelalte 3 meciuri
  • dacă pierde cu Farul, atunci FCSB ar avea nevoie de 9 puncte în celelalte runde, iar Farul să mai adune cel mult două puncte

3e cota pe care o are FCSB pentru a termina pe primul loc

Program FCSB:

  • Sepsi (a)
  • CFR (a)
  • Farul (d)
  • Rapid (a)

Final infernal în Superligă: bătălia teribilă pentru Conference League decide titlul

De 9 sezoane, de când s-a introdus noul sistem de desfășurare a primei ligi, niciodată n-a existat o luptă așa de încinsă atât pentru titlu și cupele europene, cât și pentru evitarea retrogradării. 

Farul continuă să fie favorita bookmakerilor în duelul pentru supremație întrucât e singura care e la mâna ei. Constănțenii au nevoie de 9 puncte în ultimele 4 etape, însă FCSB mizează pe ajutorul „dușmanilor” de la CFR, CSU Craiova și Rapid, care trebuie să-și câștige locul în Europa.

În play-out, FCU Craiova e obligată să obțină 3 puncte în 3 runde rămase de disputat pentru a prinde barajul de Conference League. Analiza detaliată a Gazetei Sporturilor e AICI!

VIDEO Gigi Becali e încrezător: „Avem prima șansă la titlu!”

Citește și alte știri despre FCSB: 

Gigi Becali a dezvăluit cine e afaceristul care vrea să cumpere FCSB: „Are 3.000 de angajați, dă banii pe loc. A zis: «Dacă nu vinzi, îți dau 10 milioane, intru și eu cu 20-25%»”

Final de foc în SuperLiga » Calculele complete pentru primele 3 clasate: bătălia teribilă pentru Conference League decide titlul

Florinel Coman a devenit cel mai bine plătit fotbalist din SuperLiga! „Uite, ca dovadă că sunt mulțumit de tine...”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (35)
atthur
atthur  •  04 Mai 2023, 22:53
Postat de ce_o_mai_face_karagandy pe 04 Mai 2023, 11:52

Doar in Romania vezi asa ceva !! La noi in tara totul este facut cu MSdos"ul ! Din punct de vedere sportiv Farul era campioana in acest moment ....Doar in romania nu ai voie sa promovezi sportiv ..

***...!!!...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Stelian66
Stelian66  •  04 Mai 2023, 19:31
Postat de atthur pe 04 Mai 2023, 13:18

Da,și tu te faci de rușine p-aci cu elucubratiile tale și uite ca te rabdă Dumnezeu...!!!...

Reciteste ce ai scris peste nici o luna si vei intelege mai bine . Oricum sunteti obisnuiti cu ZERO performanta la zecesebisti .

Eu2306
Eu2306  •  04 Mai 2023, 15:30
Postat de Jamm pe 04 Mai 2023, 06:25

O sa ia ăștia campionatul, fie ca aberezi tu sau nu... Care ar fi motivul pentru care nu ar merita? Fiindcă ești tu foarte prost? Asta nu e un motiv...

Prostia te sugruma prietene!! Da o pe a ta magical in judicature ca nu a folosit balonas cu 9 luni inainte sa te nasti... In rest despre prosti...numai de bine ca doar este plina tara

Vezi toate comentariile (35)
Comentează